The Simpsons: Για πρώτη φορά, ήρωας της θρυλικής σειράς χρησιμοποιεί τη νοηματική γλώσσα!

Για πρώτη φορά, μετά από 33 χρόνια ιστορίας, θα υπάρξει στη σειρά κωφός ρόλος και θα χρησιμοποιηθεί η αμερικανική νοηματική γλώσσα.

The Simpsons: Για πρώτη φορά, ήρωας της θρυλικής σειράς χρησιμοποιεί τη νοηματική γλώσσα!

Για όσους δεν το γνωρίζουν, “The Simpsons” είναι μια αμερικανική σειρά κινουμένων σχεδίων, που δημιουργήθηκε από τον Ματ Γκρέινιγκ για το τηλεοπτικό κανάλι Fox.

Οι Simpsons προβλήθηκαν για πρώτη φορά στις 17 Δεκεμβρίου του 1989 και συνεχίζουν να προβάλλονται μέχρι σήμερα, σε διάφορα τηλεοπτικά δίκτυα παγκοσμίως. Είναι από τις μακροβιότερες σειρές κινουμένων σχεδίων στην ιστορία της τηλεόρασης και έχει αναδειχθεί ως η μακροβιότερη τηλεοπτική σειρά σε ώρα υψηλής τηλεθέασης της αμερικανικής τηλεόρασης.

Advertisment

Στις 14 Ιανουαρίου 2000, η οικογένεια Simpsons απέκτησε δικό της αστέρι στο Hollywood Walk of Fame, ενώ έχει αποσπάσει περισσότερα από 25 βραβεία Έμμυ, 22 Βραβεία Anny κι ένα Βραβείο Peabody.

Η σειρά, που χαρακτηρίστηκε από το περιοδικό Time ως η καλύτερη σειρά του 20ού αιώνα, περιγράφει με σατιρικό τρόπο τη ζωή μιας συνηθισμένης αμερικανικής οικογένειας, ενώ η επίδρασή της στην αμερικανική αλλά και την παγκόσμια κουλτούρα είναι πολύ μεγάλη, χάρη στο ευφυές χιούμορ που διαθέτει και στη σάτυρα της αμερικανικής αλλά και γενικότερα, της σύγχρονης κοινωνίας, στην οποία ασκεί πολυεπίπεδη κριτική.

Για πρώτη φορά, μετά από 33 χρόνια ιστορίας, θα υπάρξει στη σειρά κωφός ρόλος και θα χρησιμοποιηθεί η αμερικανική νοηματική γλώσσα, κάνοντας τους Simpsons, για άλλη μια φορά πρωτοπόρους.

Advertisment

Ο παραγωγός της σειράς Al Jean δήλωσε ενθουσιασμένος, λέγοντας χαρακηριστικά:

“Είναι πολύ δύσκολο να κάνεις ένα “πρώτο επεισόδιο” μετά από 722 επεισόδια. Αλλά δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ενθουσιασμένος με αυτό”.

Το επεισόδιο που έχει τον τίτλο “The Sound of Bleeding Gums” εστιάζει στη Lisa Simpson, που ανακαλύπτει ότι το είδωλό της και αγαπημένος της μουσικός, σαξοφωνίστας Bleeding Gums Murphy, έχει έναν κωφό γιο που χρειάζεται κοχλιακό εμφύτευμα και τον οποίο η Lisa θα συναντήσει σε επόμενα επεισόδια.

Αν και το επεισόδιο έχει γραφτεί πολύ νωρίτερα, ωστόσο η προβολή του συμπίπτει με την πρόσφατη βράβευση της ταινίας “CODA” με το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας και στην οποία, ο πρωταγωνιστής είναι κωφός και χρησιμοποιεί επίσης την αμερικανική νοηματική γλώσσα.

Η ιστορία του επεισοδίου οφείλεται στην συγγραφέα του Loni Steele Sosthand, η οποία ζήτησε από τον Al Jean, να κάνει τον γιο του Bleeding Gums Murphy, έναν άντρα που γεννήθηκε κωφός και δεν μπορούσε να ακούσει τη μουσική του πατέρα του.

Η Sosthand είπε ότι το συγκεκριμένο επεισόδιο, την αφορούσε προσωπικά, αφού προέρχεται από μία οικογένεια που αγαπά πολύ τη μουσική τζαζ αλλά ο μεγαλύτερος αδελφός της Έλι έχει προβλήματα ακοής.

“Το να έχω έναν αδερφό, ο οποίος είναι μόλις ένα χρόνο μεγαλύτερος και γεννήθηκε κωφός, διαμόρφωσε πραγματικά αυτό που είμαι ως άτομο. Επομένως, είναι μια ιστορία όχι μόνο κοντά στην καρδιά μου, αλλά στην ταυτότητά μου”, είπε χαρακτηριστικά η Sosthand.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

«Και οι λέξεις φλέβες είναι. Μέσα τους αίμα κυλάει» | Γ. Ρίτσος
95χρονος Έλληνας σπρίντερ πέτυχε παγκόσμιο ρεκόρ στα 60μ. στο Ευρωπαϊκό βετεράνων
Βρετανία: Άντρας αποκάλυψε την άγρια κακοποίηση που δεχόταν από τη σύζυγό του επί 20 χρόνια και γίνεται ντοκιμαντέρ
World Happiness Report | Oι πιο ευτυχισμένες και δυστυχισμένες χώρες του κόσμου - Η θέση της Ελλάδας

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση