Πέρα από Τείχη: Η μεγαλύτερη ανθρώπινη αλυσίδα που δημιουργήθηκε ποτέ!

Σε έναν πολωμένο κόσμο όπου υψώνονται τείχη, ο καλλιτέχνης Saype ξεκίνησε το 2019 τη μεγαλύτερη ανθρώπινη αλυσίδα που δημιουργήθηκε ποτέ.

Σε έναν πολωμένο κόσμο όπου υψώνονται πνευματικά και φυσικά τείχη, ο γνωστός Γαλλοελβετός καλλιτέχνης Saype ξεκίνησε το 2019 τη μεγαλύτερη ανθρώπινη αλυσίδα που δημιουργήθηκε ποτέ με μια βιοδιασπώμενη τοιχογραφία 15.000 τετραγωνικών μέτρων στο Παρίσι, ακριβώς κάτω από τον Πύργο του Άιφελ.

 

Advertisment

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Saype (@saype_artiste)

Advertisment

Το έργο Beyond Walls δείχνει πλεγμένα χέρια ενωμένα σε μια κοινή προσπάθεια για να παραχωρηθούν σε κάθε ανθρώπινη ατομικότητα δικαιώματα διέλευσης και αστικά δικαιώματα. Το έργο μεταφέρει ένα παγκόσμιο μήνυμα μιας πολλαπλής ανθρωπότητας.

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Saype (@saype_artiste)

Επίσης το «Beyond Walls» δείχνει πλεγμένα χέρια, που απλώνουν, κουνούν και ενώνονται σε μια κοινή προσπάθεια πέρα ​​από όλους τους τοίχους που χωρίζουν τους ανθρώπους και τους περικλείουν σε νοητικούς ή γεωγραφικούς χώρους.

Έτσι, τα τείχη που υψώνονται σε νοοτροπίες γίνονται πλασματικά χωρίσματα, που εξαφανίζονται από την καλλιτεχνική φαντασία. Απλώς ανοίγει ένα ρήγμα στα πραγματικά τείχη, αυτά που έχει χτίσει η ανθρωπότητα μέσα και ενάντια στον εαυτό της.

Σε αυτό το συγκεκριμένο έργο τέχνης, η συμβολική διασταύρωση τοίχου δεν εξαλείφει τη μοναδικότητα του καθενός από τα χέρια: όλα αφηγούνται μια ιστορία ζωής και επισημαίνονται διακριτικά με πολλαπλά υπόβαθρα (κοινωνικό, γεωγραφικό, εθνικό κ.λπ.).

Η τοιχογραφία του Παρισιού σηματοδότησε την αρχή ενός 3ετούς έργου ορατού στις μεγάλες πόλεις σε όλο τον κόσμο. Το 2022 πλέον οι γιγαντιαίες τοιχογραφίες έχουν ήδη εμπνεύσει πολλούς στο Βερολίνο, για να γιορτάσουν την 30ή επέτειο από την Πτώση του Τείχους , τη Γενεύη, την Ανδόρα, την Βενετία, την Κωνσταντινούπολή την Ουαγκαντούγκου και το Γιαμουσούκρο.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Saype (@saype_artiste)

Το «Beyond Walls» ξεκίνησε με βασικό στόχο να διασχίσει τα σύνορα για να πραγματοποιήσει αυτό το παγκόσμιο μήνυμα και να το κάνει να ταξιδεύει από πόλη σε πόλη, σε όλη αυτή την τεράστια ανθρώπινη αλυσίδα.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Μουσικές βραδιές με φόντο το ηλιοβασίλεμα | Με ελεύθερη είσοδο
Το φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου διοργανώνει συζητήσεις για την αμηχανία που προκαλεί το προαποφασισμένο μέλλον του κόσμου
Evia Film Project: Τον Ιούλιο η γιορτή του κινηματογράφου στη Βόρεια Εύβοια
"Φαινόμενο Μότσαρτ" | Ενισχύει πραγματικά την νοημοσύνη των παιδιών;

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση