Είσαι για ένα ταξίδι στα ανοιχτά;

Τέτοια ταξίδια δοκιμάζονται και δοκιμάζουν όσους παλεύουν για ένα καλύτερο αύριο...

Είσαι για ένα ταξίδι στα ανοιχτά;

Είσαι για ένα ταξίδι στ’ ανοιχτά; Για ένα ταξίδι χωρίς προορισμό, χωρίς σίγουρες διαδρομές, δίχως πάντα φως. Πες μου είσαι;

Μην βιαστείς να μου απαντήσεις, μην πιαστείς από τον ενθουσιασμό σου γιατί αυτός μόνο τα πανιά του καραβιού μας θα φουσκώσει για να πάμε λίγα χιλιόμετρα παραπέρα.

Advertisment

Στην πρώτη τρικυμία θα αφεθεί στις ανεξέλεγκτες κινήσεις του ανέμου και θα βρεθούμε φοβισμένοι, αντιμέτωποι με τα πιο έντονα σκοτάδια μας.

Είσαι για ένα ταξίδι στ’ ανοιχτά;

Μην βιαστείς να μου απαντήσεις, μην ποντάρεις στην υπομονή και το κουράγιο σου, πως ότι κι αν συμβεί είμαστε δυνατοί να το αντιμετωπίσουμε.

Advertisment

Στην πρώτη μας μεγάλη δυσκολία, εκεί που εσύ και εγώ θα νιώθουμε χαμένοι, μπερδεμένοι και ανασφαλείς, θα βγάζουμε με πόνο τα αγκάθια από το σώμα μας, δίχως να μπορούμε να δούμε ο ένας τον άλλον.

Είσαι για ένα ταξίδι στ’ ανοιχτά;

Μην βιαστείς να μου απαντήσεις, μην θαρρείς πως η πρόκληση αυτή μοιάζει με ένα και μοναδικό αστέρι που φέγγει στον έναστρο ουρανό.

Στο πρώτο μας ταξίδι κάτω από την βαθιά νύχτα, θα καταλάβεις πως υπάρχουν πολλά λαμπερά αστέρια, μοναδικά εξίσου, που μπορεί να μοιάζουν πιο ιδανικά για σένα.

Είσαι για ένα ταξίδι στ’ ανοιχτά;

Μην βιαστείς να μου απαντήσεις, αν η φλόγα που καίει μέσα σου δεν αγγίζει τα όρια της τρέλας,του ρίσκου, του σεβασμού, της αποδοχής, της κατανόησης, της εμπιστοσύνης, της αγάπης, της ευγνωμοσύνης και της συγχώρεσης…  μη μου απαντήσεις.

Τέτοια ταξίδια δοκιμάζονται και δοκιμάζουν όσους παλεύουν για ένα καλύτερο αύριο, για όσους ξέρουν πως αυτό το αύριο έρχεται από μία προσπάθεια του σήμερα.

Μια προσπάθεια να είμαι πιο συνειδητός, μια προσπάθεια να εξαλείψω τα πιο άκαμπτα σκοτάδια μου και να αφήσω να ανθίσει μέσα μου όλη η ομορφιά του είναι μου, ώστε να μπορώ να την μοιραστώ και μαζί σου.

Να τολμάς πάντα να κάνεις αυτό το ταξίδι στ’ ανοιχτά, με το μοναδικό σου εφόδιο, την πυξίδα της καρδιάς σου.

Αυτή θα σε οδηγήσει εκεί όπου ανήκεις και εκεί όπου πρέπει να βρίσκεσαι.

Σταματία Κοντονικολάου

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Αν δεν το πεις εσύ, θα το πει το σώμα σου
Κάποιες φορές δεν μπορείς να πιστέψεις αυτό που βλέπεις, πρέπει να πιστέψεις αυτό που αισθάνεσαι
Υπάρχει το «για πάντα»... κι είναι ωραίο να το λες
Έβαλα τα χέρια μου στις τσέπες... και βρήκα ξεχασμένα γράμματα που κάποτε τα κουβαλούσα σαν φυλαχτό...

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση