“Κοινωνική Συνταγογράφηση”: Καταπολέμηση της κατάθλιψης με σωματικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες

Η έρευνα έχει στόχο οι συμμετέχοντες αντί για συνταγογράφηση φαρμακευτικών ουσιών να συνταγογραφούνται αθλητικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες!

“Κοινωνική Συνταγογράφηση”: Καταπολέμηση της κατάθλιψης με σωματικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες

Μια ακόμα πρωτοποριακή μελέτη, που πραγματοποιείται από το Βρετανικό ΕΣΥ, έρχεται στο φως της δημοσιότητας και αφορά την «κοινωνική συνταγογράφηση».

Η έρευνα μελέτης επεξεργάζεται από το University College London και έχει στόχο οι συμμετέχοντες αντί για συνταγογράφηση φαρμακευτικών ουσιών για καλυτέρευση της ψυχικής υγείας τους, να συνταγογραφούνται αθλητικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες, όπως σέρφινγκ, άσκηση με σκέιτ, άσκηση στον κήπο, ώστε να απαλύνουν το άγχος αλλά και η κατάθλιψη.

Η ειδική ψυχικής υγείας δρ Ντέιζι Φάνκορτ στο University College London και η ομάδα της, θα αποτιμήσουν τη συμμετοχή των νέων που συμμετέχουν στη μελέτη, στις αθλητικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες κατά πόσο επιτεύξιμο είναι τα παιδιά να έχουν πρόσβαση, αλλά και στο κόστος του εγχειρήματος

Σύμφωνα με την ειδικό ψυχικής υγείας στο University College London, δρ Ντέιζι Φάνκορτ: «Η ψυχική υγεία των νέων είναι μία από τις σοβαρότερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει το βρετανικό εθνικό σύστημα υγείας. Τα παιδιά και οι έφηβοι που χρήζουν βοήθειας περιμένουν μήνες σε λίστες αναμονής μέχρι να δουν κάποιον ειδικό, διάστημα κατά το οποίο επιδεινώνεται η κατάσταση του 66% των ασθενών. Η λεγόμενη “κοινωνική συνταγογράφηση” μπορεί να στηρίξει αυτά τα παιδιά, ενώ περιμένουν τους ειδικούς, δίνοντάς τους πρόσβαση σε δημιουργικές και κοινωνικές δραστηριότητες που ενισχύουν την αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμησή τους, όπως και τα δίκτυα κοινωνικής υποστήριξής τους.»

Εάν τα συμπεράσματα της μελέτης είναι θετικά, ανοίγει ο δρόμος για χιλιάδες νέους, το ΝΗS θα επιχειρήσει να δώσει πρόσβαση σε συνταγογραφούμενες δραστηριότητες με αποτέλεσμα να μην επιδεινώνεται η κατάσταση της ψυχικής υγείας των νέων της Αγγλίας περιμένοντας για μήνες σε λίστες αναμονής για συμβατικές θεραπείες!

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε