, ,

5χρονο κορίτσι αναδείχθηκε η νεότερη συγγραφέας από το Παγκόσμιο Ρεκόρ Guinness

Σύμφωνα με τη μητέρα της, η Bella είχε πάντα μεγάλη φαντασία και έγραφε μικρές ιστορίες από τριών ετών.

5χρονο κορίτσι αναδείχθηκε η νεότερη συγγραφέας από το Παγκόσμιο Ρεκόρ Guinness

Η Bella-Jay Dark εξέπληξε την οικογένειά της πέρυσι όταν τους είπε ότι θα γράψει ένα βιβλίο. Οι γονείς της νόμιζαν ότι ήταν απλώς ένα από τα τόσα πράγματα που λένε τα παιδιά.

Μόνο που εκείνη μιλούσε σοβαρά, και το βιβλίο της The Lost Cat (Η χαμένη γάτα) εκδόθηκε επίσημα από τον εκδοτικό οίκο Ginger Fyre Press. Έκτοτε έχει πουλήσει πάνω από 1.000 αντίτυπα.

Advertisment

Για να μπορεί να δοθεί αυτός ο τίτλος του ρεκόρ Guinness, το βιβλίο πρέπει να εκδοθεί από εμπορικό εκδοτικό οίκο και να τυπωθούν και να πωληθούν τουλάχιστον 1.000 αντίτυπα.

Τα ρεκόρ Guinness επιβεβαίωσαν ότι σε ηλικία 5 ετών και 211 ημερών, η Bella είναι ο νεότερος άνθρωπος στον κόσμο που έχει εκδώσει βιβλίο. Το ρεκόρ κατείχε προηγουμένως η Dorothy Straight, η οποία ήταν 6 ετών όταν εκδόθηκε το βιβλίο της «Πώς ξεκίνησε ο κόσμος» τον Αύγουστο του 1964.

5χρονο κορίτσι αναδείχθηκε η νεότερη συγγραφέας από το Παγκόσμιο Ρεκόρ Guinness
Φωτογραφία: Guinness World Records

Η Bella αποκάλυψε ότι πήρε την ιδέα για το The Lost Cat από ένα από τα σχέδιά της. «Ξεκίνησε ως μια ζωγραφιά. Ο μπαμπάς μου είπε ότι θα μπορούσα να φτιάξω ένα βιβλίο και από την εικόνα προέκυψε μια ιστορία», δήλωσε σε δημοσιογράφους.

Advertisment

Πήγαν σε μια έκθεση βιβλίου και κάποιος εκεί είπε ότι ήθελε να το εκδώσει. Σύμφωνα με τη μητέρα της, Chelsie Syme, η Bella είχε πάντα μεγάλη φαντασία και έγραφε μικρές ιστορίες από τριών ετών.

«Είμαστε τόσο περήφανοι για την Bella και ειλικρινά δεν μπορούμε να πιστέψουμε πόσο εκπληκτικό είναι αυτό», δήλωσε η Syme. «Είμαστε επίσης τόσο ευγνώμονες για την υποστήριξη και την αναγνώριση που έχει ήδη λάβει μέχρι στιγμής και της αξίζει τόσο πολύ αυτό. Πάντα ευδοκιμούσε μέσα από τη θετικότητα των ανθρώπων – απλά λατρεύει το διάβασμα και τη ζωγραφική».

Η Bella εικονογράφησε επίσης το βιβλίο μόνη της, με εξαίρεση μια εικόνα στο τέλος που σχεδίασε η αδελφή της Lacie May.

Πηγή:

unnyskyz.com/good-news/4695/5-Year-Old-Girl-Crowned-Youngest-Published-Author-By-Guinness-World-Records

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Σήμερα η Τελετή Αφής: Η Ολυμπιακή Φλόγα ανάβει στην Αρχαία Ολυμπία
Γιατί μένουμε σε βαρετές σχέσεις;
Πώς να καταλάβετε αν ο/η φίλος/η σας είναι κρυφο-drama queen!
Η ειλικρίνεια χτίζει την εμπιστοσύνη και δημιουργεί αυθεντικές σχέσεις

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση