ΙΜΕ: Δωρεάν περιήγηση στην Αρχαία Ολυμπία τον 2ο π.Χ αιώνα 

Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν σε σαράντα οκτώ διαφορετικά σημεία της αρχαίας Ολυμπίας!

Συνδέοντας την ιστορία και τον πολιτισμό της Ελλάδας με την τεχνολογία και την καινοτομία κα αξιοποιώντας την εμπειρία, τη γνώση, τη διεθνή εμβέλεια και τις τεχνολογικές του υποδομές, το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού (ΙΜΕ), από τις 21 Μαρτίου 1998 που άνοιξε επισήμως τις πύλες του στο κοινό, έχει υποδεχτεί εκατομμύρια επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το πολύπλευρο έργο του περιλαμβάνει πάνω από 100 ερευνητικές και ψηφιακές δράσεις και πάνω από 400 εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς. Στη “Θόλο” έχουν παρουσιαστεί 25 παραγωγές Εικονικής Πραγματικότητας ενώ έχει υλοποιήσει 6 σύγχρονα ψηφιακά μουσεία τόσο στην Αθήνα όσο και στη Περιφέρεια. Παράλληλα, στο “Θέατρον” έχουν ανέβει από το 2008 μέχρι σήμερα, περισσότερες από 90 θεατρικές, μουσικές και χορευτικές παραστάσεις.

Advertisment

Μία από πιο εμβληματικές παραγωγές Εικονικής Πραγματικότητας του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού είναι η περιήγηση στο χώρο της αρχαίας Ολυμπίας τον 2οπ.Χ αιώνα, δωρεάν στο διαδίκτυο. Η περιήγηση έχει ως στόχο την υποστήριξη και την ανάπτυξη εφαρμογών Εικονικής-Επαυξημένης-Εκτεταμένης Πραγματικότητας.

Την “Περιήγηση στην αρχαία Ολυμπία” δημιούργησε διεπιστημονική ομάδα συνεργατών του Ιδρύματος, ως εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό εργαλείο αλλά και ως όργανο ιστορικής έρευνας, προσομοίωσης και ανακατασκευής.

Advertisment

Μέσα από το κινητό, το τάμπλετ ή τον υπολογιστή του, το κοινό θα ανακαλύψει τον ιερό χώρο της αρχαίας Ολυμπίας και τα αγωνίσματα των Ολυμπιακών Αγώνων, μέσα από εντυπωσιακές τρισδιάστατες εικόνες.

Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν σε σαράντα οκτώ διαφορετικά σημεία της αρχαίας Ολυμπίας όπου θα λάβουν πολύτιμες πληροφορίες για πάνω από εβδομήντα πέντε διαφορετικά αξιοθέατα, θα παρακολουθήσουν τις τελετουργίες των Ολυμπιακών Αγώνων και θα γνωρίσουν την ιστορία της πόλης.

Θα επισκεφθούν το Γυμνάσιο, στο οποίο προπονούνταν οι δρομείς, οι ακοντιστές και οι δισκοβόλοι, την Παλαίστρα, στην οποία έκαναν την προπόνησή τους οι παλαιστές, οι πυγμάχοι και οι άλτες, το Βουλευτήριο, όπου οι αθλητές έδιναν τον όρκο ότι θα τηρήσουν τους κανόνες των Αγώνων, το Στάδιο, στο οποίο γίνονταν τα περισσότερα αγωνίσματα, το εργαστήρι του Φειδία, όπου θα μπορούν να παρακολουθήσουν τη δημιουργία του αγάλματος του Δία, το Ηραίο που αποτελεί το παλαιότερο μνημειακό οικοδόμημα του ιερού και τον επιβλητικό ναό του Δία.

Για να περιηγηθείτε στην αρχαία Ολυμπία επισκεφθείτε το http://olympia3d.ime.gr/vr/tour.html

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Άνθρωποι και ολογράμματα στην ίδια σκηνή
Ελληνικό Ωδείο Αθηνών: Αποκαθίσταται και θα λειτουργήσει ξανά μετά από 50 ολόκληρα χρόνια
Ναός του Ποσειδώνα: Αποκτά νέο φωτισμό - Το σχέδιο του υπουργείου Πολιτισμού (φωτογραφίες)
Τέχνη από τις στάχτες των πυρκαγιών στον Αμαζόνιο βοηθά τους ιθαγενείς

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση