, ,

Ουκρανία: Καφετέρια παραμένει ανοιχτή για να φροντίζει τις 20 γάτες της κατά τη διάρκεια του πολέμου

Οι γάτες περιθάλπονται, προσφέροντας παράλληλα στους υπόλοιπους κατοίκους που έμειναν την πολυπόθητη ανάπαυλα από τον πόλεμο.

Ουκρανία: Καφετέρια παραμένει ανοιχτή για να φροντίζει τις 20 γάτες της κατά τη διάρκεια του πολέμου

Τα cats cafe είναι ένας τέλειος τρόπος για να απολαύσoυμε την παρέα των αιλουροειδών ενώ πίνουμε ένα νόστιμο ρόφημα. Το αγαπημένο Cat Cafe Lviv δεν αποτελεί εξαίρεση. Είναι ανοιχτό εδώ και έξι χρόνια και η μικρή ομάδα στο Λβιβ της Ουκρανίας είναι αφοσιωμένη στους 20 τριχωτούς κατοίκους του. Τόσο αφοσιωμένη, μάλιστα, που ο ιδιοκτήτης Serhii Oliinyk επιλέγει να παραμείνει στο καφέ παρά τη ρωσική εισβολή στη χώρα του.

«Οι γάτες μας ζουν στο cat cafe από την ηλικία των 4 μηνών», εξήγησε ο Oliinyk. «Είναι σαν οικογένεια. Συνειδητοποιήσαμε ότι δεν θα φύγουμε ποτέ από τη χώρα μας, ότι αυτό ήταν το μόνο μέρος όπου θα μπορούσαμε να δούμε τους εαυτούς μας στο μέλλον».

Advertisment

Το Cat Cafe Lviv είναι ανοιχτό (σύμφωνα με τη σελίδα του στο Facebook) και είναι αφιερωμένο στο να παρέχει έναν ασφαλή χώρο για τους ανθρώπους που μπορούν να περάσουν και να δουν τα γατάκια που κατοικούν εκεί. Ας ελπίσουμε ότι η παρουσία και τα γουργουρητά των γατών θα προσφέρουν μια στιγμιαία ανάπαυλα από τη σκληρή πραγματικότητα των όσων συμβαίνουν ακριβώς πέρα από τους τοίχους.

Ουκρανία: Καφετέρια παραμένει ανοιχτή για να φροντίζει τις 20 γάτες της κατά τη διάρκεια του πολέμου

«Προς το παρόν έχουμε λιγότερους τακτικούς επισκέπτες, αλλά υπάρχουν άνθρωποι που έχουν έρθει από άλλες πόλεις και χρειάζονται ζεστό φαγητό και θετικά συναισθήματα», δήλωσε ο Oliinyk. «Υπάρχουν τρεις μεγάλες αίθουσες στο καφέ μας, δύο από τις οποίες βρίσκονται στο υπόγειο, οπότε σε περίπτωση προειδοποίησης για αεροπορική επιδρομή, υπάρχει ένα ασφαλές καταφύγιο για τους επισκέπτες και τις γάτες μας».

Advertisment

Πηγή:

mymodernmet.com/cat-cafe-lviv-ukraine

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Όσα χρειάζεται να γνωρίζετε πριν πάρετε τον σκύλο σας στην παραλία
Είναι καλό να στειρώνουμε τα κατοικίδιά μας σε μικρή ηλικία; Έρευνα απαντά
Πώς θα ταξιδέψετε με το κατοικίδιό σας με πλοίο | Αναλυτικά ο οδηγός
Τελικά τα ημίαιμα σκυλιά είναι περισσότερο υγιή από τα καθαρόαιμα; Πρόσφατη έρευνα δίνει απαντήσεις

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση