,

Τι δηλώνει η κατάσταση της επιδερμίδας για την υγεία μας

Μερικές φορές η επιδερμίδα μας δεν είναι και τόσο σύμμαχός μας. Έχει τις εξάρσεις της και τα σημάδια που όμως μας ειδοποιούν για κάτι.

Τι δηλώνει η κατάσταση της επιδερμίδας για την υγεία μας

Μερικές φορές μπορεί να νιώθουμε ότι η επιδερμίδα μας δεν είναι και τόσο σύμμαχός μας. Έχει τις εξάρσεις της και τα σημάδια που όμως μας ειδοποιούν για κάτι. Μπορεί αυτό το «κάτι» να είναι η έλλειψη ύπνου, η κόπωση, το στρες και η έλλειψη βιταμινών. Εμείς χρειάζεται να τους δώσουμε τη δέουσα προσοχή και να πάρουμε τα μέτρα μας.

Η ακμή μπορεί να δηλώνει ορμονική ανισορροπία

Αυτό που προκάλεσε την ακμή μας στην εφηβεία δεν σημαίνει ότι βρίσκεται και πίσω από την έξαρσή της στην ενήλικη ζωή μας – και αυτό είναι σημαντικό όταν επιλέγουμε θεραπεία. Στην εφηβεία, η ακμή οφείλεται σε λιπαρότητα, αλλά καθώς μεγαλώνουμε, συχνά οφείλεται σε ορμονική ανισορροπία.

Advertisment

Η ορμονική ακμή στις γυναίκες συχνά επιδεινώνεται στον έμμηνο κύκλο. Αυτό το είδος δείχνει και πιο φλεγμονώδες στη φύση του (βαθιά και κόκκινα σημάδια), οπότε η θεραπεία είναι καταπραϋντική.

Τα πρώιμα σημάδια γήρανσης μπορεί να δηλώνουν δυσκολία κυτταρικής ανάπλασης

Σε αυτή την περίπτωση, χρειαζόμαστε κάτι που ενεργοποιεί το κολλαγόνο και επιταχύνει την ανάπλαση των κυττάρων του δέρματος. Όμως, ο δερματολόγος είναι αυτός που θα σας συστήσει τα προϊόντα φροντίδας που χρειάζεται η επιδερμίδα σας. Επιπλέον, η ενυδάτωση είναι βασικό συστατικό της αντιστροφής της διαδικασίας πρόωρης γήρανσης.

Οι σακούλες κάτω από τα μάτια δηλώνουν κόπωση ή/και κακή διατροφή

Χρειάζεται να φτάσουμε στην πηγή του προβλήματος. Οι αλλεργίες, το κάπνισμα, ακόμα και το πολύ αλάτι παίζουν κάποιο ρόλο στις σακούλες που σχηματίζονται κάτω από τα μάτια. Φυσικά, η έλλειψη ύπνου σχετίζεται άμεσα. Σε αυτή την περίπτωση, χρειάζεται να τροποποιήσουμε τα κομμάτια εκείνα της καθημερινότητάς μας που προκαλούν το πρόβλημα.

Advertisment

Η ξηρή επιδερμίδα σημαίνει ότι το σώμα μας διψά

Καθώς μεγαλώνουμε, η επιδερμίδα αρχίζει να χάνει ένα μέρος της υγρασίας της. Και ακόμη χειρότερα, η αφυδατωμένη επιδερμίδα είναι πιθανό να δείξει σημάδια γήρανσης, όπως λεπτές γραμμές και ρυτίδες. Αντί να επιλέξουμε μια βαριά και πυκνή ενυδατική λοσιόν/ κρέμα, είναι καλύτερα να επιλέξετε μια ελαφριά, καθώς έτσι δεν θα μπλοκάρονται οι πόροι του δέρματός σας.

Τα σκούρα σημάδια δείχνουν ότι το σωμα σας έχει εκτεθεί πολύ στον ήλιο

Αρχικά, συνεχίζουμε να φοράμε συνεχώς το αντηλιακό μας, καθώς και τον χειμώνα, ο ήλιος επηρεάζει τις ευαίσθητες επιδερμίδες. Αν τα σημάδια επιμένουν, ο δερματολόγος σας θα σας συστήσει τις κατάλληλες κρέμες, ώστε να αντιμετωπιστεί ο αποχρωματισμός.

Πηγές:

https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/bags-under-eyes/diagnosis-treatment/drc-20369931

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17147561

https://www.aad.org/sun-protection/sunscreen-faqs

https://www.dermatologytimes.com/acne/oral-acne-antibiotic-treatment-changes-skin-microbiota

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Αλκοόλ στην παραλία: Πόσο επικίνδυνο είναι να πίνουμε ποτά κάτω από τον ήλιο
6 κρυφά σημάδια στο σώμα που μαρτυρούν φλεγμονή στο έντερο
Πώς τα αντικαταθλιπτικά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης επηρεάζουν την ανάπτυξη του εγκεφάλου
Τα περιττά κιλά συνδέονται με συρρίκνωση του εγκεφάλου, σύμφωνα με νέα έρευνα

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση