Σίφνος: Στην κορυφή της λίστας των πιο φωτογενών προορισμών του κόσμου!

Λουσμένη στο φως των Κυκλάδων η Σίφνος κατέκτησε την κορυφή της λίστας των πιο φωτογενών προορισμών του κόσμου.

Λουσμένη στο φως των Κυκλάδων η Σίφνος κατέκτησε την κορυφή της λίστας των πιο φωτογενών προορισμών του κόσμου, σύμφωνα με τη λίστα της ισπανικής έκδοσης του Conde Nast Traveler, του μεγαλύτερου ταξιδιωτικού περιοδικού διεθνώς.

Η Σίφνος βρίσκεται στην πρώτη θέση με την Εκκλησία των 7 Μαρτύρων χτισμένη στην κορυφή ενός βράχου να νοιάζει να αναδύεται μέσα από τα κύματα, στο ανατολικό άκρο του Κάστρου να κλέβει την παράσταση.

Advertisment

Το νησί με τα ειδυλιακά τοπία, το Κάστρο, τις αμέτρητες εκκλησίες τους γραφικούς οικισμούς όπου περιπλανιέται κανείς μέσα από πανέμορφα μονοπάτια, γοητεύουν κάθε επισκέπτη της Σίφνου λέει ο συντάκτης του άρθρου Alberto Pierrias.

Από την πλευρά της η ‘δήμαρχος Σιφνου, Μαρία Ναδάλη, σε δηλώσεις της τονίζει πόσο σημαντικό είναι το κεφάλαιο τουρισμός για τη Σίφνο αλλά και για την Ελλάδα ολόκληρη.

Advertisment

«Στην εποχή μας, είναι ακόμη πιο σημαντικό να λαμβάνουμε και να δημιουργούμε αισιόδοξες ειδήσεις για την Ελλάδα και τη Σίφνο ως τουριστικούς προορισμούς. Δεν πρέπει να αγνοούμε πως ο τουρισμός φέρνει τους λαούς πιο κοντά και προάγει τον πολιτισμό. Χαιρόμαστε που οι προσπάθειες μας δικαιώνονται προς αυτή την κατεύθυνση και ευχόμαστε ολόψυχα ειρήνη και υγεία σε όλο τον κόσμο», δηλώνει η δήμαρχος Σίφνου, Μαρία Ναδάλη.

Η Σίφνος δικαιολογεί απόλυτα τον τίτλο που της απένειμε η διάσημη τουριστική έκδοση, έχοντας, ωστόσο, πολλά ακόμη να χαρίσει στον επισκέπτη που αναζητά την ηρεμία και την αρμονία μέσα σε ένα αυθεντικό ατμοσφαιρικό σκηνικό.

Η μοναδική κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, η πλούσια παράδοση της γενέτειρας του Νικόλαου Τσελεμεντέ και άλλων αρχιμαγείρων, οι αρχαιολογικoί χώροι, οι αμέτρητες εκκλησιές και τα μοναστήρια της οι πανέμορφες παραλίες, οι μοναδικές διαδρομές και τα μονοπάτια της και φυσικά η ποιότητα των ανθρώπων του νησιού είναι σημαντικοί λόγοι για τους οποίους όποιος επισκέπτεται την Σίφνο υπόσχεται ότι θα επιστρέψει και το κάνει….

Να σημειώσουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η τουριστική έκδοση ασχολείται με την πανέμορφη Σίφνιο. Το 2016 είχε εκτενές αφιέρωμα στο γαστρονομικό προφίλ του νησιού, το οποίο χαρακτήρισε ως το πιο έντονο στην περιοχή της Μεσογείου…

Tη λίστα του ισπανικού τουριστικού περιοδικού συμπληρώνουν ως φωτογενείς περιοχές το Μαρόκο, η Βαλένθια, η Πορτογαλία με τις εντυπωσιακές λίμνες, η Γαλλία με τα παραμυθένια χωριά, οι Κανάριες Νήσοι, το Μεξικό, το Λονδίνο και οι καταπράσινες επαρχίες της Ιταλίας.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Το Λούβρο υποδέχεται τους Ολυμπιακούς Αγώνες με μια έκθεση για τα ολυμπιακά ιδεώδη
Μπορούν οι σκύλοι να “μυρίσουν” το PTSD; Ερευνητές απαντούν
Απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες σε όλη τη χώρα για την Πρωτομαγιά | Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ
Λευκός Πύργος: Ο πιο διάσημος πύργος της Ελλάδας (βίντεο)

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση