Κούρος Νουρμοχαμαντί: Από τις δομές της Μόριας, αριστούχος στις Πανελλήνιες εξετάσεις!

Ο Κούρος είναι το φωτεινό παράδειγμα του τι μπορεί να πετύχει η αλληλεγγύη μεταξύ των ανθρώπων.

Κούρος Νουρμοχαμαντί: Από τις δομές της Μόριας, αριστούχος στις Πανελλήνιες εξετάσεις!

Από το δύσκολο ταξίδι του που τον έφερε στη Μυτιλήνη με τους γονείς του, μέχρι τη διαδρομή που τον οδήγησε στην πρωτιά ο δρόμος ήταν δύσκολος. Ήθελε δύναμη, προσπάθεια στήριξη, βοήθεια. Όμως όταν υπάρχουν ευκαιρίες και θέληση όλα είναι δυνατά.

Του λόγου το αληθές απέδειξε ο Ιρανός πρόσφυγας Κούρος Νουρμοχαμαντί Μπαϊγκί, ο οποίος αρίστευσε στις Πανελλήνιες εξετάσεις. Το χαμογελαστό παιδία με τα φωτεινά μάτια που απέδειξε ότι οι στόχοι όλων μας μπορούν να γίνουν πραγματικότητα.

Advertisment

Ο Κούρος γεννήθηκε το 2003 στο Μασάντ του Ιράν, όπου πήγε στο Δημοτικό και στο Γυμνάσιο. Το 2019, ωστόσο, αναγκάστηκε να φύγει από τη χώρα του με την οικογένειά του, τον πατέρα, τη μητέρα και τον μικρότερο αδελφό του, για «θρησκευτικούς και πολιτικούς λόγους», όπως είπε.

Ο ίδιος και η οικογένειά του έφτασαν στη Μυτιλήνη έπειτα από ένα μακρύ και δύσκολο ταξίδι πολλών ημερών, μέσω Τουρκίας. Μαζί του είχε μόνο τα όνειρά του και την ελπίδα να γίνουν πραγματικότητα. Δεν γνώριζε ελληνικά γεγονός που δεν τον διευκόλυνε στην ένταξή του στη νέα πραγματικότητα.

Οι δυσκολίες συνεχίστηκαν η ζωή από καταυλισμό σε καταυλισμό ήθελε υπομονή και θέληση, όμως με τη βοήθεια και των ανθρώπων οι συνθήκες άλλαξαν τα πράγματα βρήκαν τον δρόμο τους και ο Κούρος προχώρησε δυνατά μπροστά για να κόψει τελικά πρώτος το νήμα σε έναν πολύ δύσκολο αγώνα.

Advertisment

Έμαθα ελληνικά σε 3 χρόνια γιατί ζούσα σε ένα περιβάλλον που μιλούσαν Ελληνικά. Όλοι οι πρόσφυγες μπορούμε να μάθουμε Ελληνικά και να ενταχθούμε στις τοπικές κοινωνίες. Φτάνει να μας δοθεί η ευκαιρία», ανάφερε ο ίδιος, αποδεικνύοντας ότι χιλιάδες ακόμη πρόσφυγες μπορούν να ξεχωρίσουν, να κυνηγήσουν τα όνειρά τους και να διαπρέψουν.

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Πανελλαδικών εξετάσεων είναι πια αριστούχος και έτοιμος να κάνει τα όνειρά του πραγματικότητα.

Ο Κούρος, ο οποίος αποφοίτησε από το Πρότυπο Λύκειο Μυτιλήνης, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους καθηγητές του, οι οποίοι, όπως είπε τον βοήθησαν πολύ.

Θέλει να περάσει στη σχολή των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, είτε στην Αθήνα είτε Θεσσαλονίκη, και επιθυμεί να μείνει και να δουλέψει στην Ελλάδα.

Ο Κούρος είναι το φωτεινό παράδειγμα του τι μπορεί να πετύχει η αλληλεγγύη μεταξύ των ανθρώπων που έμαθαν να αφήνουν πίσω τους τον ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Οι 20 καλύτερες ταινίες προσωπικής ανάπτυξης που γυρίστηκαν ποτέ
Πώς να προετοιμαστείτε για την υιοθεσία ενός κακοποιημένου σκύλου και πώς να τον διαχειριστείτε στο σπίτι
Πώς να ασκήσετε εποικοδομητική κριτική στους αγαπημένους σας ανθρώπους;
4 λόγοι που τα σκυλιά ωφελούν την ψυχολογική, κοινωνική και σωματική ευεξία ενός παιδιού

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση