Βόρεια Εύβοια: Το Σχέδιο | Ένα εξαιρετικό ντοκιμαντέρ που ρίχνει φως στο πώς κάηκαν 520 χιλιάδες στρέμματα γης!

Μια ώρα και είκοσι λεπτά με μαρτυρίες και ντοκουμέντα που αποδεικνύουν πώς μια φωτιά κατάφερε να κατακάψει περισσότερα από 520 χιλιάδες στρέμματα γης.

Βόρεια Εύβοια: Το Σχέδιο | Ένα εξαιρετικό ντοκιμαντέρ που ρίχνει φως στο πώς κάηκαν 520 χιλιάδες στρέμματα γης!

Πώς κάηκε η Βόρεια Εύβοια

Μια ώρα και είκοσι λεπτά με μαρτυρίες και ντοκουμέντα που αποδεικνύουν πώς μια φωτιά που θα μπορούσε να περιοριστεί έγκαιρα, κατάφερε με μηδενικό άνεμο και “εντολές μη διακινδύνευσης”, που ισοδυναμεί με εντολές μη παρέμβασης, να κατακάψει περισσότερα από 520 χιλιάδες στρέμματα γης.

Δάση, ζώα, χωριά, καλλιέργειες, κόποι μιας ζωής αφέθηκαν στην τύχη τους και έγιναν στάχτη από μία κυβέρνηση η οποία εκδίωξε τους κατοίκους από τα χωριά τους ενώ ουδέποτε φρόντισε για τον προστασία των δασών ή την πυρόσβεση. Αντιθέτως, σχεδιάζει επενδύσεις με νέες χρήσεις γης, στο όνομα της “ανάπτυξης” και της “ανασυγκρότησης”.

Advertisment

Στο δεύτερο μέρος, που σύντομα θα είναι έτοιμο, θα στοιχειοθετήσουμε το “γιατί” κάψανε τουλάχιστον 520.000 στρέμματα και τα όνειρα των ανθρώπων της Βόρειας Εύβοιας.

Το Σχέδιο είναι μια ανεξάρτητη δημιουργία των Νέλλη Ψαρρού και Ιωάννη Λαζάρου, που στηρίζεται στην οικονομική συνεισφορά όλων. Δείτε πως μπορείτε να ενισχύσετε στο www.tosxedio.com

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Υπνοθεραπεία: Τι είναι, πώς λειτουργεί και ποια είναι τα οφέλη της
Black Friday 2023: Ιδού τι πρέπει να προσέξετε για να μην πέσετε θύματα του μάρκετινγκ
Τα έξι καλύτερα προβιοτικά
Φασκόμηλο το μαγικό

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση