,

Ελλάδα: Το απέραντο γαλάζιο των εξωτικών Παξών (βίντεο)

Στο βορειότερο τμήμα του νησιού των Παξών, βρίσκεται ένα πανέμορφο ψαροχώρι που αξίζει κανείς να επισκεφτεί σαν βρεθεί στο νησί.

Ελλάδα: Το απέραντο γαλάζιο των εξωτικών Παξών (βίντεο)

Στο βορειότερο τμήμα του νησιού των Παξών, βρίσκεται ένα πανέμορφο ψαροχώρι που αξίζει κανείς να επισκεφτεί σαν βρεθεί στο νησί. Μάλιστα, αποτελεί το δεύτερο από τα τρία χωριά που υπάρχουν στους Παξούς και μαζί με τον Λογγό συμπληρώνει τον υπέροχο Γάιο, προσφέροντας όλα όσο εκείνος δεν διαθέτει.

Ο λόγος για τη Λάκκα, που είναι χτισμένη στην υγρή αγκαλιά ενός απάνεμου κόλπου και οφείλει το όνομά της στους Σουλιώτικης καταγωγής κατοίκους της, οι οποίοι κυνηγημένοι από τον Αλή Πασά κατέφυγαν στο νησί. Ο μικρός οικισμός της διαθέτει όλα εκείνα τα απαραίτητα που χρειάζεται ο επισκέπτης ώστε να περάσει μερικές ημέρες ξεγνοιασιάς και ηρεμίας, ατενίζοντας καθημερινά τόση ομορφιά, ώστε να μείνει για πάντα χαραγμένη στην καρδιά του με ανεξίτηλα χρώματα.

Advertisment

Μικρά πέτρινα σπιτάκια αραδιασμένα ανάμεσα σε στενά σοκάκια, παραδοσιακά ταβερνάκια με ιταλικές επιρροές, και μικρά ζεστά καφέ γύρω από το γραφικό λιμάνι αλλά και την πανέμορφη πλατεία με την εκκλησία της Υπαπαντής, η οποία χρονολογείται από το 1.600. Και όλα αυτά περιτριγυρισμένα από καταπράσινους λόφους, με το πράσινο των δέντρων να ανταμώνει αρμονικά με το υγρό γαλάζιο της θάλασσας, δημιουργώντας έναν πραγματικά μοναδικό συνδυασμό.

Στην ευρύτερη περιοχή της Λάκκας, το 1825 κατασκευάστηκε από τους Άγγλους ένας παλιός πέτρινος φάρος με εστιακό ύψος 112 μέτρα. Όμως το 1913 συνέβη κάτι παράξενο. Εκείνο το μεσημέρι της 11ης Μαρτίου, οι τρεις φαροφύλακες με τις οικογένειές τους γευμάτιζαν έξω από τον φάρο, κάτω από τη σκιά των κοντινών δέντρων. Χωρίς να έχει παρουσιαστεί κάποια ένδειξη κινδύνου, είδαν έκπληκτοι τον φάρο και ολόκληρο το κτήριο να χάνεται από μπροστά τους.

Στη θέση τους, άνοιξε μια χαράδρα 200 μέτρων μήκους και 20 μέτρων βάθους. Ο παλιός φάρος είχε θαφτεί για πάντα κάτω από τα χώματα της καθίζησης και η ανάγκη κατασκευής ενός νέου έγινε άμεση. Ωστόσο, λίγες ημέρες μετά, μια παλιά εικόνα του Αγίου Νικολάου σε νεαρή ηλικία, πράγμα που την καθιστά εξαιρετικά σπάνια, βρέθηκε να επιπλέει στην θάλασσα , όντας το μοναδικό αντικείμενο που είχε διασωθεί από τον παλιό φάρο. Από το 1996, αυτή η εικόνα παραδόθηκε από τους φαροφύλακες της Λάκκας στην Υπηρεσία Φάρων στον Πειραιά.

Advertisment

Όσο για τις γύρω παραλίες, το Μονοδέντρι και η παραλία Χαραμής, θεωρούνται από τις πιο αξιόλογες του νησιού, με πλήθος κόσμου αλλά και σκαφών να τις προτιμούν για τα κρυστάλλινα πεντακάθαρα νερά τους που από ψηλά σου δημιουργούν την ψευδαίσθηση ότι τα πάντα αιωρούνται σε μια απέραντη καταγάλανη αγκαλιά…

Youtube channel: Travel Inspiration

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Κανόνας 7-7-7: Η τακτική που κάθε υγιής σχέση θα πρέπει να ακολουθεί
NASA: Η αποστολή με ονόματα, ποίηση και έργα τέχνης που θα εκτοξευθεί στο φεγγάρι του Δία
Γιατί παραμελούμε συγγενείς και φίλους για τους νέους συντρόφους μας; Ίσως φταίνε… οι ορμόνες

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση