,

Ιπποκράτεια Διαβίωση: Τι είναι τα Πρεβιοτικά / Προβιοτικά MikroVeda και πώς τα χρησιμοποιούμε

Γιατί αξίζει να χρησιμοποιήσει κανείς τα Πρεβιοτικά / Προβιοτικά MikroVeda και τι είναι αυτό που τα κάνει και ξεχωρίζουν.

Ιπποκράτεια διαβίωση: Τι είναι τα Πρεβιοτικά / Προβιοτικά MikroVeda Life και πώς τα χρησιμοποιούμε

Οι ενεργοί μικροοργανισμοί MikroVeda περιέχουν ένα μίγμα από τα φωτοσυνθετικά αερόβια και αναερόβια βακτήρια, ζυμομύκητες, Lactobacteria και Bifidobacteria. Αρκετοί από αυτούς τους μικροοργανισμούς είναι γνωστοί στην ιατρική και στην βιομηχανία των τροφίμων και είναι εξαιρετικά επωφελείς για τους ανθρώπους, τα ζώα, τα φυτά, το έδαφος και το νερό.

Εμείς, αυτή την εβδομάδα, ανακαλύψαμε το e-shop της Ιπποκράτειας Διαβίωσης και σας παρουσιάζουμε μια εξαιρετική σειρά προϊόντων πρεβιοτικών και προβιοτικών μικροοργανισμών από την MikroVeda τα οποία ωφελούν τόσο το εντερικό σύστημα του ανθρώπου, όσο και το εξωτερικό περιβάλλον με τις σπουδαίες απολυμαντικές ιδιότητες που διαθέτουν.

Advertisment

Μιλήσαμε με τον υπεύθυνο της Ιπποκράτειας Διαβίωσης, τον κύριο Ευάγγελο Δαφόπουλο ο οποίος μας παραχώρησε μια συνέντευξη δίνοντας απαντήσεις σε όλα όσα χρειάζεται να ξέρουμε σχετικά με τα προϊόντα της ΜikroVeda αλλά και τη χρήση των πρεβιοτικών και προβιοτικών μικροοργανισμών.


1. Γιατί αξίζει να χρησιμοποιήσει κανείς τα Πρεβιοτικά / Προβιοτικά MikroVeda;

Το πιο σημαντικό είναι ότι η δύναμή τους προέρχεται από την εργασία τους σε κοινότητες. Τα πρε/προβιοτικά MikroVeda έχουν 33 κοινότητες στελεχών οι οποίες γνωρίζουμε ότι συνεργάζονται μεταξύ τους και το γνωρίζουμε γιατί είναι ήδη ζωντανοί αυτοί οι μικροοργανισμοί και συμβιώνουν άριστα μεταξύ τους.

Συνοπτικά:

Advertisment

  • Προσφέρουν προστασία κατά των ιών και βακτηρίων
  • Είναι ήδη ζωντανοί – Ενεργοί Μικροοργανισμοί (Δεν χρειάζεται να φτάσουν στο έντερο για να ενεργοποιηθούν)
  • Λόγω του χαμηλού ph επιβιώνουν στο γαστρικό πέρασμα και φτάνουν ζωντανοί στο έντερο.
  • Η πρόσληψη ως υγρή ζύμωση έχει το πλεονέκτημα της άμεσης επίδραση στους βλεννογόνους της στοματικής κοιλότητας και αποικίζει ολιστικά το εσωτερικό μικροβίωμα
  • Ενδείκνυται για την αποκατάσταση του μικροβιώματος κυρίως του εντέρου, βοηθώντας στη σωστή απορρόφηση των τροφών  και στη διατήρηση μιας υγιούς και ισορροπημένης εντερικής χλωρίδας.
  • Βοηθάει στη διαχείριση όλων των ειδών εντερικών διαταραχών συμπεριλαμβανομένης και της φλεγμονής
  • Ένα φυσικό συμπλήρωμα για όλων των τύπων τις αυτοάνοσες αλλεργίες και ασθένειες
  • Πρόληψη φουσκωμάτων και πεπτικών ενοχλήσεων
  • Έχει πολύ καλά αποτελέσματα στις δερματικές παθήσεις (έκζεμα, ακμή…),  καθώς βοηθάει στην επαναφορά του μικροβιώματος του δέρματος στη φυσική του κατάσταση μέσα από την αποτοξίνωση του σώματος.
  • Βοηθάει στη μείωση των επιπέδων άγχους και στην αντιμετώπιση της αϋπνίας.
  • Περιποιείται το έντερο και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.
  • Βοηθάει στην παραγωγή βιταμινών (συμπεριλαμβανομένων βιοτίνης, φολικού οξέος και βιταμίνης Κ), ενζύμων, αντιοξειδωτικών, φυσικών αντιβιοτικών και αμινοξέων.
    Υψηλής ποιότητας ένζυμα που έχουν υποστεί ζύμωση, ιδανική για μικρούς και μεγάλους, με μία απαλή γεύση.

Το MikroVeda LIFE Πρεβιοτικό & Προβιοτικό 2 σε 1 ενδείκνυται για:

Ιπποκράτεια διαβίωση: Τι είναι τα Πρεβιοτικά / Προβιοτικά MikroVeda Life και πώς τα χρησιμοποιούμε

✅ Φουσκώματα
✅ Αέρια
✅ Διάρροια
✅ Δυσκοιλιότητα
✅ Ευερέθιστο Έντερο
✅ Φλεγμονές
✅ Δυσανεξία στη λακτόζη
✅ Λιγότερες λοιμώξεις
✅ Καλύτερη ανταπόκριση ανοσοποιητικού
✅ Μείωση χοληστερίνης

2. Τι είναι αυτό που κάνει τα Πρεβιοτικά / Προβιοτικά MikroVeda να ξεχωρίζουν σε σχέση με παρόμοιου τύπου σκευάσματα;

Συνήθως δεν συναντάμε άλλα σκευάσματα που να έχουν μαζί πρεβιοτικά και προβιοτικά. Τα περισσότερα σκευάσματα που ήδη κυκλοφορούν είναι είτε σε μορφή ταμπλέτας είτε καψούλας. Αυτό σημαίνει ότι οι μικροοργανισμοί που περιέχονται είναι ανενεργοί και θα προσπαθήσουν να ενεργοποιηθούν όταν θα φτάσουν στο έντερο. Και λέω θα προσπαθήσουν γιατί δεν ξέρουμε πόσοι θα ενεργοποιηθούν και εάν τελικά θα είναι συμβιωτικοί μεταξύ τους, δηλ. εάν θα συνεργάζονται καλά. Αυτός είναι και ένας λόγος για τον οποίο αναγράφονται πολλές φορές σε συσκευασίες πολλά δισεκατομμύρια βακτηρίων, καθώς οι εταιρείες προσπαθούν να βάλουν όσο το δυνατόν περισσότερους μικροοργανισμούς γιατί γνωρίζουν ότι δεν θα ενεργοποιηθούν όλοι. Αυτό, όμως, δεν είναι πάντα καλό γιατί εν τέλει οι οργανισμοί που θα ενεργοποιηθούν μπορεί να μην είναι συμβατοί μεταξύ τους και έτσι να προκαλέσουν προβλήματα. Για αυτό και μπορεί να ακούτε κάποιοι να λένε: «εγώ πήρα προβιοτικά και έγινα χειρότερα». Ως προς τα προβιοτικά σε υγρή μορφή, συνήθως είναι αποκλειστικά με βακτήρια γαλακτικού οξέως με πρώτες ύλες που έχουν υποστεί παστερίωση ή αποξήρανση ή ψύξη και η συντήρησή τους γίνεται με οξέα όπως ξίδι.

Αντιθέτως τα πρε/προβιοτικά της MikroVeda έχουν προκύψει μετά από διεργασίες που έχουν γίνει με απαλή ζύμωση για εβδομάδες, με 33 συντονισμένες καλλιέργειες μικροοργανισμών που προκύπτουν ελεύθερες στη φύση, σε ένα σταθερό περιβάλλον που μιμείται το έντερο, δυναμικό, GMO-free και χωρίς να έχουν υποστεί καμία επεξεργασία, ούτε ψύξη, ούτε αποξήρανση, ούτε παστερίωση. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας ζύμωσης, παράγονται τα πολύτιμα ένζυμα, οι βιταμίνες και οι βιοενεργές φυτικές ουσίες που είναι ιδιαίτερα βιοδιαθέσιμες για τα κύτταρα και τις διαδικασίες του ανθρώπινου οργανισμού. Τα άλλα επιλεγμένα, συντονισμένα συστατικά είναι όπως και το προϊόν ζύμωσης σε ελεγχόμενη βιολογική ποιότητα, ακατέργαστα, vegan χωρίς γλουτένη, χωρίς λακτόζη, φρουκτόζη και χωρίς πρόσθετα, 100% φυσικά.

Λόγω του ότι είναι σε υγρή μορφή έχουν το πλεονέκτημα της άμεσης πρόσληψη από τους βλενογόννους του στόματος και του οισοφάγου, αποικίζοντας ολιστικά το εσωτερικό μικροβίωμα.

3. Στο e-shop σας βρίσκουμε τo προϊόν Mikroveda Life κοντά στα 35 ευρώ το πόσιμο προβιοτικό και στα 13 ευρώ το καθαριστικό προϊόν γενικής χρήσης. Έπειτα από έρευνα είδαμε ότι οι τιμές είναι υψηλότερες από αντίστοιχα προϊόντα της αγοράς. Γιατί συμβαίνει αυτό; Είναι αυτό που λέμε «value for money»;

Τα προϊόντα της MikroVeda έχουν υψηλή ποιότητα και είναι σίγουρα value for money. Θα πρέπει να τονίσουμε ότι περιέχουν υψηλής αξίας συστατικά, ενώ η τεχνολογία παραγωγής τους είναι πρωτοποριακή και καινοτόμα, κάτι που τα καθιστά μοναδικά στο είδος τους.

Η συσκευασία του MikroVeda Life είναι 500ml και περιέχει 33 στελέχη ήδη ενζυμωμένων ενεργών μικροοργανισμών (10δις βακτήρια ανά δόση) που έχουν προέλθει από τη φύση, χωρίς καμία επεξεργασία, μαζί με γανόδερμα, O.P.C και ακόμη 20 βιολογικά βότανα. Το προϊόν ενδείκνυται ακόμη και για εγκύους/θηλάζουσες και παιδιά ενώ διατίθεται και χωρίς τα βότανα σε οικονομικότερη τιμή.

Το καθαριστικό ProbiotiX Clean είναι 100% βιολογικό και φυσικό προϊόν και έχει πάρα πολλές χρήσεις στο σπίτι. Είναι οικονομικό αφού η ποσότητα του προϊόντος είναι 1L και η αραίωση που απαιτείται στις περισσότερες περιπτώσεις είναι 10ml ανά μισό λίτρο κρύου νερού ή 10ml ανά 4 λίτρα ζεστό νερό! Μην ξεχνάμε ότι είναι ένα προϊόν που όσο το χρησιμοποιούμε τόσο αλλάζουμε και το μικροβιακό περιβάλλον του χώρου όπου ζούμε και αναπνέουμε κάνοντάς το πιο υγιές.

4. Ποια είναι η δοσολογία και ο σωστός τρόπος χρήσης για τα δύο προϊόντα;

Σχετικά με το Πρε/Προβιοτικό MikroVeda Life: Επειδή είναι υγρό μας δίνεται η δυνατότητα να παίξουμε με τις δόσεις ανάλογα με τις ανάγκες που έχουμε. Αυτό το οποίο συστήνεται στις περισσότερες περιπτώσεις είναι να ξεκινάμε με μία μικρή δοσολογία π.χ 5ml και ανά 3 μέρες να την αυξάνουμε 5ml μέχρι να φτάσουμε τα 15ml. Η καλύτερη στιγμή της ημέρας για να το παίρνουμε είναι 15 λεπτά πριν το φαγητό ή λίγο πριν κοιμηθούμε το βράδυ. Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που μπορεί να χρειαστεί να ξεκινήσουμε πιο δυναμικά και να φτάσουμε και σε υψηλότερη καθημερινή δόση.

Έχουμε, επίσης, τη δυνατότητα να κάνουμε έναν απαλό καθαρισμό του παχέως εντέρου πίνοντας 25 – 45ml καθημερινά για μία εβδομάδα.

Το ProbiotiX Clean ενδείκνυται για πάρα πολλές χρήσεις..

Ενδεικτικά, κάποιες από αυτές είναι:

  • Καθαρισμός επιφανειών
  • Αφαίρεση επίμονων βρωμιών
  • Άριστο λιποδιαλυτικό και ιδανικό για χρήση στην κουζίνα
  • Αλλαγή του μικροβιακού περιβάλλοντος του χώρου
  • Εξαφανίζει κακοσμίες
  • Εξάλειψη & πρόληψη μούχλας
  • Αφαίρεση/ μείωση ακάρεων και οργανικών υπολειμμάτων στο στρώμα
  • Πλύσιμο ρούχων
  • Πλύσιμο πιάτων
  • Αναζωογονεί παπούτσια και υφάσματα
  • Αποχετεύσεις (κακοσμία, απόφραξη)

Η πιο κοινή εφαρμογή του είναι για το ξεσκόνισμα και καθάρισμα επιφανειών, διαλύοντας 10-15ml σε μισό λίτρο κρύο νερό ή 4 λίτρα ζεστού νερού. Στη σελίδα του προϊόντος θα βρείτε αναλυτικά τις δοσολογίες ανάλογα με τη χρήση που θέλουμε να εφαρμόσουμε.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πέψη: Απλές πρωινές συνήθειες για να ενεργοποιήσετε το μεταβολισμό σας
Πότε πρέπει να αποφεύγετε τη βιταμίνη C ή να περιορίζετε την υπερβολική κατανάλωσή της;
Συνταγή: Σπιτικό ρόφημα που ανακουφίζει από τα συμπτώματα του επίμονου βήχα
Βιταμίνη D: Πώς θα γεμίσετε τις αποθήκες του οργανισμού σας με φυσικό τρόπο

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση