Πώς να καθαρίσουμε αποτελεσματικά το σπίτι μας, εξουδετερώνοντας ιούς και μικρόβια

Πώς μπορούμε να μετατρέψουμε τον χώρο που ζούμε σε ένα ασφαλές μέρος, προστατεύοντας την υγεία μας;

Πώς να καθαρίσουμε αποτελεσματικά το σπίτι μας, εξουδετερώνοντας ιούς και μικρόβια

Η εξάπλωση του κορονοϊού έχει ως αποτέλεσμα να λαμβάνουμε όλοι τα καλύτερα δυνατά μέτρα ασφαλείας, προκειμένου να αναχαιτίσουμε τη δράση του. Θεωρείται ήδη γνωστό πως η κύρια πηγή μετάδοσης του ιού από άνθρωπο σε άνθρωπο είναι τα μικροσκοπικά σταγονίδια από τα σάλια ή άλλα σωματικά υγρά, που εκπέμπονται όταν το άτομο φτερνίζεται, βήχει ή βρίσκεται σε πολύ κοντινή μας απόσταση.

Ωστόσο, ιδιαίτερη σημασία χρειάζεται να δοθεί και στον καθαρισμό των αντικειμένων και των επιφανειών του σπιτιού, προκειμένου να περιορίσουμε τις εστίες μόλυνσης. Πώς, λοιπόν, μπορούμε να μετατρέψουμε τον χώρο που ζούμε σε ένα ασφαλές μέρος, προστατεύοντας την υγεία μας;

Advertisment

Συχνός καθαρισμός των επιφανειών

Δεν παραμελούμε τον σχολαστικό καθαρισμό όλων των επιφανειών του σπιτιού. Οι επιστήμονες εικάζουν πως ο κορονοϊός επιβιώνει στις επιφάνειες από κάποιες ώρες ως και μέρες, καθώς η διάρκεια ζωής του εξαρτάται άμεσα από το υλικό της επιφάνειας, την υγρασία και τη θερμοκρασία. Για να αποφύγετε να μολύνετε εκ νέου μια ήδη μολυσμένη επιφάνεια ακολουθείτε συγκεκριμένη στρατηγική καθαρισμού και αν χρησιμοποιείτε κάποιο πανί, μην αμελήσετε να το πλύνετε και να το στεγνώσετε ξανά προτού το επαναχρησιμοποιήσετε.

Σωστός τρόπος καθαρισμού

Καθώς ο κορονοϊός παρουσιάζει ευαισθησία στο περιβάλλον, κάντε σύμμαχό σας τα απορρυπαντικά και την υψηλή θερμοκρασία.Ένα κοινό σαπούνι είναι αρκετό για να εξουδετερώσει τον ιό.

Πλύσιμο των χεριών μετά τον καθαρισμό

Αφού πραγματοποιηθεί ο καθαρισμός οποιασδήποτε επιφάνειας ή χρησιμοποιηθούν μαντηλάκια και αλκοολούχα απολυμαντικά σπρέι, μην παραλείψετε να πλύνετε επιμελώς τα χέρια σας. Θυμηθείτε πως προτού πλύνετε τα χέρια είναι επικίνδυνο να αγγίζετε με αυτά τα μάτια, τη μύτη και το στόμα σας.

Advertisment

Προσοχή στα ρούχα και τα σεντόνια

Επιλέξτε την υψηλότερη θερμοκρασία πλυντηρίου για το πλύσιμο των μολυσμένων ρούχων και στεγνώστε τα πολύ προσεκτικά. Μπορείτε να πλύνετε τα άλλα ρούχα μαζί με τα ρούχα ενός ατόμου που νοσεί από τον ιό, ωστόσο μην προχωράτε στο τίναγμα των τυχόν μολυσμένων ρούχα πριν το πλύσιμο, αφού, με αυτόν τον τρόπο, αυξάνετε το κίνδυνο της μόλυνσης άλλων επιφανειών. Επίσης, μην ξεχνάτε το πλύσιμο των χεριών αμέσως μετά από την επαφή σας με ρούχα που ενδέχεται να είναι μολυσμένα.

Μέτρα προστασίας, εάν υπάρχει άρρωστος στο σπίτι

Το άτομο χρειάζεται να απομονωθεί σε ένα δωμάτιο, εάν αυτό καθίσταται δυνατό. Κάποιο μέλος της οικογένειας, που δεν ανήκει στις ευπαθείς ομάδες, είναι καλύτερο να αναλάβει αποκλειστικά τη φροντίδα του αρρώστου, λαμβάνοντας φυσικά όλα τα προληπτικά μέσα. Ο ασθενής πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο απομακρυσμένος από τα άλλα μέλη της οικογένειας και να διαθέτει ξεχωριστό μπάνιο.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Η σημασία του μητρικού θηλασμού: Ένα δώρο υγείας για τη μητέρα και το μωρό
6 συνήθειες πριν τον ύπνο που βοηθούν στην σωστή λειτουργία του θυρεοειδούς
Γηρατειά: Επιβραδύνεται δραματικά η αύξηση του προσδόκιμου ζωής | Η ανάγκη για νέες θεραπείες
4 είδη τροφών που βοηθούν στην αντιμετώπιση των φραγμένων αρτηριών

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση