Αθλητές παρκούρ σβήνουν τα φώτα στο Παρίσι για εξοικονόμηση ενέργειας!

Αυτές οι λεγόμενες επιχειρήσεις «Lights Off» έχουν αποκτήσει ιδιαίτερη απήχηση τους τελευταίους μήνες.

Αθλητές παρκούρ σβήνουν τα φώτα στο Παρίσι για εξοικονόμηση ενέργειας!

Τα τελευταία δύο χρόνια, ομάδες νεαρών αθλητών του παρκούρ εξασκούνται σε μεγάλες γαλλικές πόλεις σβήνοντας τις επιγραφές καταστημάτων τη νύχτα, σε μια προσπάθεια να καταπολεμήσουν τη φωτορύπανση και να εξοικονομήσουν ενέργεια.

Αυτές οι λεγόμενες επιχειρήσεις «Lights Off» έχουν αποκτήσει ιδιαίτερη απήχηση τους τελευταίους μήνες, καθώς η Γαλλία έχει ξεκινήσει προσπάθειες εξοικονόμησης ενέργειας.

Advertisment

Το Παρίσι, η Πόλη του Φωτός, αποτελεί τον αγαπημένο τους στόχο καθώς την ώρα που τα μνημεία-ορόσημά της πόλης σκοτεινιάζουν νωρίτερα από το συνηθισμένο, πολλές επιγραφές καταστημάτων παραμένουν αναμμένες όλη τη νύχτα.

«Ο καθένας μπορεί να συμβάλει με τον δικό του τρόπο» στην εξοικονόμηση ενέργειας, δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας «On The Spot Parkour» με έδρα το Παρίσι, που αριθμεί περίπου 20 μέλη.

Ορισμένες φανταχτερές περιοχές, όπως τα Ηλύσια Πεδία, αποτελούν ιδανική «παιδική χαρά» για την ομάδα. Περπατώντας στη λεωφόρο, έσβησαν μία προς μία τις πινακίδες των πολυτελών καταστημάτων:  Louis Vuitton, Longchamp και Rolex.

Advertisment

Σε αυτά λοιπόν τα σημεία, οι αθλητές παρκούρ λαμβάνουν δράση. Κάνοντας εντυπωσιακά ακροβατικά, αναρρίχηση στους τείχους και χορευτικές φιγούρες, οι αθλητές παρκούρ σβήνουν με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο τα φώτα του Παρισιού.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Η ζωή στο Matrix | Το σύμπαν ως προσομοίωση
Το Πάσχα ως ένα εξελικτικό πέρασμα σε αλλαγές με διεύρυνση αγάπης
Η θλιβερή ιστορία της βρεφοδόχου που υπήρχε στο κέντρο της Αθήνας
Οι άνθρωποί μας φεύγουν, αλλά ζουν παντοτινά μέσα μας

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση