Σαμπουάν σε Μπάρα: Τα οφέλη του για τα μαλλιά σου αλλά και για το περιβάλλον!

Στέρεο σαμπουάν: Τα οφέλη του για τα μαλλιά σου αλλά και για το περιβάλλον.

Σαμπουάν σε Μπάρα: Τα οφέλη του για τα μαλλιά σου αλλά και για το περιβάλλον!

Στέρεο σαμπουάν: Τα οφέλη του για τα μαλλιά σου αλλά και για το περιβάλλον

Ένα trend που έχει κάνει σχετικά πρόσφατα την εμφάνισή του στη βιομηχανία της ομορφιάς είναι το στέρεο σαμπουάν (ή σαμπουάν σε μορφή μπάρας / σαπουνιού ή solid shampoo) με πολλούς να αναρωτιούνται τι είναι και αν αξίζει να το δοκιμάσουν.

Advertisment

Τι είναι τα σαμπουάν σε μορφή μπάρας;

Είναι σαμπουάν σε μορφή σαπουνιού, eco-friendly , αφού βρίσκονται συνήθως σε συσκευασίες αλλά και φόρμουλες απαλλαγμένες από πλαστικό, ενώ είναι κατασκευασμένες με λιγότερες ποσότητες νερού.

Οι sustainable συσκευασίες είναι environment-friendly. Επειδή ακριβώς είναι σε στέρεη μορφή, δεν περικλείονται σε πλαστικά μπουκάλια ενώ οι χάρτινες συσκευασίες τους είναι συνήθως ανακυκλώσιμες.

Σαμπουάν σε Μπάρα: Τα οφέλη του για τα μαλλιά σου αλλά και για το περιβάλλον!

Advertisment

Δείτε τι κάνει τόσο μοναδικά τα σαμπουάν σε μορφή μπάρας:

1. Τα σαμπουάν σε μορφή μπάρας είναι φιλικά προς το περιβάλλον

Καθώς ενημερωνόμαστε όλο και περισσότερο σχετικά με την προστασία του πλανήτη μας, τα φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα γίνονται δημοφιλέστερα και εξελίσσονται. Τελευταία παρατηρείται αύξηση στα καλλυντικά προϊόντα χωρίς πλαστικό και ένας οδηγός σε αυτήν την τάση είναι το μοναδικό σαμπουάν σε μορφή μπάρας.

Τα σαμπουάν μας σε μορφή μπάρας παρέχονται σε 100% ανακυκλωμένη και ανακυκλώσιμη συσκευασία από χαρτόνι, για να φροντίζετε τον πλανήτη μειώνοντας τα απόβλητα πλαστικών μπουκαλιών.

2. Ιδανικά για ταξίδια

Όλοι έχουμε περάσει το γνωστό δράμα, να προσπαθούμε να χωρέσουμε όλα τα καλλυντικά μας όταν πετάμε μόνο με χειραποσκευή. Αντικαθιστώντας το κανονικό μπουκάλι του σαμπουάν σας με ένα μικρό σαμπουάν σε μορφή μπάρας, δεν κερδίζετε μόνο χώρο για άλλα απαραίτητα προϊόντα προσώπου/σώματος/μαλλιών, αλλά το τοποθετείτε κι εύκολα στις αποσκευές σας, χωρίς κινδύνους διαρροών. Είναι επίσης πιο εύκολο να το παίρνετε μαζί σας στην τσάντα σας για το γυμναστήριο.

3. Είναι γεμάτα με συστατικά φυσικής προέλευσης

Η χαμηλότερη δαπάνη σε πλαστικές συσκευασίες επιτρέπει μεγαλύτερες επενδύσεις στα συστατικά. Τα σαμπουάν μας σε μορφή μπάρας περιέχουν συστατικά φυσικής προέλευσης που ξεπλένονται εύκολα και καθαρίζουν σε βάθος τα μαλλιά.

4. Έχουν μεγαλύτερη διάρκεια

Τα σαμπουάν σε μορφή μπάρας μπορούν να διαρκέσουν για έως και 80 λουσίματα, το αντίστοιχο δηλαδή 2-3 μπουκαλιών υγρού σαμπουάν. Είναι περισσότερο συμπυκνωμένα επειδή έχουν σχεδιαστεί χωρίς νερό (αντίθετα με το υγρό σαμπουάν) και έτσι δεν χρειάζεστε τόση ποσότητα προϊόντος. Ένα σαμπουάν που θα κρατήσει για καιρό!

5. Είναι απαλά με το δέρμα σας

Το σαμπουάν σε μορφή μπάρας είναι ήπιο και απαλό με το δέρμα (χέρια και τριχωτό της κεφαλής) αφού διαθέτει συμβατό με το δέρμα pH. Είναι επίσης δερματολογικά ελεγμένο.

Πώς ωφελούν το περιβάλλον;

Αναφορικά με τη φόρμουλά τους, απαιτούν πολύ λιγότερο νερό για να παραχθούν, κάτι που εν έτει 2022 αποτελεί την ύψιστη προτεραιότητα ανά τον κόσμο. Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με παγκόσμιες έρευνες, υπάρχει έλλειψη καθαρού, πόσιμου νερού που επηρεάζει σχεδόν 2 δισ. ανθρώπων σε όλο τον πλανήτη – και όχι μόνο τις υποανάπτυκτες χώρες. Για να καταλάβεις, τα κοινά, υγρά σαμπουάν αποτελούνται κατά 80% από νερό!

Πώς να το χρησιμοποιήσεις σωστά;

Βασικά, δεν υπάρχουν ιδιαίτερα μυστικά ως προς τη χρήση τους, αφού είναι ιδιαίτερα εύκολα και κατάλληλα για όλους τους τύπους μαλλιών. Το καλύτερο (και αυτό που πολλοί δεν περιμένουν) είναι ότι κάνουν εξαιρετικά πλούσιο αφρό, καμιά φορά πολύ περισσότερο και από ένα υγρό σαμπουάν. Ταυτόχρονα, μυρίζουν πολύ ωραία και αφήνουν μια διακριτική ευωδιά στα μαλλιά.

Tip: Προτίμησε να κάνεις αφρό πρώτα στα χέρια σου και να τον εφαρμόσεις με τα δάχτυλα στα μαλλιά σου. Επίσης, προτείνουμε να φυλάς το σαμπουάν σε σαπουνοθήκη και σε ένα μέρος που δεν το φτάνει το νερό, ώστε να μην λιώνει και να κρατηθεί στέρεο για περισσότερο καιρό. Έχε υπόψη σου ότι τα στέρεα σαμπουάν βγάζουν μέχρι και 40 λουσίματα.

Ποιο σαμπουάν πρέπει να χρησιμοποιώ για τον τύπο μαλλιών μου;

Διαθέτουμε σαμπουάν σε μορφή μπάρας για διαφορετικούς τύπους μαλλιών και διαφορετικές ανάγκες, οπότε είναι σίγουρο ότι θα βρείτε το κατάλληλο για εσάς!

Εάν ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε σαμπουάν σε μορφή μπάρας , τα μαλλιά σας θα αποκτήσουν πολύ γρήγορα υγιή αίσθηση και εμφάνιση.

Σαμπουάν σε Μπάρα: Τα οφέλη του για τα μαλλιά σου αλλά και για το περιβάλλον!

Δες παρακάτω τις αγαπημένες μας επιλογές σε στέρεα σαμπουάν:

Cosmo Naturel Solid Σαμπουάν σε Μορφή Μπάρας με Τζοτζομπά & Αλόη

Σαμπουάν σε Μπάρα: Τα οφέλη του για τα μαλλιά σου αλλά και για το περιβάλλον!

Cosmo Naturel Solid Σαμπουάν σε Μορφή Μπάρας με Ρασούλ και Φασκόμηλο

Σαμπουάν σε Μπάρα: Τα οφέλη του για τα μαλλιά σου αλλά και για το περιβάλλον!

Βιολογικό Σαμπουάν σε Μορφή Μπάρας με Αβυσσινιανό Έλαιο / Solid Shampoo with Abyssinian oil

Σαμπουάν σε Μπάρα: Τα οφέλη του για τα μαλλιά σου αλλά και για το περιβάλλον!

Βιολογικό Σαμπουάν σε Μορφή Μπάρας με Λευκή & Πράσινη Άργιλο / Solid Shampoo with White & Green Clay

Σαμπουάν σε Μπάρα: Τα οφέλη του για τα μαλλιά σου αλλά και για το περιβάλλον!

Bioearth Con-Sho – Σαμπουάν σε Μορφή Μπάρας με Βανίλια & Βρώμη / Solid Shampoo With Vanilla & Oat

La Saponaria Βιολογικό Σαμπουάν σε Μορφή Μπάρας / Solid Organic Shampoo

Δείτε περισσότερα Σαμπουάν σε μορφή μπάρας, για κάθε τύπο μαλλιών και κάθε ανάγκη, με ένα κλικ ΕΔΩ!

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

4 αλλαγές που πρέπει να κάνεις στον τρόπο που περιποιείσαι την επιδερμίδα σου τώρα που έχει κρύο
Λάδι καρύδας για τα μαλλιά. Τα οφέλη του και πώς να το χρησιμοποιήσετε
5 προειδοποιητικά σημάδια γήρανσης και πώς να τα καταπολεμήσετε
Γαλακτικό οξύ | Τα οφέλη του για την επιδερμίδα και πώς να το χρησιμοποιήσετε

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση