Ομοφυλο ζευγάρι από την Αρμενία έδωσε… “Ηappy End” στη σχέση του αυτοκτονώντας

«Happy End. Οι αποφάσεις σχετικά με την κοινοποίηση των φωτογραφιών και τα επόμενα βήματά μας ελήφθησαν και από τους δυο μας μαζί».

Ομοφυλο ζευγάρι από την Αρμενία έδωσε... "Ηappy End" στη σχέση του αυτοκτονώντας

Λεσβιακά, Ομοφυλόφιλα, Αμφισεξουαλικά και Τρανσεξουαλικά άτομα εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν διακρίσεις στην Αρμενία και σε μεγάλο μέρος του υπόλοιπου Νοτίου Καυκάσου, σύμφωνα με μια νέα πρωτοποριακή μελέτη διάρκειας δύο ετών από το Συμβούλιο της Ευρώπης σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στα κράτη μέλη.

Εκτός του ότι είναι το τελευταίο κράτος μέλος για την αποποινικοποίηση της ομοφυλοφιλικής στάσης του ανδρικού φύλου, η Αρμενία, η οποία έγινε μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης το 2001, δεν αναγνωρίζει τον γάμο ή την συμβίωση μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου και τα δικαιώματα υιοθεσίας για ΛΟΑΤ άτομα, γράφει η σελίδα : Gay Αρμενία.

Advertisment

Στο Αζερμπαϊτζάν στην διάρκεια του 2009 η αστυνομία έκανε επιθέσεις σε μπαρ που σύχναζαν ΛΟΑΤ άτομα και συνέλαβαν περίπου 50 άτομα. Σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομία φέρεται να απείλησε να εκθέσει τις σεξουαλικές προτιμήσεις των συγκεκριμένων ατόμων, εάν δεν τους κατέβαλαν δωροδοκία.

Ένα ντοκιμαντέρ από το Αζερμπαϊτζάν στο οποίο αρκετοί άνθρωποι μαρτυρούν τις εμπειρίες τους επίσης αναφέρονται σε τέτοια περιστατικά εκβιασμού.

Με γνώμονα τις παραπάνω τοποθετήσεις, δεν προκάλεσε εντύπωση στους πολίτες αυτής της χώρας γιατί ένα ομόφυλο ζευγάρι, ανέβασε μια κοινή ανάρτηση στο Instagram  και μετά αυτοκτόνησε.

Advertisment

Οι  φωτογραφίες που δημοσίευσαν είχαν την ακόλουθη λεζάντα: «Happy End. Οι αποφάσεις σχετικά με την κοινοποίηση των φωτογραφιών και τα επόμενα βήματά μας ελήφθησαν και από τους δυο μας μαζί».

Δυστυχώς, δεν προκάλεσε έκπληξη η αντίδραση του κοινού σε αυτό που είχε συμβεί. Οι φωτογραφίες που δημοσίευσαν τα αγόρια έγιναν γρήγορα viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στα κανάλια Telegram με μισητή και προσβλητική γλώσσα, συνεχίζοντας κυρίως να τονίζουν το γεγονός ότι τα αγόρια είναι ομοφυλόφιλα, γεγονός που δικαιολογεί την απόφασή τους να αυτοκτονήσουν. Πολλά σχόλια μάλιστα ενθάρρυναν και άλλους να κάνουν το ίδιο.

«Είναι τραγικό και απαράδεκτο να δικαιολογείται ο θάνατος ανθρώπων» σχολιάζει η οργάνωση pinkarmenia.org. «Οι νεαροί άνδρες είχαν ακόμα πολλά χρόνια ζωής μπροστά τους, αλλά λόγω της μισαλλοδοξίας απέναντί τους, έκαναν ένα τόσο τραγικό βήμα. Τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα είναι πολύ εξοικειωμένα με το αίσθημα της απομόνωσης και της παρεξήγησης από την οικογένεια και την κοινωνία. Αυτό το τραγικό περιστατικό αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα στην Αρμενία δεν είναι ασφαλή και δεν προστατεύονται από την κοινωνία ή το κράτος».

«Είναι εξαιρετικά σημαντικό να δείξουμε συμπόνια, αντιλαμβανόμενοι τη σοβαρότητα αυτού που συνέβη. Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες και τους φίλους των νέων ανθρώπων και ταυτόχρονα, συμπάσχοντας με τη θλίψη τους, καλούμε το κοινό να απέχει από προσβολές, εξευτελιστικές εκφράσεις, διαστρέβλωση των λεπτομερειών του περιστατικού με τη μορφή μηνυμάτων και σχολίων μίσους και διασπορά μίσους» συνεχίζει . η οργάνωση pinkarmenia.org.

«Οι αυτοκτονικές σκέψεις συχνά συνοδεύονται από συναισθήματα ενοχής, φόβου, αυτοενοχοποίησης και ντροπής λόγω της στάσης της κοινωνίας απέναντι στον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου του ατόμου. Σε τέτοιες καταστάσεις, είναι σημαντικό να διασφαλιστεί η κατάλληλη επαγγελματική υποστήριξη» καταλήγει.

Η οργάνωση pinkarmenia.org παρέχει επαγγελματική (ψυχολογική, κοινωνική και νομική) υποστήριξη σε ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα, τους γονείς και τους υποστηρικτές τους. «Εάν αισθάνεστε ότι εσείς ή τα αγαπημένα σας πρόσωπα χρειάζονται υποστήριξη, οι ειδικοί και οι σύμβουλοί μας είναι διαθέσιμοι ανά πάσα στιγμή. Και να θυμάστε, δεν είστε μόνοι» υπενθυμίζει.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Οι άνθρωποί μας φεύγουν, αλλά ζουν παντοτινά μέσα μας
«Το αγέννητο παιδί μου…»
Θυμάμαι πράγματα που δεν έζησα... Θυμάμαι και πράγματα που έζησα, αν είναι αλήθεια...
Ρώσος blogger καταδικάστηκε σε 8 χρόνια για τον θάνατο από πείνα του νεογέννητου γιου του επειδή ζητούσε «να τρέφεται με φως»

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση