Γαλαξιακή γαλάζια δύνη εμφανίστηκε στον ουρανό της Χαβάης – Η εξήγηση που δίνουν οι ειδικοί

Ένα μοναδικό φαινόμενο κατεγράφη από το τηλεσκόπιο Subaru στο Maunakea της Ιαπωνίας στον βραδινό ουρανό της Χαβάης πριν από μερικές μέρες.

Γαλαξιακή γαλάζια δύνη εμφανίστηκε στον ουρανό της Χαβάης – Η εξήγηση που δίνουν οι ειδικοί

Ένα μοναδικό φαινόμενο κατεγράφη από το τηλεσκόπιο Subaru στο Maunakea της Ιαπωνίας, στον βραδινό ουρανό της Χαβάης πριν από μερικές μέρες. Ήταν ένα γαλάζιο σε σχήμα σπιράλ φως.

Συνήθως τέτοια κοσμικά αξιοθέατα προκαλούν μια σειρά θεωριών που πολλές φορές φτάνουν στα άκρα του εξωπραγματικού, παρόλα αυτά, η πηγή αυτής της ουράνιας απεικόνισης ήταν ξεκάθαρη από την αρχή.

Advertisment

Το τηλεσκόπιο Subaru είπε ότι το «σπιράλ φαίνεται να σχετίζεται με την εκτόξευση ενός νέου δορυφόρου από την εταιρεία SpaceX».

Οι υπεύθυνοι του Εθνικού Αστεροσκοπείου της Ιαπωνίας στον επίσημο αγγλικό λογαριασμό του Subaru Telescope στο twitter έγραψαν, «Στις 18 Ιανουαρίου 2023 (HST), η κάμερα Subaru-Asahi Star κατέγραψε ένα μυστηριώδες γαλάζιο σπιράλ πάνω από τη Maunakea της Χαβάης. Το σπιράλ φαίνεται να σχετίζεται με την εκτόξευση ενός νέου δορυφόρου από την εταιρεία SpaceX».


Με βάση λεπτομέρειες που έδωσε το Αστεροσκοπείο, η εν λόγω σπειροειδής απεικόνιση φωτός σχηματίστηκε από παγωμένο καύσιμο που προήλθε από την εκτόξευση του πυραύλου της SpaceX.

Κατά τις αναφορές των δημοσιευμάτων, η SpaceX εκτόξευσε έναν πύραυλο Falcon 9 από τον διαστημικό σταθμό Cape Canaveral στη Φλόριντα την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου, με το τηλεσκόπιο να καταγράφει το σπιράλ σχηματισμό στον ουρανό.

Δεν είναι η πρώτη φορά που εντοπίζεται ένα παρόμοιο φαινόμενο μετά από εκτοξεύσεις πυραύλων ανέφεραν οι Αξιωματούχοι.

Άνθρωποι από διάφορα μέρη του πλανήτη όπως η μακρινή Νέα Ζηλανδία έχουν παρατηρήσει στο παρελθόν τέτοιους περίεργα μυστήριους φετινούς σχηματισμούς στον ουρανό μετά τις εκτοξεύσεις της SpaceX.

Μια μεγέθυνση της σπείρας του μπλε ουρανού πάνω από τη Χαβάη στις 18 Ιανουαρίου 2023. Image: National Astronomical Observatory of Japan

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Κανόνας 7-7-7: Η τακτική που κάθε υγιής σχέση θα πρέπει να ακολουθεί
NASA: Η αποστολή με ονόματα, ποίηση και έργα τέχνης που θα εκτοξευθεί στο φεγγάρι του Δία
Γιατί παραμελούμε συγγενείς και φίλους για τους νέους συντρόφους μας; Ίσως φταίνε… οι ορμόνες

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση