Η Ελλάδα κατέκτησε την 9η θέση στους καλύτερους οινικούς προορισμούς παγκοσμίως!

Το κρασί είναι ένας τομέας όπου η Ελλάδα μπορεί και πρωταγωνιστεί.

Συχνά πυκνά ακούμε και διαβάζουμε για τον όρο «εναλλακτικός τουρισμός» και δεν είναι λίγοι εκείνοι που δεν μπορούν να κατανοήσουν ακριβώς την έννοια του όρου. Το κρασί, αποτελεί μια από αυτές τις μορφές και είναι ένας τομέας όπου η Ελλάδα μπορεί και πρωταγωνιστεί.

Η Compare market, είναι μια εταιρία που ειδικεύεται επάνω σε αυτό τον τομέα και δίνει στοιχεία και προτάσεις σχετικά με το ποιες χώρες μπορεί να επισκεφθεί κάποιος και να απολαύσει τον τόπο, αλλά και της ποικιλίες κρασιών που τον συνοδεύουν. Έτσι συντάσσει και την λίστα με τους κορυφαίους προορισμούς για τον σκοπό αυτό.

Advertisment

Στην κορυφή αυτής της έρευνας φυσικά συναντάμε την Γαλλία, η οποία παράγει 380 διαφορετικές ποικιλίες και είναι στην 2η θέση της παγκόσμιας κατάταξης σε κατανάλωση κρασιού. Στην κορυφή των Γαλλικών επιλογών ανήκει το Chateau Mouton Rothschild.

Η κάθε προτεινόμενη περιοχή από την Compare Market, αναλύεται με βάση τα εξής επτά στοιχεία που αποτελούν το άμεσο ενδιαφέρον των επισκεπτών κρασιού ανά τον κόσμο, όπου  το κρασί είναι η αδυναμία πολλών ταξιδιωτών, οι οποίοι συχνά βάζουν στόχο να συνδυάσουν την απόδραση τους, με την οινική απόλαυση.

Τον αριθμό ποικιλιών σταφυλιών, έκταση αμπελώνων (εκτάρια), κατανάλωση κρασιού (1.000εκατόλιτρα), παραγωγή οίνου (1.000εκατόλιτρα), βαθμολογία κριτικών για το πιο δημοφιλές κρασί, τιμή του δημοφιλέστερου κρασιού, παγκόσμια κατάταξη της πιο δημοφιλούς φιάλης κρασιού.

Advertisment

Σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της έρευνας την 2η θέση καταλαμβάνει η γειτονική μας Ιταλία, στην οποία και καλλιεργούνται 453 διαφορετικές ποικιλίες σε έκταση περίπου 7.000.000 στρεμμάτων και ετήσια παραγωγή πάνω από 40 εκατομμυρία εκατόλιτρα,  όπου συμμετέχουν περίπου 1 εκατομμύριο μικροί αγρότες και μεγάλα οινοποιεία, και αποτελεί την  χαρά του οινόφιλου. Ένα από τα πιο διάσημα κρασιά της είναι το Montepulciano d’Abruzzo και η χώρα βρίσκεται στην κορυφή της λίστας στην εξαγωγή κρασιού παγκοσμίως. Την τριάδα των χωρών, σύμφωνα πάντα με την έρευνα καταλαμβάνουν οι Ηνωμένες πολιτείες Αμερικής που βρίσκεται στην 4η θέση σε ποσότητα παραγωγής και είναι η χώρα που καταναλώνεται το περισσότερο κρασί στον κόσμο.

Τα αποτελέσματα της έρευνας της Compare Market, κατατάσσουν την Ελλάδα, στην διόλου ευκαταφρόνητη 9η θέση στην παγκόσμια κατάταξη και την Κύπρο στην 20η  με 114 ποικιλίες και στην κορυφή των επιλογών το Kthma Keo Cabernet Sauvignon .

Στην χώρα μας,  καλλιεργούνται 220 ποικιλίες κρασιού και το κρασί που παράγεται από αυτές, αποτελεί πολύτιμο και αναπόσπαστο μέρος της Ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς αφού παρέμεινε στο πέρασμα των αιώνων, διαχρονικά ριζωμένο στα Ελληνικά ήθη και έθιμα. Η Ελλάδα σύμφωνα με στοιχεία του 2018 εξάγει 32.501.860 λίτρα με μια από τις κορυφαίες επιλογές να είναι το  Estate Argyros Assyrtiko

Σχολιάζοντας την έρευνα, ο Adrian Taylor, Γενικός Διευθυντής Γενικών Ασφαλίσεων της Compare the Market, λέει: “Με τόσο πολλές χώρες να παράγουν τα δικά τους μοναδικά είδη κρασιού, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η περιήγηση σε αμπελώνες και η δοκιμή των τοπικών φρούτων έχουν γίνει τόσο δημοφιλείς δραστηριότητες, που πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να κάνουν αυτό κατά τη διάρκεια των διακοπών τους.

«Εάν σχεδιάζετε να επισκεφθείτε μία από τις προτάσεις μας για το επόμενο ταξίδι σας, βεβαιωθείτε ότι έχετε συνάψει την κατάλληλη ταξιδιωτική ασφάλιση πριν από την αναχώρησή σας, ώστε να εξασφαλίσετε ότι μπορείτε να ταξιδέψετε με σιγουριά γνωρίζοντας ότι έχετε κάλυψη. Βεβαιωθείτε επίσης ότι έχετε ελέγξει τα όρια και τις εξαιρέσεις του συμβολαίου σας, καθώς ορισμένα μπορεί να μην σας καλύπτουν για απώλεια ή ζημιά στα υπάρχοντά σας, ενώ βρίσκεστε σε κατάσταση μέθης».

Η Comparethemarket.com.au είναι μια υπηρεσία σύγκρισης που αφαιρεί τη δύσκολη δουλειά από τις αγορές. Απλοποιούμε για τους Αυστραλούς τη γρήγορη και εύκολη σύγκριση και αγορά ασφαλιστικών, ενεργειακών, ταξιδιωτικών και προσωπικών χρηματοοικονομικών προϊόντων από διάφορους παρόχους. Το εύχρηστο εργαλείο σύγκρισης που διαθέτουμε σας βοηθά να αναζητήσετε μια σειρά προϊόντων που μπορεί να ταιριάζουν στις ανάγκες και στην τσέπη σας.

Δείτε όλη τη λίστα εδώ

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ο γλυκός χυμός – ελιξίριο για οστά, άμυνα, καρδιά και πεπτικό σύστημα
Αντιγήρανση: Η διατροφή που αναστρέφει τα σημάδια του χρόνου
Έντερο: Τα συντηρητικά που το απειλούν | Τα αγαπημένα τρόφιμα που τα περιέχουν
Το σούπερ φρούτο που απογειώνει τις αθλητικές επιδόσεις | Ιδανικό για όσους τρέχουν

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση