3 ελληνικά τυριά ανάμεσα στα 5 καλύτερα του κόσμου | Ολόκληρη η λίστα (με συνολικά 35 ελληνικά τυριά)

Διεθνείς πρωτιές κατακτούν για μία ακόμη φορά τα βραβευμένα ελληνικά τυριά που αγαπούν και τιμούν δεόντως οι Έλληνες καταναλωτές.

3 ελληνικά τυριά ανάμεσα στα 5 καλύτερα του κόσμου | Ολόκληρη η λίστα (με συνολικά 35 ελληνικά τυριά)

Διεθνείς πρωτιές κατακτούν για μία ακόμη φορά τα βραβευμένα ελληνικά τυριά που αγαπούν και τιμούν δεόντως οι Έλληνες καταναλωτές. Τα ελληνικά τυριά έλαβαν διεθνείς διακρίσεις, καθώς συμπεριελήφθησαν μεταξύ των 1.350 του κόσμου κατακτώντας μάλιστα 3 θέσεις στην κορυφαία πεντάδα.

Η σχετική λίστα παρουσιάστηκε από τον ταξιδιωτικό οδηγό για τα παραδοσιακά τρόφιμα από κάθε γωνιά της γης, Taste Atlas, ο οποίος εκτός από προϊόντα περιλαμβάνει επίσης τοπικά πιάτα και τις αξιολογήσεις τους

Πιο συγκεκριμένα, ο αξιοσημείωτος αριθμός των 35 ελληνικών τυριών κατάφεραν να εξασφαλίσουν μια θέση στη λίστα των καλύτερων τυριών του πλανήτη, ενώ 13 από αυτά συμπεριλαμβάνονται στα 50 κορυφαία, ανταγωνιζόμενα τα καλύτερα τυριά από τη Γαλλία, χωρίς που φημίζεται όσο καμία άλλη χώρα για τα τυριά της, καθώς και την Ιταλία.

Η λίστα αυτή εκδόθηκε τον Ιούνιο του 2022 και, στην κορυφή της, βρίσκεται το τυρί Canastra, το οποίο παρασκευάζεται σε νοτιοδυτικές περιοχές της Βραζιλίας. Στην πρώτη τριάδα φιγουράρουν το Καλαθάκι Λήμνου και τη Γραβιέρα Νάξου – δύο ελληνικά τυριά δημοφιλή σε όλο τον κόσμο.

Στην πρώτη πεντάδα, συμπεριλαμβάνεται το Μετσοβόνε (5η θέση), ενώ το Γαλλικό Mont d’ Or βρίσκεται στην 4η θέση.

Τα ελληνικά τυριά που διακρίθηκαν προέρχονται από ολόκληρη τη χώρα, ωστόσο, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η διάσημη και δημοφιλής σε όλο τον κόσμο ελληνική φέτα, το εθνικό μας τυρί που συνοδεύει σχεδόν κάθε φαγητό στο ελληνικό τραπέζι, δεν συγκαταλέγεται ανάμεσα στα 50 καλύτερα, αλλά βρίσκεται πολύ πιο χαμηλά στην παραπάνω διάσημη λίστα.

Advertisements

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

5 από τις ισχυρότερες φυσικές αντιφλεγμονώδεις τροφές | Οδηγός για μια Υγιή ζωή
Οι καλύτερες υπερτροφές για να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας το Φθινόπωρο
5 tips για να μειώσεις το συναισθηματικό φαγητό

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε