Εύβοια Film Project: Πολιτιστική αναγέννηση μέσα από τις στάχτες της στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Το ΕΥΒΟΙΑ FILM PROJECT αποτελεί ένα από τα έργα «Φωτοδότες» του ειδικού προγράμματος αναπτυξιακών έργων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Εύβοια Film Project: Πολιτιστική αναγέννηση μέσα από τις στάχτες της στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Η Εύβοια αναγεννάται μέσα από τις στάχτες της και γίνεται παγκόσμια σκηνή του Green Cinema, μέσα από τη δράση EYBOIA FILM PROJECT. Πρόκειται για πρόγραμμα που περιλαμβάνεται στις δράσεις του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και στοχεύει στην ανασυγκρότηση της περιοχής μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού.

Το ΕΥΒΟΙΑ FILM PROJECT αποτελεί ένα από τα έργα «Φωτοδότες» του ειδικού προγράμματος αναπτυξιακών έργων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και υλοποιείται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Advertisment

Το πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα πρόγραμμα έχει στόχο να συμβάλλει στη πολιτιστική αναγέννηση της Εύβοιας ως μέρος μιας συνολικής αναγέννησης της πολύπαθης περιοχής, μέσα από τη δημιουργία της ως κινηματογραφικού πόλου διεθνούς ενδιαφέροντος για την ανταλλαγή ιδεών και αγοράς ταινιών με επίκεντρο το περιβάλλον, την κλιματική κρίση και τις καταστροφικές συνέπειές της.

Η Εύβοια γίνεται παγκόσμιο κέντρο για το «Πράσινο Σινεμά», τόπος συνάντησης δημιουργών και παραγωγών από κάθε γωνιά της γης, οι οποίοι θα παρουσιάσουν στο πλαίσιο του project για πρώτη φορά τις κινηματογραφικές τους δημιουργίες.

Το ΕΥΒΟΙΑ FILM PROJECT πλαισιώνεται από masterclass εργαστήρια, καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Advertisment

Το πρόγραμμα αναπτύσσεται σε τρεις βασικούς άξονες:

-Αγορά, με σενάρια, σχέδια ταινιών και ταινίες σε εξέλιξη απ’ όλο τον κόσμο σε επίσημη πρώτη στην Εύβοια με σκοπό να εξασφαλίσουν συμπαραγωγούς και χρηματοδότηση.

-Εργαστήρια και masterclasses από καταξιωμένους επαγγελματίες του κινηματογραφικού χώρου απ’ όλο τον κόσμο και πρότυπα εκπαιδευτικά κινηματογραφικά προγράμματα

-Προβολές εμβληματικών ταινιών οικολογικού ενδιαφέροντος, κλασικές, αλλά και πρόσφατης παραγωγής.

Το ΕΥΒΟΙΑ FILM PROJECT θα πραγματοποιηθεί από 16 έως 19 Ιουνίου, 2022 στην Εύβοια, σε χώρους που αναμένεται να ανακοινωθούν τις επόμενες εβδομάδες.

Η νέα δράση του Φεστιβάλ αναμένεται να λειτουργήσει ως κινηματογραφικό think tank, με σκοπό την ανάδειξη, επεξεργασία και προώθηση κινηματογραφικών project που θα έχουν ως στόχο την αφύπνιση και την ευαισθητοποίηση του κοινού πάνω στις ολέθριες συνέπειες της καταστροφής του περιβάλλοντος και της κλιματικής αλλαγής.

Υπενθυμίζεται ότι η Εύβοια έχει χαρακτηριστεί από τους New York Times ως «πρωτεύουσα των συνεπειών της υπερθέρμανσης του πλανήτη» τίτλος που αναδεικνύει της πληγές της και θέτει προ των ευθυνών τους όλους όσοι πρέπει να υποστηρίξουν μια πραγματική επανεκκίνηση σε συμβολικό αλλά και σε πρακτικό επίπεδο.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Οι 20 καλύτερες ταινίες προσωπικής ανάπτυξης που γυρίστηκαν ποτέ
Πλανητάριο | Το τελευταίο αδημοσίευτο έργο του Βαγγέλη Παπαθανασίου συνοδεύει την παράσταση «Είμαστε αστρόσκονη»
Το Μυστικό της Αρμονίας | Η μουσική ως συμπαντικός κώδικας
Άρχισε να ζωγραφίζει στα 80 της. Στα 100 της εκδίδει την πρώτης συλλογή!

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση