,

Ακμή: 5 φυσικοί τρόποι να την καταπολεμήσουμε

Για να καταφέρουμε να καταπολεμήσουμε αυτά τα βακτήρια μπορούμε να εκμεταλλευτούμε 5 διαφορετικούς φυσικούς τρόπους.

Ακμή: 5 φυσικοί τρόποι για να την καταπολεμήσουμε

Η ακμή, αποτελεί φυσικά, μία από τις συχνότερες δερματολογικές παθήσεις. Μας επηρεάζει κυρίως στην εφηβεία ως αποτέλεσμα ορμονικών ανισορροπιών και αλλαγών, αλλά συνεχίζει να μας ταλαιπωρεί και στην μετέπειτα ενήλικη ζωή. Αυτό συμβαίνει για διάφορους λόγους, αλλά κυρίως ως αποτέλεσμα του συνδυασμού αυξημένων επιπέδων ορμονών και αντίδρασης του δέρματος σε βακτήρια που συνήθως προέρχονται από το περιβάλλον (ατμοσφαιρική ρύπανση).

Για να καταφέρουμε να καταπολεμήσουμε αυτά τα βακτήρια και να βελτιώσουμε την όψη και την υγεία της επιδερμίδας μας, μπορούμε να εκμεταλλευτούμε 5 διαφορετικούς φυσικούς τρόπους.

Advertisment

5 φυσικοί τρόποι για να αντιμετωπίσουμε την ακμή

1. Αμαμελίδα

Η αμαμελίδα ήταν ένα παραδοσιακό βάλσαμο για τους Ινδιάνους, αλλά στις μέρες μας είναι κυρίως διαδεδομένη για την υψηλή περιεκτικότητά της αντιοξειδωτικά και για τις σημαντικές στυπτικές της ιδιότητες. Έτσι, μπορεί να καταπολεμήσει την υπερβολική παραγωγή σμήγματος και να μειώσει τη φλεγμονή.

2. Έλαιο τεϊόδεντρου

Το έλαιο του τεϊόδεντρου έχει ισχυρή αντιβακτηριδιακή δράση. Γι’ αυτό και μπορεί ακόμα και να εφαρμοστεί τοπικά στο σημείο της επιδερμίδας που σας ενδιαφέρει. Ωστόσο, προσέξτε τη δοσολογία και ακολουθήστε τις οδηγίες.

3. Μηλόξυδο

Όπως θα αναμέναμε, το ξύδι γενικά, αν και ισχυρή ουσία, έχει την ικανότητα να καταπολεμά τα βακτήρια και τα μικρόβια, οπότε θα απολυμάνει αποτελεσματικά την επιδερμίδα σας. Μπορεί να εφαρμοστεί τοπικά μετά από επαρκή καθαρισμό της περιοχής.

Advertisment

4. Αλόη βέρα

Το βιολογικό της τζελ μπορεί να προσφέρει επαρκή ενυδάτωση για πολλούς τύπους δέρματος, συμπεριλαμβανομένου εκείνου που έχει έντονη τάση λιπαρότητας. Επιπλέον, η αλόη βέρα μπορεί να καταπολεμήσει τα σημάδια της ακμής, μειώνοντας τις φλεγμονές και επαναφέροντας την κανονική ενυδάτωση.

5. Μάσκα μελιού και κανέλας

Και τα δύο συστατικά αποτελούν εξαιρετικές πηγές αντιοξειδωτικών. Μπορούν λοιπόν μέσω και των αντιβακτηριακών τους ιδιοτήτων να μειώσουν την ακμή και να προστατεύσουν το δέρμα από ατμοσφαιρικούς ρύπους. Φτιάξτε λοιπόν μια μάσκα ανακατεύοντας μεγαλύτερη ποσότητα μελιού και λιγότερη κανέλας και εφαρμόστε για λίγη ώρα.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

4 αλλαγές που πρέπει να κάνεις στον τρόπο που περιποιείσαι την επιδερμίδα σου τώρα που έχει κρύο
Λάδι καρύδας για τα μαλλιά. Τα οφέλη του και πώς να το χρησιμοποιήσετε
5 προειδοποιητικά σημάδια γήρανσης και πώς να τα καταπολεμήσετε
Γαλακτικό οξύ | Τα οφέλη του για την επιδερμίδα και πώς να το χρησιμοποιήσετε

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση