,

Ο τραγουδιστής των U2, Bono, έδωσε κρυφή συναυλία στο μετρό του Κιέβου!

Τραγούδησαν μαζί με τον κόσμο για την ελευθερία και έπλεξαν το εγκώμιο των Ουκρανών που αγωνίζονται για την επόμενη ελεύθερη μέρα.

Ο τραγουδιστής των U2, Bono, έδωσε κρυφή συναυλία στο μετρό του Κιέβου!

Στον σταθμό του μετρό του Κιέβου μαζί με ανθρώπους που ζουν την τραγωδία του πολέμου βρέθηκαν ο τραγουδιστής των U2 Βono και ο κιθαρίστας του συγκροτήματος Τhe Edge. Τραγούδησαν μαζί με τον κόσμο για την ελευθερία, προσευχήθηκαν για τη ειρήνη και έπλεξαν το εγκώμιο των Ουκρανών που αγωνίζονται για την επόμενη ελεύθερη μέρα.

«Εσείς οι Ουκρανοί δεν αγωνίζεστε μόνο για την δική σας ελευθερία αλλά για όλους εμάς που αγαπάμε την ελευθερία» είπε στον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί o 61 έτους τραγουδιστής του συγκροτήματος που έχει αφήσει ανεξίτηλα αποτυπώματα στη διεθνή μουσική σκηνή.

Advertisment

Οι δύο μουσικοί ερμήνευσαν κλασικά τραγούδια του συγκροτήματος, όπως τα “Sunday Bloody Sunday”, “Desire” και “With or Without You, αλλά και το Stand by me αφιερωμένο στον δοκιμαζόμενο λαό της Ουκρανίας.

Η αιφνιδιαστική εμφάνιση του Bono στον σταθμό του μετρό του Κιέβου έγινε ύστερα από πρόσκληση του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Όπως αναφέρεται στο profile των U2 στο facebook:

Advertisment

«Ο γενναίος λαός της Ουκρανίας αγωνίζεται για την ελευθερία του – και για τη δική μας – μπροστά στην ανείπωτη βία και μια άδικη εισβολή. Περισσότεροι από 4 εκατομμύρια άνθρωποι, κυρίως γυναίκες και παιδιά, αναγκάστηκαν να φύγουν για να σωθούν – ένας πληθυσμός σχεδόν στο μέγεθος της Ιρλανδίας. Οι ηγέτες του κόσμου πρέπει να σταθούν όρθιοι και να σταθούν στο πλευρό των Ουκρανών… και να στέκεστε στους πρόσφυγες που έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και τα εδάφη τους».

Ας μην ξεχνάμε ότι οι U2 είναι ένα πολιτικοποιημένο μουσικό συγκρότημα, γεγονός που γίνεται εμφανές και μέσα από τα τραγούδια που έχουν ερμηνεύσει.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Μπορούμε να αποφύγουμε την άνοια αν μάθουμε μια νέα γλώσσα;
Αν δεν το πεις εσύ, θα το πει το σώμα σου
Κάποιες φορές δεν μπορείς να πιστέψεις αυτό που βλέπεις, πρέπει να πιστέψεις αυτό που αισθάνεσαι
Έρευνα: Το «αντικοινωνικό» χαρακτηριστικό που θεωρείται σημάδι ευφυίας

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση