4 συνήθειες που χρειάζεται η επιδερμίδα μας απέναντι στο κρύο

Αν ένας beauty κανόνας είναι απαράβατος όλο το χρόνο αυτός είναι ο κανόνας του αντηλιακού. Φοράμε αντηλιακό κάθε μέρα, όλο το χρόνο, με κρύο,

4 αλλαγές που πρέπει να κάνεις στον τρόπο που περιποιείσαι την επιδερμίδα σου τώρα που έχει κρύο

Αν ένας beauty κανόνας είναι απαράβατος όλο το χρόνο αυτός είναι ο κανόνας του αντηλιακού. Φοράμε αντηλιακό κάθε μέρα, όλο το χρόνο, με κρύο, χιόνι, βροχή, καύσωνα. Σ’ αυτό το άρθρο βέβαια, δεν θα μιλήσουμε για σταθερούς κανόνες, αλλά για συνήθειες, που μπορείς να αλλάξεις, για το καλό της επιδερμίδας σου, τώρα που η θερμοκρασία έχει πέσει αισθητά.

Αφυδατωμένη, ευαίσθητη επιδερμίδα που σκάει και αποκτά μία τραχιά υφή. Μικρά σπυράκια που συχνά «φουντώνουν» κάθε φορά που εκτίθενται στον κρύο αέρα και τις χαμηλές θερμοκρασίες. Αίσθηση τραβήγματος. Διαταραγμένος επιδερμικός φραγμός. Είστε έτοιμοι να κάνετε μερικές μικρές αλλαγές στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σου τώρα τον χειμώνα για το καλό της; Στόχος είναι η επιδερμίδα σας να παραμείνει υγιής και ενυδατωμένη μέχρι την άνοιξη.

Advertisment

4 αλλαγές που πρέπει να κάνεις στον τρόπο που περιποιείσαι την επιδερμίδα σου

Αντικατάστησε την κρέμα σώματος μ’ ένα body oil

Σε αντίθεση με τις πιο ελαφριές -στην υφή- λοσιόν και κρέμες σώματος που είναι ιδανικότερες για το καλοκαίρι, το χειμώνα ένα λάδι σώματος αρκεί για να ανακουφίσει την επιδερμίδα στο σώμα σου από την ξηρότητα και την αφυδάτωση, προσφέροντάς της βαθιά ενυδάτωση και λάμψη. Αυτό είναι ίσως το πιο σημαντικό όφελος, που έχει το λάδι σώματος.

Σφραγίζει την υγρασία, προστατεύει το δέρμα από τη βλάβη των ελεύθερων ριζών και αφήνει την επιδερμίδα μεταξένια και αρωματισμένη. Μάλιστα, τα νέας γενιάς ξηρά λάδια σώματος δεν αφήνουν ίχνος λιπαρότητας. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να απλώσεις μία γενναιόδωρη ποσότητα, πρωί και βράδυ.

Advertisment

Plus: Καλό είναι να χρησιμοποιείς το body oil εκτός από στεγνό και σε νωπό δέρμα μετά από ένα ντους ή μπάνιο.

Βάλε την κρέμα χεριών στο παιχνίδι

Δεν φτάνει μόνο η έκθεσή τους στο κρύο. Το πλύσιμο με το σαπούνι και η χρήση του αντισηπτικού, αφαιρούν τα φυσικά έλαια από την επιδερμίδα των χεριών, επηρεάζοντας το υδρολιπιδικό φιλμ της. Τα χέρια «σκάνε», ερεθίζονται και εμφανίζουν μεγαλύτερη ξηρότητα. Η κρέμα χεριών είναι αληθινό ”Skin Savior”. Χάρη στην εξειδικευμένη σύνθεσή της- στην αγορά μπορείς να βρεις μία κρέμα χεριών για κάθε σου ανάγκη (βαθιά ενυδάτωση, αντιγήρανση κλπ), ενυδατώνει σε βάθος, επανορθώνει, προστατεύει και ανακουφίζει άμεσα, αφήνοντας τα χέρια απαλά και υγιή. Ό,τι πρέπει γι’ αυτόν τον καιρό!

Επένδυσε σ’ ένα πολυχρηστικό balm

Ένα πολυχρηστικό balm έχει πολύ περισσότερες χρήσεις από αυτές που ενδεχομένως φαντάζεσαι. Ουσιαστικά σφραγίζει την υγρασία στην επιδερμίδα και ανακουφίζει από την αφυδάτωση, τον ερεθισμό και τα σκασίματα που προκαλούνται μεταξύ άλλων και από τις χαμηλές θερμοκρασίες. Το εφαρμόζεις τοπικά, σε καθαρή και στεγνή επιδερμίδα σε περιοχές του προσώπου και του σώματος που έχουν ανάγκη για προστασία και ενυδάτωση πχ στους αγκώνες, στις φτέρνες, στα χείλη ως θεραπεία. Τα περισσότερα multi- balms έχουν μικρή συσκευασία- ιδανική για να την έχεις πάντα στην τσάντα σου.

Επίλεξε πιο ήπιες συνθέσεις στα προϊόντα που χρησιμοποιείς για να καθαρίσεις την επιδερμίδα στο πρόσωπό και το σώμα σου

Αντικατάστησε τα πιο «σκληρά» προϊόντα στον καθαρισμό και το πλύσιμο της επιδερμίδας του προσώπου και του σώματός σου, με πιο ήπια καθώς κάτι τέτοιο μπορεί να διαταράξει τον φραγμό του δέρματος. Παράλληλα τσέκαρε αφενός τα προϊόντα να περιέχουν στη σύνθεσή τους αρκετούς ενυδατικούς παράγοντες όπως ceramides, υαλουρονικό οξύ, γλυκερίνή, βιταμίνη Ε κλπ, αφετέρου τα συστατικά τους να μην είναι ερεθιστικά (με ελαφρά όξινο pH, κοντά σε αυτό της επιδερμίδας).

Extra Tip: Σε κάθε περίπτωση φρόντισε να πλένεις την επιδερμίδα σου (πρόσωπο και σώμα) με χλιαρό και όχι πολύ ζεστό νερό- όσο απολαυστικό κι αν είναι αυτό μέσα στο χειμώνα, καθώς μία τέτοια κίνηση μπορεί να επιδεινώσει το θέμα της αφυδάτωσης. Το ζεστό νερό αφυδατώνει την επιδερμίδα μιας και αφαιρεί τα φυσικά έλαια, διαταράσσοντας τον επιδερμικό φραγμό με αποτέλεσμα, το δέρμα να γίνεται πιο ξηρό, σκασμένο ή να ερεθίζεται εύκολα.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Λάδι καρύδας για τα μαλλιά. Τα οφέλη του και πώς να το χρησιμοποιήσετε
5 προειδοποιητικά σημάδια γήρανσης και πώς να τα καταπολεμήσετε
Γαλακτικό οξύ | Τα οφέλη του για την επιδερμίδα και πώς να το χρησιμοποιήσετε
Σπιτική συνταγή | Πώς να φτιάξετε ένα φυσικό scrub σώματος για την καλύτερη απολέπιση!

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση