Ο έρωτας υπήρχε πάντα για να σε παίρνει μαζί του στο ταξίδι του

Χρειάζεται να έχεις θάρρος για να μπορέσεις να ανοίξεις την πόρτα της καρδιάς σου...

Ο έρωτας υπήρχε πάντα για να σε παίρνει μαζί του στο ταξίδι του

Λένε πως ο έρωτας είναι μια πράξη ηρωική! Ίσως είναι αλήθεια, αφού χρειάζεται να έχεις θάρρος για να αφήσεις την ψυχή σου να απογυμνωθεί απέναντι στα μάτια ενός άλλου ανθρώπου. Χρειάζεται να έχεις θάρρος για να μπορέσεις να ανοίξεις την πόρτα της καρδιάς σου, να δεχτείς το άγνωστο κι ύστερα να το αφήσεις να σε ταξιδέψει μαζί του.

Τι είναι όμως αλήθεια ο έρωτας; Δεν μπόρεσε ποτέ κανένας να τον κατανοήσει με τη λογική, δεν είναι ο έρωτας παιδί της λογικής, από πάντα του άλλωστε του άρεσε να ταξιδεύει συντροφιά με το παράλογο! Δεν θα μπορέσει ποτέ το μυαλό μας να βρει λογική εξήγηση στο γιατί συμβαίνει, απλώς συμβαίνει.

Advertisment

Θα ανθίζει πάντα και παντού, ακόμη και στα πιο παράλογα μέρη. Θα γκρεμίζει στο πέρασμά του ακόμη και τα πιο τρανταχτά κι απαγορευτικά “δεν πρέπει”. Η φλόγα του θα αναγεννά ακόμη και τις πιο πληγωμένες ψυχές κι η ορμή του θα δίνει θάρρος ακόμη και στους πιο δειλούς… μετατρέποντάς τους, για έναν έρωτα, στους πιο θαρραλέους!

Αν προσπαθήσεις να τον ελέγξεις, να τον κλείσεις σε ένα τόσο δα στενό και περιοριστικό κουτάκι, θα δεις τη φλόγα του να τρεμοπαίζει προσπαθώντας να υπερασπιστεί τον εαυτό της. Η φλόγα του δεν περιορίζεται σε κουτάκια ασφαλείας! Δεν είναι φτιαγμένος ο έρωτας για να είναι άχρωμος, άοσμος και άγευστος. Δεν του ταιριάζει να είναι ανιαρός και πληκτικός ούτε μπορεί να συμβαδίσει με τα καθώς πρέπει, τα μέτρια και τα χλιαρά συναισθήματα!

Ο έρωτας, από τη γέννηση του κόσμου, υπήρχε πάντα για να σε παίρνει μαζί του. Να δημιουργεί επανάσταση μέσα σου, να κάνει το αίμα σου να βράζει και την καρδιά σου να καίγεται, να σε κινεί να μετακινήσεις βουνά και να προσπεράσεις εμπόδια… να σε τρελαίνει και να σε γιατρεύει την ίδια στιγμή! Άνεμος είναι, και κανείς ποτέ δεν θα μπορέσει να μας δώσει εγγυήσεις για το ταξίδι του.

Advertisment

Μόνο αν τον ακολουθήσεις θα μάθεις που θα σε πάει. Το σίγουρο είναι πως θα σου συστήσει τον εαυτό σου. Θα σου φανερώσει τα σκοτάδια σου, τις αδυναμίες, όλες σου τις ανασφάλειες και τις πληγές… μαζί με όλο το φως που δεν ήξερες καν ότι κουβαλούσε η ψυχή σου.

Αυτός είναι ο έρωτας, έτοιμος να σε καταστρέψει και να σε συναρμολογήσει ξανά μέσα στη θέρμη της φλόγας του! Από τις πιο ισχυρές και πανάρχαιες κινητήριες δυνάμεις που όταν σε αγγίξει σε μεταμορφώνει και σου ταρακουνάει όλο σου το είναι. Αν τον αφήσεις να περάσει από δίπλα σου δίχως να σε πάρει μαζί του, μπορεί να έχεις κερδίσει για λίγο την ψευδαίσθηση της ασφάλειάς σου, όμως θα έχεις χάσει μία από τις πιο μαγικές διαδρομές που θα μπορούσες να ζήσεις!

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πώς να δημιουργήσουμε ουσιαστική σύνδεση σε μια προσωπική σχέση
Τι να κάνετε εάν οι διαφορές με τον/την σύντροφό σας είναι αγεφύρωτες;
Βελτιώνοντας την επικοινωνία γονέα-εφήβου: Συμβουλές για μια αρμονική σχέση
7 έξυπνα δώρα που μπορείτε να κάνετε στον/στη σύντροφό σας, με ελάχιστα χρήματα

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση