,

Βιολογικά προϊόντα βρεφικής και παιδικής φροντίδας: Πώς να επιλέξετε το κατάλληλο ανάλογα την επιδερμίδα

Η Alphanova bébé & kids είναι ολοκληρωμένη σειρά φυσικής προέλευσης και βιολογικών πιστοποιημένων προϊόντων βρεφικής και παιδικής φροντίδας.

Βιολογικά προϊόντα βρεφικής και παιδικής φροντίδας: Πώς να επιλέξετε το κατάλληλο ανάλογα την επιδερμίδα

Ο λόγος που κυκλοφορεί πλήθος προϊόντων βρεφικής και παιδικής φροντίδας έχει να κάνει και με το γεγονός ότι δεν κάνουν όλα, για όλα τα δέρματα. Κάποιοι άνθρωποι είναι πιο ευαίσθητοι από άλλους και αυτό ισχύει από όταν γεννιόμαστε. Τότε βέβαια, όλοι έχουμε ιδιαίτερες ανάγκες και μεγαλύτερες ‘απαιτήσεις’ για προστασία και ασφάλεια. Τι γίνεται όμως, όταν ψάχνεις να βρεις το καταλληλότερο προϊόν για το μωρό σου και δεν υπάρχει κάτι που να σε εξυπηρετεί στην Ελλάδα;

Πώς ήλθαν στην Ελλάδα τα Alphanova

Η εταιρία Alphanova έχει έδρα στην Προβηγκία της Γαλλίας και εργαστήριο που εξειδικεύεται στο σχεδιασμό βιολογικών και φυσικών καλλυντικών περιποίησης για περισσότερα από 10 χρόνια. Όλες οι θεραπείες αναπτύσσονται και κατασκευάζονται στη Γαλλία -και το 90% από αυτές κατασκευάζονται στην περιοχή μας στην Προβηγκία.

Advertisment

Τα βιολογικά καλλυντικά τίθενται υπό δερματολογικό έλεγχο, προκειμένου να είναι βέβαιοι όλοι οι πελάτες για την ασφάλεια και την καταλληλότητα των βιολογικών φορμουλών, ακόμα και για τα πιο ευαίσθητα δέρματα.

Στην Ελλάδα υπάρχουν χάριν του Κωνσταντίνου Λίτου, ο οποίος τα ανακάλυψε όπως προσπαθούσε να βρει μια λύση για ένα πρόβλημα που είχε εμφανίσει ο γιος του, όταν ήταν μωρό “και ήταν το σύνηθες της ατοπικής δερματίτιδας, την οποία είχε όταν γεννήθηκε. Είχαμε δοκιμάσει τα πάντα, αλλά τίποτα δεν τον βοήθησε. Κάποια προϊόντα εν τω μεταξύ, έκαναν αλλεργική αντίδραση.

Η δερματίτιδα που επεκτείνεται χρειάζεται κορτιζονούχα αλοιφή, αλλά ήθελα να αποφύγω να δώσω κορτιζόνη στο μωρό μου. Ψάξαμε έτσι και βρήκαμε τα προϊόντα Alphanova στη Γαλλία. Μέσα σε επτά ημέρες χρήσης, η ατοπική δερματίτιδα είχε εξαφανιστεί.

Advertisment

Επειδή ήμουν στο χώρο (είχα εταιρία που έκανε διανομή σε φαρμακεία) αποφάσισα να τα φέρω στην Ελλάδα, ως αντιπρόσωπος, για να βοηθήσω και άλλα μωρά που ταλαιπωρούνται. «Γενικά ως οικογένεια ακολουθούμε εναλλακτικό τρόπο ζωής, εδώ και μια δεκαετία. Δηλαδή, τρώμε βιολογικά και κάνουμε ομοιοπαθητική».

Κάτι που όταν ξεκίνησε ο Κωνσταντίνος δεν ήταν κάτι σύνηθες, ενώ τώρα είναι μια τάση που αποκτά όλο και περισσότερους φαν. “Είναι η στάση ζωής μας το wellbeing και το να προσέχουμε τι καταναλώνουμε και τι αγοράζουμε. Σε αυτό το πλαίσιο ανήκει και η Alphanova. Στα προϊόντα της δεν υπάρχουν χημικά και επιβλαβείς ουσίες. Όλα είναι υποαλλεργικά. Έχουμε σειρά που αφορά νεογέννητα έως 3.5 χρόνων, παιδική σειρά (από 3.5 χρόνων και πάνω), για εγκύους και αντιηλιακά με 99% φυσικά στοιχεία”.

Αυτό που συνηθίζει να λέει σε ανθρώπους που τελικά, γίνονται πελάτες είναι ότι: «Σίγουρα τα προϊόντα αυτά δε θα βλάψουν το παιδί σου και δε θα επιδεινώσουν την κατάστασή του, πράγμα που είδα στο δικό μου παιδί με τη χρήση άλλων προϊόντων».

Οι σειρές της Alphanova

Η Alphanova bébé & kids είναι ολοκληρωμένη σειρά φυσικής προέλευσης και βιολογικών πιστοποιημένων (από την ECOCERT Greenlife) προϊόντων βρεφικής και παιδικής φροντίδας. Είναι vegan και δεν έχουν δοκιμαστεί σε ζώα.

Έχουν δοκιμαστεί και ελέγχονται από δερματολόγους και παιδιάτρους και παρέχουν την ύψιστη ασφάλεια καθώς δεν χρησιμοποιούν ουσίες που μπορούν να ερεθίσουν το δερματάκι του παιδιού (από 0 ηλικία από τη στιγμή της γέννησης) ή να προκαλέσουν δερματικές αντιδράσεις. Τουλάχιστον κατά 99% της σύνθεσης τους περιέχουν φυσικής προέλευσης συστατικά, δεν έχουν paraben, φαινοξυαιθανόλη και SLS, ενώ είναι απαλλαγμένα από αλλεργιογόνα και αιθέρια έλαια.

Τα υποαλλεργικά προϊόντα Alphanova σέβονται το δέρμα του μωρού σας, όπως σέβονται γενικά τη ζωή -δεν δοκιμάζονται σε ζώα- και το περιβάλλον -διατίθενται σε ανακυκλώσιμες συσκευασίες, από βιοδιασπώμενα συστατικά.

To 2022 η εταιρία αλλάζει τις συσκευασίες της, σε ό,τι αφορά τα εικαστικά των ετικετών, αλλά και σε επίπεδο υλικών των μπουκαλιών. Τα νέα μπουκάλια (πλήρως βιοδιασπώμενα και ανακυκλώσιμα) μπουκάλια είναι από ζαχαροκάλαμο. Αυτό σημαίνει ότι πως όταν πεταχτούν, βιοδιασπώνται και μετά τρεις ημέρες, έχει διασπαστεί το 75%. Σε 10 ημέρες, το 100%. Ως εκ τούτου, δεν μένει υπόλειμμα στο περιβάλλον.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρία διαθέτει στους ενδιαφερόμενους τα εξής προϊόντα:

Alphanova bébé

 

Τα βρεφικά προϊόντα της Alphanova μπορούν να τακτοποιήσουν τις ανταποκρίνονται στις ανάγκες του μωρού, από την στιγμή της γέννησης, με προϊόντα που παρέχουν τη μέγιστη δυνατή προστασία και ασφάλεια.

www.organicbrands.gr/el/products

Χαρακτηριστικά, αναφέρουμε το Alphanova bébé Nourishing Foaming Gel είναι ενυδατικό σαμπουάν και αφρόλουτρο για βρέφη, για ξηρή ή ατοπική επιδερμίδα, με οργανικό βούτυρο καριτέ και αλόη. Είναι πιστοποιημένo βιολογικό προϊόν, με υποαλλεργική σύσταση φυσικής προέλευσης, κατάλληλο για το πρόσωπο, τα μαλλιά και το σώμα του μωρού. Δεν έχει paraben, phenoxyethanol, sulfate, άρωμα και αιθέρια έλαια. Η κατά 97.56% σύσταση με συστατική φυσικής προέλευσης ελαχιστοποιούν τον κίνδυνο εμφάνισης αλλεργίας.

Το Alphanova bébé Dermo Cleansing είναι πιστοποιημένο βιολογικό σαμπουάν και αφρόλουτρο. Δεν περιέχει σαπούνι, paraben, phenoxyethanol, SLS και αλλεργιογόνα, δεν ξηραίνει το δέρμα, δεν ερεθίζει τα μάτια. Είναι κατάλληλο για καθημερινή χρήση. Διαθέτει εξαιρετικά απαλή φυσική σύνθεση, με οργανικά εκχυλίσματα άσπρου νούφαρου, χαμομηλιού και καλέντουλας. Αφήνει το δέρμα και τα μαλλιά απαλά, με ευχάριστο άρωμα καθαριότητας. Το 97.2% των συστατικών είναι φυσικής προέλευσης και το 10.1% συστατικά βιολογικής καλλιέργειας.

Το Alphanova bebe moisturizing milk είναι βιολογικό πιστοποιημένο, υποαλλεργικό ενυδατικό γαλάκτωμα σώματος. Φροντίζει και θρέφει το ξηρό ή ατοπικό δέρμα του μωρού. Η σύνθεσή του με οργανικό ελαιόλαδο (εξαιρετικό παρθένο ψυχρής έκθλιψης) και οργανικό γλυκό αμυγδαλέλαιο περιποιείται απαλά το δέρμα του μωρού χωρίς paraben, phenoxyethanol και χωρίς τοξικές ουσίες. Το 99.6% των συστατικών του είναι φυσικής προέλευσης και το 20.9% συστατικά βιολογικής καλλιέργειας.

Σε ό,τι αφορά την αντιηλιακή προστασία, μια επιλογή είναι τo Alphanova bébé organic baby sunscreen SFP 50 είναι αδιάβροχο, υποαλλεργικό, χωρίς χημικά φίλτρα και parabens, δεν έχει άρωμα, αλκοόλ και φαινοξυαιθανόλη. Προσφέρει πλήρη προστασία του μωρού από τον ήλιο. Έχει την πιστοποίηση του Bio Cosmos της ECOCERT, αποτελείται από 100% μεταλλικά φίλτρα για άμεση προστασία από τις ακτίνες UVA και UVB.

Το Alphanova Κids Shower Gel είναι παιδικό αφρόλουτρο 3 σε 1. Είναι φυσικό και έχει την πιστοποίηση της Ecocert. Η βάση καθαρισμού είναι απαλή και έχει διακριτικό άρωμα βανίλιας και βερίκοκου. Είναι εμπλουτισμένο με χυμό aloe vera για την προστασία από την ξηρότητα. Δεν ερεθίζει το δέρμα και δεν επηρεάζει την υδρολιπική μεμβράνη. Δεν έχει paraben και phenoxyethanol και κατά 98,8% έχει συστατικά φυσικής προέλευσης. Το 21% των συστατικών βιολογικής προέλευσης έχουν την πιστοποίηση της ECOCERT.

Υπάρχει η σειρά με σαμπουάν, αφρόλουτρο και ενυδατική κρέμα για το πρόσωπο και το σώα Kids Princess, χωρίς SLS, Ammonium Lauryl Sulfate, Parabens και χρωστικές. Η φυσική σύνθεση είναι εμπλουτισμένη με βιολογικά εκχυλίσματα φράουλας και καταπραϋντικό οργανικό βαμβάκι. Είναι ιδιαίτερα ήπια, γεγονός που σημαίνει πως είναι κατάλληλα για καθημερινή χρήση από όλη την οικογένεια.

Στις επιλογές υπάρχει και το Kids Zeropou Spray Bio, με λεβάντα. Είναι βιολογικά πιστοποιημένο αρωματικό σπρέι, με σύσταση φυσικής προέλευσης με λεβάντα, ανθόνερο και αιθέρια έλαια ευκαλύπτου, ρόδου γερανιού και τεϊόδεντρου. Η λεβάντα χρησιμοποιείται για την πρόληψη και την αποφυγή εμφάνισης ψειρών. Το προϊόν δεν είναι βιοκτόνο.

Για τις μητέρες η Alphanova έχει φροντίσει με τη βιολογική κρέμα κατά των ραγάδων Alphanova Sante Intensive Preventsion Massage Lotion Stretch Marks Bio. Η μαλακτική και ενυδατική φόρμουλα διαθέτει αλόη βέρα και οργανικά έλαια, όπως το baobab από την Αφρική και το έλαιο μόσχου τριαντάφυλλο ή το έλαιο μακαντέμια από την Ωκεανία, που παραδοσιακά χρησιμοποιούνταν από εγκύους -για τις ραγάδες. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί από ενήλικες και εφήβους. Έχει μη λιπαρή υφή, απλώνεται εύκολα και δεν κολλάει. Δεν έχει αλλεργιογόνα, αλλά έχει καταπραϋντικές ιδιότητες. Προφανώς είναι δερματολογικά ελεγμένο.

Η Alphanova Sante Pure Lanolin είναι κρέμα 100% καθαρής λανολίνης, που καταπραΰνει και προστατεύει τις ερεθισμένες θηλές, κατά τη διάρκεια εγκυμοσύνης και θηλασμού. Είναι υποαλλεργικό προϊόν, δερματολογικά ελεγμένο, χωρίς συντηρητικά και τεχνητά πρόσθετα.

alphanova.fr/creme-solaire-bio-alphanova-organic-sun/

Τα αδιάβροχα παιδικά αντιηλιακά κυκλοφορούν σε κρέμα και σε σπρέι και παρέχουν υψηλή προστασία (SFP 50) για πρόσωπο και σώμα. Έχουν σύσταση βιολογικά πιστοποιημένη (98.59% συστατικά φυσικής προέλευσης και 20.1% συστατικά βιολογικής καλλιέργειας -ECOCERT), εμπλουτισμένη με βιολογική αλόη και βιολογικά έλαια τζοτζόμπα και ταμανού. Η υφή δεν είναι λιπαρή.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Φλούδες λεμονιού: Πώς μπορούμε να τις μετατρέψουμε σε zero waste μπαχαρικό
Οι πιο μολυσμένες χώρες το 2023 | Οι περιοχές της Ελλάδας με την χειρότερη ποιότητα αέρα
Τιτάνας: Οι αμμόλοφοι στον δορυφόρο του Κρόνου είναι θρυμματισμένα φεγγάρια
Ελαφοκομείο Ρόδου: Βρέθηκαν δεκάδες νεκρά και παρατημένα ελάφια | Σκληρές εικόνες

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση