Συμπτώματα του φλεγμονώδους καρκίνου του μαστού που είναι δύσκολο να ανιχνευθούν

Τα συμπτώματα είναι παρόμοια με αυτά της λοίμωξης του μαστού.

Συμπτώματα του φλεγμονώδους καρκίνου του μαστού που είναι δύσκολο να ανιχνευθούν

Οι ειδικοί στο Κέντρο Καρκίνου του Πανεπιστημίου του Οχάιο δημοσιοποίησαν μερικά  συμπτώματα  και ασυνήθιστα προειδοποιητικά σημάδια που πολλές γυναίκες δεν συνειδητοποιούν ότι συνδέονται  τον επιθετικό και θανατηφόρο τύπο  φλεγμονώδη καρκίνου του μαστού.

Τα συμπτώματα είναι παρόμοια με αυτά της λοίμωξης του μαστού

Όταν εμφανίζονται αυλακώσεις ή πτυχώσεις στην επιδερμίδα του μαστού,  οφείλεται στη συσσώρευση λεμφικού υγρού στο δέρμα. Η επιδερμίδα του μαστού στην περίπτωση αυτή θυμίζει τον χαρακτηριστικό φλοιό πορτοκαλιού που προκαλεί η κυτταρίτιδα.

Advertisment

Το δέρμα πρήζεται πολύ, γίνεται πιο παχύ και οι πόροι διαστέλλονται.

Άν υπάρχει  αίσθημα βάρους στους μαστούς, η διόγκωσή τους και η ερυθρότητα που μοιάζει με μόλυνση.

«Οι γυναίκες πρέπει να γνωρίζουν ότι οι σοβαρές αλλαγές στο στήθος δεν είναι φυσιολογικές και ότι η αυτοεξέταση του μαστού εξακολουθεί να είναι πολύ σημαντική. Περίπου το 50% των φλεγμονωδών καρκίνων του μαστού διαγιγνώσκονται ως ασθένεια σταδίου 4», δήλωσε η χειρουργός ογκολόγος που ηγείται ενός νέου Προγράμματος Φλεγμονώδους Καρκίνου του Μαστού στο κέντρο του Πανεπιστημίου του Οχάιο .

Advertisment

Αν οι γυναίκες  αναγνωρίζουν αλλαγές τόσο στην εμφάνιση όσο και στην αίσθηση του στήθους τους, πρέπει  να μπορούν να τις συζητήσουν γρήγορα με ένα γιατρό».

Ο φλεγμονώδης καρκίνος του μαστού μπορεί να εμφανιστεί σε οποιοδήποτε μέρος του μαστού. Μπορεί να προκαλέσει σύγχυση ακόμη και στους γιατρούς που συνήθως δεν θεωρούν την ερυθρότητα του στήθους σημάδι καρκίνου.

Παρόλο που ο φλεγμονώδης καρκίνος του μαστού αντιπροσωπεύει μόνο το 1-5% όλων των καρκίνων του μαστού στις Ηνωμένες Πολιτείες, είναι μια ύπουλη ασθένεια δύσκολη στη διάγνωσή της. Είναι κρίσιμο οι κλινικοί γιατροί να έχουν υψηλό επίπεδο εξοικείωσης με τις λεπτές ενδείξεις του και να είναι έτοιμοι να λάβουν άμεσα μέτρα για να αποφύγουν την καθυστερημένη διάγνωση.

Η Πολιτεία του Οχάιο μελέτησε επίσης 1.100 γυναίκες από τις ΗΠΑ ηλικίας 18 ετών και άνω για να ανακαλύψει τι γνωρίζουν οι γυναίκες για τον καρκίνο. Ενώ το 78% των γυναικών που ρωτήθηκαν αναγνώρισαν ένα εξόγκωμα ως σημάδι καρκίνου του μαστού, μόνο το 44% θεώρησε την ερυθρότητα ως σύμπτωμα, ενώ ανάλογο ήταν το ποσοστό που επισήμανε ως προειδοποιητικό σημάδι τη διαστολή ή την πάχυνση του δέρματος. Περίπου το 34% γνώριζε ότι η θερμότητα ή το αίσθημα βάρους στον ένα μαστό μπορεί να είναι σημάδι.

Πηγή: healthday.com

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Έρευνα: Η επιβράδυνση της ομιλίας μπορεί να αποτελεί μεγαλύτερη πρώιμη ένδειξη άνοιας
Ελκώδης κολίτιδα: Πώς επηρεάζει την ψυχική ευεξία
Αλτσχάιμερ: Το σημείο του σώματος που μαρτυρά πρόωρα τον κίνδυνο
Υπουργείο Υγείας: Ανακοίνωσε την αποστολή ακριβών φαρμάκων στο σπίτι | Ποιες παθήσεις αφορά

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση