“Museum of the Future”: Άνοιξε τις πόρτες του το εμβληματικό μουσείο στο Ντουμπάι! (βίντεο)

Το «Μουσείο του Μέλλοντος» χαρακτηρίστηκε ως ένα από τα 14 πιο όμορφα μουσεία του κόσμου από το National Geographic.

"Museum of the Future": Άνοιξε τις πόρτες του το εμβληματικό μουσείο στο Ντουμπάι! (βίντεο)

Σχεδιάστηκε από το Killa Design, ένα τοπικό αρχιτεκτονικό γραφείο και αποτελεί αρχιτεκτονικό και πολιτιστικό έμβλημα. Έχει σχήμα πεπλατυσμένου δαχτυλιδιού με ένα κενό στο κέντρο του, έχει κτιστεί πάνω σε έναν καταπράσινο λόφο δίπλα στη Sheikh Zayed Road, την κεντρική λεωφόρο στο Ντουμπάι και κοντά στον Burj Khalifa, τον υψηλότερο ουρανοξύστη του πλανήτη, θυμίζει σκηνικό για ταινία επιστημονικής φαντασίας και είναι αφιερωμένο στο μέλλον.

Το «Μουσείο του Μέλλοντος», το οποίο χαρακτηρίστηκε ως ένα από τα 14 πιο όμορφα μουσεία του κόσμου από το National Geographic, άνοιξε τις πόρτες του για το κοινό, κάνοντας πρεμιέρα στις 22 Φεβρουαρίου 2022, στο Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Advertisment

Το Museum of the Future (MOFT) το οποίο οραματίζεται τον κόσμο του 2071, έχει σπειροειδές σχήμα και αποτελείται από 1.024 πάνελ από ανοξείδωτο ατσάλι, τα οποία κατασκευάστηκαν με τη βοήθεια ειδικών ρομπότ. Το σχήμα του αντιπροσωπεύει την ανθρωπότητα, η πράσινη βάση του την γη, ενώ το κενό «το άγνωστο μέλλον». Έχει έκταση 323.000 τετραγωνικά μέτρα, ύψος 252 τετραγωνικά πόδια, δεν χρησιμοποιεί ούτε μία υποστηρικτική κολώνα και αποτελείται από μία αίθουσα πολλαπλών χρήσεων δυναμικότητας 1.000 θέσεων, μία αίθουσα διαλέξεων 345 θέσεων και πολλούς χώρους για εργαστήρια.

"Museum of the Future": Άνοιξε τις πόρτες του το εμβληματικό μουσείο στο Ντουμπάι! (βίντεο)

Οι τρεις όροφοι παρουσιάζουν εκθέσεις που έχουν ως επίκεντρο την ανάπτυξη των πόρων του διαστήματος, τη βιομηχανία και τα οικοσυστήματα, μαζί με την υγεία και την ευημερία.

Advertisment

Σε έναν άλλο όροφο παρουσιάζονται τεχνολογίες του κοντινού μέλλοντος που θα φέρουν επανάσταση στον κόσμο καθώς θα αντιμετωπίσουν προκλήσεις που σχετίζονται με την υγεία, τα τρόφιμα, την ενέργεια και τις μεταφορές.

Ο τελευταίος όροφος είναι για τα παιδιά, για να μπορέσουν να εξερευνήσουν και να λύσουν προβλήματα με τον δικό τους τρόπο και να γίνουν έτσι, οι μελλοντικοί μας ήρωες, όπως αναφέρεται στο ιστότοπο του μουσείου.

Πάνω στο κτίριο, γραμμένες σε καλλιγραφικά αραβικά, υπάρχουν τρεις φράσεις του σεΐχη Mohammed bin Rashid Al Maktoum:

«Ενδέχεται να μη ζήσουμε εκατοντάδες χρόνια, αλλά τα προϊόντα της δημιουργικότητάς μας μπορούν να αφήσουν μια κληρονομιά για πολύ καιρό αφότου έχουμε φύγει».

«Το μέλλον ανήκει σε αυτούς που μπορούν να το φανταστούν, το σχεδιάσουν και το υλοποιήσουν. Δεν είναι κάτι που περιμένεις, μάλλον είναι κάτι που δημιουργείς».

«Η καινοτομία δεν είναι πνευματική πολυτέλεια. Είναι το μυστικό πίσω από την εξέλιξη και την αναζωογόνηση εθνών και λαών».

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πώς να καταλάβετε αν ο/η φίλος/η σας είναι κρυφο-drama queen!
Η ειλικρίνεια χτίζει την εμπιστοσύνη και δημιουργεί αυθεντικές σχέσεις
Ίος: Μαθητές γύρισαν τη δική τους ταινία στο πλαίσιο προγράμματος της Cinemathesis
Η πρώτη νίκη σε υπόθεση για την κλιματική αλλαγή με την βούλα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση