,

Μαθήτριες στο Ιράν πετούν τις μαντήλες τους και παίρνουν μέρος στις αντικαθεστωτικές διαδηλώσεις

Δεκάδες μαθήτριες απέκλεισαν την κυκλοφορία σε κεντρικό δρόμο ενώ κουνούσαν τις μαντήλες τους στον αέρα.

Μαθήτριες στο Ιράν πετούν τις μαντήλες τους και παίρνουν μέρος στις αντικαθεστωτικές διαδηλώσεις

Τις τελευταίες ημέρες, παρακολουθούμε τις πρωτοφανείς οργισμένες διαμαρτυρίες στο Ιράν, μετά τον θάνατο της 22χρονης Μαχσά Αμινί, η οποία συνελήφθη στην Τεχεράνη από άντρες της θρησκευτικής αστυνομίας. Το “σφάλμα” που της στοίχισε τη ζωή ήταν ότι φορούσε με λάθος τρόπο το χιτζάμπ της.

Το τσουνάμι των διαδηλώσεων πνίγεται στο αίμα  αφού οι δυνάμεις της τάξης απαντούν με τη βία και με μαζικές συλλήψεις σε ειρηνικές διαδηλώσεις. Στις διαδηλώσεις αυτές τις τελευταίες ημέρες σύμφωνα με βίντεο που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο συμμετέχουν και μαθητές σχολείων καθώς και  φοιτητές πανεπιστημίων.

Όπως φαίνεται σε βίντεο που μετέδωσε και το BBC, μαθήτριες στο Καράχ φαίνεται πως ανάγκασαν έναν εκπαιδευτικό υπάλληλο να φύγει από το σχολείο τους.

Σε ένα άλλο βίντεο μαθητές ακούγονται να φωνάζουν «Αν δεν ενωθούμε θα μας σκοτώσουν έναν-έναν».

Δεκάδες μαθήτριες απέκλεισαν την κυκλοφορία σε κεντρικό δρόμο ενώ κουνούσαν τις μαντήλες τους στον αέρα και φώναζαν «θάνατος στον δικτάτορα».

Μαθήτριες φωτογραφήθηκαν επίσης να στέκονται στις τάξεις τους με ακάλυπτο το κεφάλι τους. Ορισμένοι ύψωναν τα μεσαία δάχτυλα στα πορτρέτα του Αγιατολάχ Χαμενεΐ και του ιδρυτή της Ισλαμικής Δημοκρατίας, Αγιατολάχ Ρουχολάχ Χομεϊνί.

Οι διαμαρτυρίες των μαθητριών ξεκίνησαν λίγες ώρες αφότου ο Αγιατολάχ Χαμενεΐ, κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ ότι ενορχηστρώνουν “ταραχές” μιλώντας για τις διαδηλώσεις, αποκαλώντας τους “τους πρώτους εχθρούς” του Ιράν.

Παράλληλα έδωσε την πλήρη υποστήριξή του στις δυνάμεις ασφαλείας, οι οποίες απάντησαν στις διαδηλώσεις με βίαιη καταστολή.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε