Σίμος – Ελαφόνησος: Δορυφορική φωτογραφία απεικονίζει τη διάσημη παραλία!

Μια εντυπωσιακή φωτογραφία της παραλίας του Σίμου στην Ελαφόνησο έδωσε στη δημοσιότητα το Κέντρο Beyond του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Σίμος - Ελαφόνησος: Δορυφορική φωτογραφία απεικονίζει τη διάσημη παραλία!

Μια εντυπωσιακή φωτογραφία της διάσημης μοναδικής παραλίας του Σίμου στην Ελαφόνησο έδωσε στη δημοσιότητα το Κέντρο Beyond του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Η φωτογραφία είναι έργο του δορυφόρου Sentinel-2A του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Παρατήρησης Γης Copernicus EU, ο οποίος και έκανε τη λήψη πριν από μερικές μέρες.

Η Ελαφόνησος είναι ένα νησί που μαγεύει όποιον την επισκέπτεται, ενώ κάθε φορά έχει να προφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία στον ταξιδιώτη που φτάνει εκεί.

Είναι το μοναδικό νησί της Λακωνίας που απέχει μόλις 500 μέτρα από την ακτή. Αποτελεί ιδανικό προορισμό για τους φυσιολάτρες με σπάνια χλωρίδα και πανίδα και ψηλές αμμοθίνες και σπάνια θαλασσόκεδρα συνθέτουν το εξωτικό τοπίο σε όλες τις παραλίες του νησιού.

Οι δίδυμες παραλίες του Σίμου και του Σαρακήνικου βρίσκονται στη νότια πλευρά του νησιού, σε απόσταση 4 χιλιομέτρων από τον οικισμό. Χαρακτηριστικό του τοπίου είναι η ψιλή χρυσή άμμος, τα ρηχά,, διάφανα, γαλαζοπράσινα νερά, οι αμμόλοφοι που φτάνουν ακόμα και τα 10 μ. ύψος και το κεδρόδασος που απλώνεται σε μεγάλη έκταση ενώνοντας τις δύο παραλίες.

Ο Σίμος επιφυλάσσει στους επισκέπτες του μαγικές στιγμές την ώρα της ανατολής του ήλιου αλλά τις νύχτες χωρίς φεγγάρι που μπορεί κανείς να δει τα αμέτρητα αστέρια, Και φυσικά τις νύχτες με πανσέληνο χαρίζει μία σπάνια εμπειρία με την κατάλευκη άμμο αντανακλά το φως της σελήνης και τη θάλασσα να γεμίζει ασημόσκονη (πιθανώς υπάρχει κάποιο είδος πλαγκτόν που

λαμπυρίζει στο σκοτάδι αλλά είναι ορατό μόνο με το φως του φεγγαριού).
Η ντόπια παράδοση λέει ότι η παραλία του Σίμου πήρε το όνομα της είτε από έναν Καλύμνιο δύτη-σφουγγαρά, ή από κάποιον ερημίτη που ονομαζόταν Σίμος.

Η Ελαφόνησος βρίσκεται δυτικά του Μαλέα και βόρεια των Κυθήρων στην αρχή του ανατολικού Τμήματος Εισόδου του Λακωνικού Κόλπου. Έχει έκταση 19 τετραγωνικά χιλιόμετρα και αποτελεί την κοινότητα Ελαφονήσου του νομού Λακωνίας.

Η Ελαφόνησος ανήκει στο Νομό Λακωνίας, ανατολικά βρίσκεται η Νεάπολη, έδρα του Δήμου Βοιών που μαζί με τα υπόλοιπα χωριά στο νοτιοανατολικό άκρο της Πελοποννήσου αποτελούν τα Βάτικα. Στα νότια βρίσκονται τα Κύθηρα (Τσιρίγο).

Το κοινοτικό διαμέρισμα Ελαφονήσου αποτελείται από το χωριό Ελαφόνησος και τους οικισμούς Καπάρι, Κάτω Νησί, Λεύκη και Πούντα. Κατά την απογραφή του 2001 η κοινότητα είχε συνολικά 745 κατοίκους.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε