,

Συγκλονιστικό βίντεο: Πώς φαίνεται η γη από την κορυφή του Έβερεστ

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο που κόβει την ανάσα, το οποίο έχει τραβηχτεί κυριολεκτικά από την κορυφή του κόσμου

Συγκλονιστικό βίντεο: Πώς φαίνεται η γη από την κορυφή του Έβερεστ

Διαχρονικά ήταν πάντα μια μεγάλη πρόκληση για κάθε άνθρωπο που ασχολείται με την ορειβασίας η κατάκτηση της κορυφής του ψηλότερου βουνού στον κόσμο, που δεν είναι άλλη από εκείνη του Έβερεστ που στέκει στα 8.848 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Ο χρόνος συνεχούς και επίπονης προετοιμασίας είναι μεγάλος πριν ξεκινήσει αυτή την τεράστια πρόκληση, δεδομένου ότι ο κίνδυνος είναι μεγάλος και δεν είναι λίγοι οι ορειβάτες που κατά την προσπάθεια έχασαν την ζωή τους.

Advertisment

Την στιγμή που θα κατακτηθεί αυτό το παράτολμο όνειρο και η ομάδα θα βρεθεί στην κατακτημένη κορυφή, θέλει οπωσδήποτε να καταγράψει αυτή την τεράστια επιτυχία, είτε με φωτογραφίες, είτε σε βίντεο και να μοιραστούν πέρα από την επιτυχία και τις ανεπανάληπτες εικόνες ομορφιάς την Γης από τόσο ψηλά.

Αυτό ακριβώς έκανε και μια ομάδα  άξιων ορειβατών, κατακτώντας την κορυφή και μοιράζονται αυτή την επιτυχία που αποτύπωσαν με κάμερα πολύ υψηλής ανάλυσης και μάλιστα με γωνία 360 μοίρες ενθουσιάζοντας όσους έχουν την μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσουν αυτό το βίντεο.

Για την ιστορία, ήταν Παρασκευή, 29 Μαΐου 1953, ώρα 11:30 π. μ. όταν Ο Σερ Έντμουντ Χίλαρι από τη Νέα Ζηλανδία και ο Σέρπα (οδηγός) Τενζίνγκ Νοργκάι από το Νεπάλ, πατούν το πόδι τους για πρώτη φορά στο Έβερεστ και κατακτούν την κορυφή του κόσμου και αυτή είναι η πρώτη εικόνα που κατέβηκε από την τότε κατάκτηση.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Coolcationing: Η νέα τάση στις καλοκαιρινές διακοπές που γίνεται ολοένα πιο δημοφιλής
Zευγάρι κύκνων που ζει εδώ και 10 χρόνια στον Αχελώο γέννησε 7 υπέροχα κυκνάκια!
Tiktoker έσωσε σκύλο που τον βρήκε στη θάλασσα στα ανοιχτά της Πάρου!
Νέα Υόρκη: Εγκαταστάθηκε «πύλη» που συνδέει την πόλη με το Δουβλίνο μέσω live streaming! | Γιατί έκλεισε προσωρινά

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση