Η μαγεία της προσωπικής μεταμόρφωσης κρύβεται κάτω από το «πέπλο της συσκότισης»

Για να μεταμορφωθούμε στους ανθρώπους που ονειρευόμαστε χρειάζεται να έχουμε συντονισμένο μυαλό και καρδιά.

Η μαγεία της προσωπικής μεταμόρφωσης κρύβεται κάτω από το «πέπλο της συσκότισης»

Μέσα μας κρύβουμε απεριόριστες δυνατότητες ώστε να δημιουργήσουμε τη ζωή που επιθυμούμε. Αυτό που μας εμποδίζει να τις ανακαλύψουμε και να τις ξεδιπλώσουμε, είναι οτιδήποτε μας περιορίζει δημιουργώντας ένα πέπλο συσκότισης και διανοητικής σύγχυσης.

Εγκλωβίζουμε και σαμποτάρουμε τον εαυτό μας από φόβο. Φόβο να αναλάβουμε την ευθύνη και τη δέσμευση στην προσωπική μας μεταμόρφωση. Φόβο να αναγνωρίσουμε  ότι κάθε εμπειρία που αποκτήσαμε μέχρι σήμερα, θετική ή αρνητική, έχει συμβάλει στο να γίνουμε οι άνθρωποι που είμαστε και κάθε νέα εμπειρία είναι ένα μάθημα ζωής που μας εξελίσσει στους ανθρώπους που θα γίνουμε.

Advertisment

Για να μεταμορφωθούμε όμως στους ανθρώπους που ονειρευόμαστε χρειάζεται πάνω από όλα να έχουμε συντονισμένο μυαλό και καρδιά.

Να είμαστε συγκεκριμένοι σε ότι θέλουμε να υλοποιήσουμε και να απαλλάξουμε το μυαλό μας από περιοριστικές πεποιθήσεις ώστε να συνεργαστεί και να συμμαχήσει μαζί μας.

Να αφαιρέσουμε το πέπλο συσκότισης που προκαλούν παγιωμένες αντιλήψεις που δεν μας επιτρέπουν την ελευθερία σκέψης ώστε να συλλάβουμε μία εκ βάθρων διαφορετική κατανόηση των αξιών, των προτύπων και των οραμάτων. Να ατενίσουμε τον κόσμο με μάτια γεμάτα περιέργεια και αδημονία μικρών παιδιών που ανυπομονούν, προσμένουν εκστατικά και ενθουσιάζονται απαλλαγμένα από προκαταλήψεις και δόγματα.

Advertisment

Σαν παιδιά ήμασταν πολύ καλά συντονισμένοι με τη διαίσθησή μας, ακούγαμε και βλέπαμε πράγματα που ως ενήλικες μας διαφεύγουν. Αυτό συμβαίνει γιατί δεν είχαμε αλλοτριωθεί ακόμη από τον υλικό κόσμο και δεν είχαμε εκτεθεί στον παραδοσιακό τρόπο σκέψης, απλά ήμασταν απόλυτα εναρμονισμένοι με τον πνευματικό κόσμο, απορροφούσαμε και νοιώθαμε το περιβάλλον και αντιδρούσαμε έντονα σε αυτό.

Ως ενήλικες περιοριστήκαμε σε πλαίσια και σε αξίες καθαρά υλικές οι οποίες σχετίζονται μόνο με την οικονομική επιτυχία και όχι με την πνευματική υγεία και ασφάλεια. Ο κύριος λόγος που σε πολλές περιπτώσεις αισθανόμαστε δυσφορία και αποσυντονισμό, είναι γιατί απομακρυνόμαστε από την αίσθηση της ευτυχίας και της ξενοιασιάς που είχαμε σε μικρότερη ηλικία.

Καλλιεργώντας και κατακτώντας την αρετή της διαύγειας, την ενέργεια που απελευθερώνει το εγκλωβισμένο δυναμικό μας, επιλέγουμε ελεύθερα τον προορισμό μας στο χάρτη, χαράσσοντας με σταθερό χέρι την πορεία που θα μας οδηγήσει εκεί.

Σε αυτή την πορεία αγκαλιάζουμε με θέληση τη ζωή εκφράζοντας τα συναισθήματα και την ομορφιά της ψυχής μας.

Ξεκινάμε την κάθε μέρα με διάθεση να βιώσουμε τις εμπειρίες της ζωής και να μάθουμε περισσότερα για τον εαυτό μας και τους άλλους!

Συντονιζόμαστε με την καρδιά εκφράζοντας ευγνωμοσύνη για την υγεία, την οικογένεια, τους φίλους και τους συνοδοιπόρους μας!
Ας ξεκινήσουμε σήμερα!

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Masterclass EN.ATZ. (1200 x 628 px)
Ανώνυμο σχέδιο (13)
7 Δώρα με νόημα που μπορείτε να κάνετε στα παιδιά σας αυτά τα Χριστούγεννα
Fb_post_25_years-01

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση