,

Η ζωή κάθε γυναίκας είναι ένας όμορφος πλήρης κύκλος που αποτελείται από μια αλληλουχία σταδίων της ζωής

Οι γυναίκες, λόγω του εκ γενετής δικαιώματός τους, είναι δημιουργικά άτομα με μοναδικά ενεργειακά μοτίβα.

Η ζωή κάθε γυναίκας είναι ένας όμορφος πλήρης κύκλος που αποτελείται από μια αλληλουχία σταδίων της ζωής

Οι γυναίκες, λόγω του εκ γενετής δικαιώματός τους, είναι δημιουργικά άτομα με μοναδικά ενεργειακά μοτίβα. Όταν βρίσκονται σε ισορροπία, οι γυναίκες απολαμβάνουν μια αίσθηση ελευθερίας και ευεξίας. Για να διατηρηθεί αυτή η κατάσταση, πρέπει να υπάρχει ελεύθερη ροή Qi.

Στην κινεζική ιατρική, η ενέργεια του ήπατος διαχειρίζεται αυτή τη ροή και είναι εμφανής στα ισορροπημένα συναισθήματα. Το άγχος και το multitasking είναι δύο παράγοντες που αποδυναμώνουν την ισορροπία του ήπατος. Η πρακτική Qigong χαλαρώνει το σώμα σε μια προσπάθεια να ξεκινήσει η διαδικασία αυτοθεραπείας.

Advertisment

Δοκιμάστε αυτήν την πρακτική Qigong με έναν συγγενή/φίλο ή μόνοι σας:

Βρεθείτε αντικριστά με τα χέρια στη πρόταση χωρίς οι παλάμες σας να αγγίζονται και βαδίστε εναλλάξ μπρος πίσω, εναρμονίζοντας βήματα και κίνηση των παλαμών σας. Παραμείνετε κατά την κίνηση χωρίς να ακουμπάτε τις παλάμες σας.

Αφήστε τα συναισθήματά σας να κυλήσουν!

Φυσικοί Κύκλοι Ζωής

Έχετε σκεφτεί τι χρειάζεται για να δημιουργήσετε, να μεταφέρετε και να καλλιεργήσετε τη ζωή; Αυτό απαιτεί όχι μόνο πληροφορίες, αλλά σοφία, γνώση και δημιουργικότητα. Και πίσω από όλα κρύβεται αγάπη άνευ όρων από το Σύμπαν. Κάθε γυναίκα κουβαλάει μέσα της αυτή τη μοναδική πληροφορία και γνώση. Η μεγαλύτερη πρόκληση για κάθε γυναίκα είναι πώς να χρησιμοποιήσει αυτό το πολύτιμο δώρο.

Advertisment

Υπάρχει ένα τεράστιο ποσό δημιουργικότητας που εμπλέκεται στην παραγωγή ενός υγιούς, έξυπνου όντος. Αλλά η ζωή μιας γυναίκας περιλαμβάνει πολλά περισσότερα από την τεκνοποίηση. Αυτή η δημιουργικότητα εμφυσείται σε κάθε πτυχή της ζωής μιας γυναίκας. Πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την έμφυτη σοφία σας για να δημιουργήσετε μια όμορφη, αρμονική ζωή;

Εμμηνορρυσιακός κύκλος

Το αρχαίο κινεζικό κείμενο, Huang Di Nei Jing, μας λέει ότι το Qi μιας γυναίκας, και συγκεκριμένα το Qi του νεφρού της, κινείται σε επταετείς κύκλους. Στο τέλος των πρώτων επτά ετών της, το Kidney Qi (το Qi του νεφρού) ενός υγιούς νεαρού κοριτσιού γίνεται άφθονο, που εκδηλώνεται με την ανάπτυξη μαλλιών και μόνιμων δοντιών.

Στα δεκατέσσερα, το Qi φτάνει στο αποκορύφωμά του, προκαλώντας την έναρξη της εφηβείας. Ο εμμηνορροϊκός κύκλος ξεκινά, κάθε μήνας φέρνοντας την ευκαιρία για νέα ζωή. Τα τρία κύρια όργανα του σώματος – το συκώτι, ο νεφρός και ο σπλήνας – επιτρέπουν να συμβεί αυτή η φυσική επεξεργασία. Το συκώτι είναι ενεργειακά το πιο σημαντικό όργανο στην υγεία των γυναικών. Για να λειτουργεί βέλτιστα το ήπαρ, πρέπει να έχει υποστήριξη από κάθε άλλο όργανο.

Το ήπαρ είναι υπεύθυνο για τη γονιμότητα, τη σωματική και συναισθηματική ισορροπία και ευελιξία, καθώς και την ομαλή ροή του αίματος και του Qi. Όταν το ήπαρ δεν λειτουργεί αρμονικά, το σώμα στέλνει μια σειρά από σημάδια, όπως πονοκεφάλους, διαλείπουσα αιμορραγία, PMS, εναλλαγές της διάθεσης, ινομυώματα και πρώιμη εμμηνόπαυση. Όσο πιο υγιής είστε, τόσο περισσότερο θα διατηρήσετε έναν εμμηνορροϊκό κύκλο.

Εάν θέλετε να εξασφαλίσετε έναν φυσικό κύκλο, σας προτείνουμε να ακολουθήσετε τον κύκλο των 6 μαθημάτων Βασικών Κινήσεων της Λεκάνης.

Εγκυμοσύνη

Η εγκυμοσύνη είναι μια θαυματουργή περίοδος στη ζωή μιας γυναίκας. Η ικανότητα σύλληψης ενός υγιούς και έξυπνου μωρού είναι ειδικότητα της κινεζικής ιατρικής. Εδώ σας διδάσκουμε πώς να φροντίζετε τον εαυτό σας πριν από τη σύλληψη και μετά τον τοκετό.

Περισσότερα για την εγκυμοσύνη προσεχώς.

Εμμηνόπαυση

Η λέξη «εμμηνόπαυση» δεν υπάρχει στο παραδοσιακό κινέζικο ιατρικό λεξιλόγιο. Στην πραγματικότητα, η TCM αποκαλεί τα διάφορα συμπτώματα που αντιμετωπίζουν ορισμένες γυναίκες όταν τελειώνει ο κύκλος τους απλά «συμπτώματα λήξης του εμμηνορροϊκού κύκλου».

Μπορεί λοιπόν να εκπλαγείτε όταν μάθετε ότι η εμμηνόπαυση είναι ουσιαστικά μια δυτική έννοια. Αυτό το στάδιο της ζωής είναι ένα φυσικό μέρος του κύκλου ζωής μιας γυναίκας. Κατά τη διάρκεια αυτής της μεταβατικής περιόδου μια γυναίκα έχει μια μεγάλη ευκαιρία να ενισχύσει την υγεία της.

Ανησυχίες για την υγεία

 Πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού

Ένα σημαντικό μέλημα για την υγεία των γυναικών είναι η πρόληψη του καρκίνου του μαστού. Οι πυκνοί μαστοί, τα εξογκώματα και οι καρκίνοι μπορούν να αντιμετωπιστούν με προληπτικό και επανορθωτικό τρόπο με τεχνικές της κινεζικής ιατρικής, μέρους της οποίας είναι και το Qigong.

Διαλογισμός: Δημιουργία Εσωτερικής Ειρήνης

Χρησιμοποιήστε αυτόν τον ισχυρό διαλογισμό αναπνοής για να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε εσωτερική γαλήνη ενώ συνδέεστε με τις προγονικές σας ρίζες:

Φέρτε τη προσοχή σας στην κοιλιά. Καθώς εισπνέετε, τραβήξτε τον ομφαλό προς τα πίσω προς το Ming Men (2ο-3ο οσφυϊκό). Εκπνεύστε ομαλά. Καθώς εξοικειώνεστε με την κίνηση, φροντίστε να κρατάτε σταθερό τον χρόνο εισπνοής και εκπνοής, με μία παύση ανάμεσα, γύρω στα 5 δευτερόλεπτα. Σύντομα θα νιώσετε εσωτερική γαλήνη.

Χρυσή Χαντζαρίδου-Μπέρου Facilitator of Cosmic Energy HYQ &YYT Healer | Zhineng Qigong Instructor

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Αν δεν το πεις εσύ, θα το πει το σώμα σου
Κάποιες φορές δεν μπορείς να πιστέψεις αυτό που βλέπεις, πρέπει να πιστέψεις αυτό που αισθάνεσαι
Υπάρχει το «για πάντα»... κι είναι ωραίο να το λες
Έβαλα τα χέρια μου στις τσέπες... και βρήκα ξεχασμένα γράμματα που κάποτε τα κουβαλούσα σαν φυλαχτό...

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση