Φως σε 10χρονo κοριτσάκι«έδωσε» η άτυχη Έμμα που παρασύρθηκε από οδηγό στη Θεσσαλονίκη

Η μεταμόσχευση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, καθώς οι γονείς της Έμμας δώρισαν τους κερατοειδείς των ματιών της.

Φως σε 10χρονo κοριτσάκι έδωσε η άτυχη Έμμα που παρασύρθηκε από οδηγό στη Θεσσαλονίκη

Φως σε κοριτσάκι 10 ετών, έδωσε η Έμμα που έχασε την ζωή της από ασυνείδητο οδηγό στη Θεσσαλονίκη.

Η μεταμόσχευση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, καθώς οι γονείς της Έμμας δώρισαν τους κερατοειδείς των ματιών της.

Advertisment

Το κοριτσάκι που έχασε την όραση του από 2,5 ετών,  μετά από τραυματισμό και μέχρι τα δέκα της ήδη είχε υποβληθεί σε δύο χειρουργικές επεμβάσεις και μια μεταμόσχευση κερατοειδή.

Ο καθηγητής και διευθυντής της Β’ πανεπιστημιακής κλινικής και διευθυντής μεταμοσχευτικού κέντρου κερατοειδούς του «Παπαγεωργίου» Νικόλαος Ζιάκας συγκινημένος ανακοίνωσε την επιτυχία της επέμβασης: «Η μεταμόσχευση που πραγματοποιήσαμε σήμερα ολοκληρώθηκε με επιτυχία και ελπίζουμε το καλύτερο για το κορίτσι που έλαβε το μόσχευμα. Η νεαρή λήπτρια θα έχει την ευκαιρία να βλέπει καλύτερα, καθώς από το ένα μάτι έβλεπε μόνο σκιές. Έχουμε διαθέσιμους κερατοειδείς από τρεις ακόμη δότες νεαρής ηλικίας και οι μεταμοσχεύσεις προγραμματίζεται να πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου»

«Αυτό είναι ένα μήνυμα προς όλους μας: όταν μια οικογένεια βρίσκει το θάρρος να δώσει μοσχεύματα ακολουθούν πολλοί το παράδειγμά της. Όταν έχουμε έναν τόσο νέο δότη και μια οικογένεια που μέσα σε όλον αυτό τον χαμό παίρνει την απόφαση να χαρίσει τα όργανα, πάντα προκαλεί συγκίνηση», πρόσθεσε.

Advertisment

Ο κ. Ζιάκας σε έκκληση του προς νέους δότες  αναφέρθηκε στο μεγαλείο ψυχής των γονιών της 21χρονης.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Η ζωή στο Matrix | Το σύμπαν ως προσομοίωση
Το Πάσχα ως ένα εξελικτικό πέρασμα σε αλλαγές με διεύρυνση αγάπης
Η θλιβερή ιστορία της βρεφοδόχου που υπήρχε στο κέντρο της Αθήνας
Οι άνθρωποί μας φεύγουν, αλλά ζουν παντοτινά μέσα μας

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση