Από δημόσιος υπάλληλος έγινε νομάς και ταξίδεψε σε 130 χώρες μέσα σε δέκα χρόνια

Τον Δεκέμβριο του 2012, ξεκίνησε για να κάνει τον γύρο του κόσμου και δεν σκοπεύει να επιστρέψει στην προηγούμενη ζωή του!

Από δημόσιος υπάλληλος έγινε νομάς και ταξίδεψε σε 130 χώρες μέσα σε δέκα χρόνια

Ο Ολλανδός blogger Tom Grond εργαζόταν ως δημόσιος υπάλληλος στη χώρα του και του άρεσε να ταξιδεύει και να ανεβάζει ωραίες φωτογραφίες από τα μέρη που επισκεπτόταν.

Τη δεκαετία του 2010, που τα social media και το Instagram απογειώθηκαν, ο Τομ συνειδητοποίησε ότι θα μπορούσε όχι μόνο να ταξιδεύει –κάτι που του άρεσε πολύ- αλλά και να κερδίζει χρήματα γράφοντας και ποστάροντας για τις εμπειρίες του από τα τα ταξίδια του στον κόσμο.

Advertisment

Πριν ξεκινήσει την περιπέτειά του, είχε αποταμιεύσει αρκετά χρήματα ώστε να μπορέσει να ταξιδέψει για τρία χρόνια και είχε θέσει στον εαυτό του, ως όριο εξόδων, τα 30 δολάρια την ημέρα.

Έτσι, τον Δεκέμβριο του 2012, ξεκίνησε για να κάνει τον γύρο του κόσμου και μετά από δέκα χρόνια, εξακολουθεί να ταξιδεύει και μάλιστα, δεν σκοπεύει να επιστρέψει στην προηγούμενη ζωή του.

«Ο κόσμος με ρωτά πότε θα πάω σπίτι. Αλλά δεν έχω σπίτι και δεν ξέρω πότε θα σταματήσω να ταξιδεύω», ομολογεί.Το 2014, ο Tom Grond άνοιξε λογαριασμό στο Instagram και γρήγορα απέκτησε ένα μεγάλο κοινό, αφού εκείνη την εποχή, οι travel influencers βρίσκονταν σε ανοδική πορεία.

Advertisment

Ξενοδοχεία τον προσέγγιζαν και του προσέφεραν δωρεάν διαμονή με αντάλλαγμα τη διαφήμιση. «Δεν πίστευα την τύχη μου», είπε.

Μέχρι σήμερα, έχει ταξιδέψει σε 130 χώρες περίπου. «Έχω πάει στο Πακιστάν τέσσερις φορές, πήγα στην Ταϊλάνδη 17 φορές και πηγαίνω στην Τουρκία 1-2 φορές τον χρόνο. Λατρεύω την Κωνσταντινούπολη», είπε.

www.traveltomtom.net

Η Ελλάδα, είναι η 80ή χώρα που επισκέφτηκε ο Τομ

«Αυτή τη φορά είχα την ευκαιρία να εξερευνήσω την Αθήνα και να δω τα απίστευτα αρχαία που κάνουν αυτή την πόλη τόσο μοναδική. Αρχικά δεν ένιωσα έτσι όπως ήλπιζα ότι θα νιώσω. Το κέντρο είναι υπερβολικά πολύβουο και τουριστικό και οι τιμές για απλά πράγματα είναι αρκετά υψηλές. Όμως όταν τριγυρίσεις λίγο θα βρεις όμορφα μέρη για να πιεις καφέ, μικρές πλατείες και βολικά εστιατόρια ανάμεσα στους πολλούς εμπορικούς δρόμους και σταδιακά, άρχισε να μου αρέσει η Αθήνα!», έγραψε στο blog του.

Το 2016 ξεκίνησε το Traveltomtom, το blog του, από τα έσοδα του οποίου, χρηματοδοτεί πλέον τα ταξίδια του, κάτι που του επιτρέπει να είναι πλέον μεσαίου επιπέδου ταξιδιώτης και όχι backpacker και να μην μένει πια σε hostels.

«Είναι ένας σπουδαίος τρόπος για να εξερευνήσεις χώρες. Ζεις τις πιο εκπληκτικές περιπέτειες. Μου λείπουν κάπως εκείνες οι μέρες. Αλλά δεν θέλω να κοιμάμαι σε κοιτώνα πια», εξομολογήθηκε.

Αν και χρησιμοποιεί ακόμη το Instagram και το Tik Tok, μιλώντας για το blog του, εξηγεί: «Το blog είναι το μυστικό για να είμαι ένας full-time νομάς. Είμαι πολύ χαρούμενος».

Ωστόσο, η ζωή του νομά, όπως χαρακτηρίζει τον εαυτό του ο Τομ έχει και τα μειονεκτήματά της. Ο ίδιος παραδέχεται ότι, δεν είναι δυνατόν να συντηρήσει μια σχέση, για παράδειγμα, και από την άλλη, μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπος με αναποδιές, όπως όταν τον συνέλαβε η αστυνομία μετανάστευσης στην Γκαμπόν εξαιτίας μιας παρεξήγησης.

Από όλα τα μέρη που έχει επισκεφθεί, η Συρία του έχει κάνει τη μεγαλύτερη εντύπωση. Ο Grond εξηγεί: «Ήταν ένα πολύ ακριβό ταξίδι. Έπρεπε να πληρώσω για ασφάλεια και πολλά άλλα, αλλά άξιζε. Κάποιες από τις πόλεις ήταν εντελώς κατεστραμμένες. Αλλά βλέποντας την αποφασιστικότητα και την πίστη των ντόπιων, ήταν απλά απίστευτο». Και συνέχισε: «Δεν τους είχε απομείνει τίποτα, αλλά ήταν αποφασισμένοι να χτίσουν τις ζωές τους ξανά. Και σίγουροι ότι όλα θα επέστρεφαν στην κανονικότητα. Ήταν ένα ταξίδι που σίγουρα με άλλαξε με πολλούς τρόπους».

Λόγω της πανδημίας νωρίτερα αλλά και του πρόσφατου πολέμου στην Ουκρανία, ο Τομ αναγκάζεται να τροποποιεί τα ταξίδια του ωστόσο, σε καμία περίπτωση δεν τα ακυρώνει. Η περιπέτεια για τον Tom Grond συνεχίζεται….

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Μιλάνο | Μία απίστευτη οπτική παραίσθηση φτιάχτηκε στον κεντρικό σταθμό (εικόνες + βίντεο)
Σήμερα η Τελετή Αφής: Η Ολυμπιακή Φλόγα ανάβει στην Αρχαία Ολυμπία
Γιατί μένουμε σε βαρετές σχέσεις;

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση