,

Καλλιτέχνης με αυτισμό ζωγραφίζει ολόκληρες πόλεις με λεπτομέρεια από μνήμης (Βίντεο)

Η γλώσσα τον δυσκόλευε μέχρι μια μεγάλη ηλικία, αλλά μέχρι την ηλικία των 13 ετών, είχε ήδη εκδώσει το πρώτο του βιβλίο με σχέδια!

Καλλιτέχνης με αυτισμό ζωγραφίζει ολόκληρες πόλεις με λεπτομέρεια από μνήμης (Βίντεο)

Σήμερα, ο Stephen Wiltshire είναι από τους δημοφιλέστερους καλλιτέχνες της Μ. Βρετανίας. Οι παραγγελίες που δέχεται μπαίνουν σε λίστα αναμονής για 4 μέχρι 8 μήνες και τα βίντεο που τον δείχνουν να σκιτσάρει πανοραμικά αστικά τοπία με κάθε λεπτομέρεια γίνονται γρήγορα viral.

Αλλά όταν ο Stephen πήγαινε σχολείο, οι δάσκαλοί του δεν ήξεραν τι να κάνουν μαζί του. Έχοντας διαγνωστεί με αυτισμό από την ηλικία των 3 ετών, δεν είπε την πρώτη του λέξη (χαρτί) μέχρι την ηλικία των 5. Κι όμως, ο Stephen ως παιδί, μπορούσε να σκιτσάρει εκπληκτικά ακριβείς εικόνες της άγριας φύσης και ζωής, αλλά και καρικατούρες των δασκάλων του.

Advertisment

Καλλιτέχνης με αυτισμό ζωγραφίζει ολόκληρες πόλεις με λεπτομέρεια από μνήμης (Βίντεο)

Αργότερα, άρχισε να ζωγραφίζει τα κτήρια που έβλεπε σε όλο το Λονδίνο με εντυπωσιακή λεπτομέρεια. Η μεγαλύτερη αδερφή του, Annette, τον έπαιρνε από το σχολείο και τον πήγαινε σε έναν φίλο που ζούσε στον 14ο όροφο ενός κτηρίου, έτσι μπορούσε να παρατηρεί την πόλη από ψηλά. Από τότε, ο ίδιος δηλώνει πως «το πάθος του έγινε εμμονή».

Στην ηλικία των 8, πήρε την πρώτη του παραγγελία – από τον Βρετανό πρωθυπουργό. Η γλώσσα τον δυσκόλευε μέχρι μια μεγάλη ηλικία, αλλά μέχρι την ηλικία των 13 ετών, είχε ήδη εκδώσει το πρώτο του βιβλίο με σχέδια. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και οι πολίτες είχαν ενθουσιαστεί ήδη από την εκπληκτική μνήμη του εφήβου. Ο Stephen εμφανίστηκε σε διάφορες εκπομπές της τηλεόρασης και σε ντοκιμαντέρ για την απίστευτη οπτική του μνήμη.

Advertisment

Καλλιτέχνης με αυτισμό ζωγραφίζει ολόκληρες πόλεις με λεπτομέρεια από μνήμης (Βίντεο)

Σε ένα ταξίδι του στη Νέα Υόρκη για μια συνέντευξη, γνώρισε τον Oliver Sacks και ζωγράφισε λεπτομερώς το σπίτι του νευρολόγου μετά από μια σύντομη ματιά που του έριξε.

Δύο χρόνια αργότερα, το 1989, επισκέφθηκε τη Βενετία και ζωγράφισε το πρώτο του πανόραμα. Από τότε, ο Stephen έγινε γνωστός για τα εξαιρετικά λεπτομερή του έργα και όλα γίνονται απλά από μνήμης, οι εκατοντάδες δρόμοι και τα αξιοθέατα. Έχει ζωγραφίσει διάφορες πόλεις σε όλο τον κόσμο, από την Ιερουσαλήμ μέχρι το Σίδνεϊ.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ποιες είναι οι επιπτώσεις του έρωτα στον εγκέφαλό μας
Αυτά είναι τα πιο επικίνδυνα έντομα για το κατοικίδιό σας που πρέπει να προσέχετε
Δωρεά Οργάνων: Μέσω SMS στο κινητό θα δηλώνουμε αν θέλουμε να γίνουμε δωρητές οργάνων
Παγκόσμια Ημέρα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού: Τι πρέπει να κάνω αν το παιδί μου είναι θύτης ή θύμα

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση