,

Ουκρανία: Οργανισμός φιλοξενεί κατοικίδια που εγκαταλείφθηκαν στο χάος του πολέμου

Οι δραματικές ιστορίες και οι πρωτοβουλίες απλών εθελοντών δεν έχουν τέλος σε αυτό τον πόλεμο.

Ουκρανία: Οργανισμός φιλοξενεί κατοικίδια που εγκαταλείφθηκαν στο χάος του πολέμου

Καθώς οι πρόσφυγες συνεχίζουν να εισέρχονται στην Πολωνία από την Ουκρανία, μια γερμανική οργάνωση δημιούργησε καταφύγιο για τα κατοικίδια ζώα που έχουν παγιδευτεί στο χάος του πολέμου. Εθελοντές προσπαθούν να παρηγορήσουν τρομοκρατημένα σκυλιά σε ένα αυτοσχέδιο καταφύγιο στο μικρό πολωνικό χωριό Medyka στα νότια σύνορα με την Ουκρανία.

Τα κατοικίδια ζώα, πολλά από τα οποία τα άφησαν πίσω τους πρόσφυγες που δεν είχαν άλλη επιλογή – έχουν ανάγκη από ιατρική περίθαλψη, τροφή και προσοχή. Μια από τους εθελοντές από τη Δανία, η Sonja Mortensen-Dissing, λέει ότι πολλοί ιδιοκτήτες έχουν αφήσει γράμματα με τα σκυλιά τους εκφράζοντας την ελπίδα να επανενωθούν μια μέρα με τα κατοικίδιά τους. Με δάκρυα στα μάτια εξηγεί ότι «η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη».

Η Mortensen-Dissing ήρθε μαζί με τη Sasha Winkler, μια 35χρονη από την οργάνωση Winkler Aktiv από το Chemnitz της Γερμανίας. Εξηγεί ότι το καταφύγιο φροντίζει τα ζώα που έχουν μείνει πίσω, καθώς και τα σκυλιά του δρόμου από την εμπόλεμη ζώνη.

Η οργάνωση συγκεντρώνει επίσης βοήθεια για να τη μεταφέρει σε ορισμένες από τις μεγαλύτερες πόλεις της Ουκρανίας. Από εκεί, βοηθά στην οργάνωση ανθρώπων που μπορούν να οδηγήσουν σε μικρότερες περιοχές που έχουν πληγεί από τον πόλεμο και να παραδώσουν τροφή για τα ζώα.

«Πρέπει να μαζέψουμε σε διαφορετικά μέρη διαφορετικά πράγματα», λέει η Winkler. «Κυρίως τροφή για σκύλους και γάτες, επειδή απευθείας στις εμπόλεμες ζώνες δεν υπάρχει τίποτα από αυτά, 100 χιλιόμετρα γύρω δεν υπάρχει κανείς να τους φέρει τροφή».

Σύμφωνα με τον λογαριασμό του Winkler Aktiv στο Instagram, μια ομάδα εθελοντών ταξιδεύει αυτή τη στιγμή προς το Κίεβο έχοντας διασώσει σχεδόν 50 ζώα από ένα εγκαταλελειμμένο καταφύγιο 300 χιλιόμετρα από τα σύνορα Πολωνίας-Ουκρανίας στο δρόμο τους.

Πηγή:

www.euronews.com/green/2022/03/15/this-shelter-is-taking-in-pets-abandoned-in-the-chaos-of-the-ukrainian-war

Advertisements

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Παγκόσμια Ημέρα Ζώων: Οι φυσικοί μας θεραπευτές
Τα άλογα μπορούν να διακρίνουν τα συναισθήματα στο πρόσωπο και τη φωνή του ανθρώπου
Χάσατε το κατοικίδιό σας; Γραμμή SOS από “topetmou” για να το εντοπίσετε
Μαρκόπουλο | Κατασκευάζεται διαδημοτικό καταφύγιο ζώων συντροφιάς

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε