,

Τα απίστευτα οφέλη για το σώμα με μόλις 10 λεπτά περπάτημα την ημέρα

Τα οφέλη είναι πολλά, αρκεί να ξεκινήσεις το καθημερινό περπάτημα, όποτε έχεις ελεύθερο χρόνο μέσα στην ημέρα.

Τα απίστευτα οφέλη για το σώμα με μόλις 10 λεπτά περπάτημα την ημέρα

Οι περισσότεροι δεν έχουμε ούτε χρόνο, ούτε την οικονομική ευχέρεια για κάποιο γυμναστήριο ώστε να διατηρήσουμε την φόρμα μας, υπάρχει όμως τρόπος την σωματική και ψυχική μας υγεία και η λύση είναι ένα 10λέπτο περπάτημα. Όπως αναφέρει και το ρητό του Ιπποκράτη, “Το περπάτημα είναι το καλύτερο φάρμακο για τον άνθρωπο”.

Τα οφέλη είναι πολλά, δεν χρειάζεται κάτι ιδιαίτερο, αρκεί να ξεκινήσεις το καθημερινό περπάτημα, όποτε έχεις ελεύθερο χρόνο μέσα στην ημέρα.

Advertisment

Μία ήπια άσκηση που μπορεί να σε ωφελήσει στο σώμα και στο μυαλό, χωρίς πολύ προσπάθεια.

Τα οφέλη στον οργανισμό μας

Πρόληψη καρδιακών παθήσεων

Το περπάτημα είναι το ίδιο αποτελεσματικό από το τρέξιμο, όταν πρόκειται για την πρόληψη καρδιακών παθήσεων. Βοηθά στην αποφυγή καρδιακών προβλημάτων γιατι βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και μειώνει την αρτηριακή πίεση και την χοληστερόλης.

Καλή διάθεση

Σύμφωνα με μελέτες το περπάτημα βελτιώνει τα συμπτώματα της κατάθλιψης, αρά ακόμα ευκολότερα μπορεί να μας βοηθήσει στην κακή διάθεση καθώς απελευθερώνει ενδορφίνες, χημικές ουσίες που προκαλούν ευεξία.

Advertisment

Ανακούφιση πόνων στην πλάτη

Ένας ιδανικός τρόπος άσκησης για τον πόνο στη πλάτη είναι το περπάτημα, το οποίο δεν προκαλεί πόνους ή ενοχλήσεις όπως το τρέξιμο. Γίνεται καλύτερη κυκλοφορία του αίματος  στις σπονδυλικές δομές και βοηθάει να βελτιωθεί η στάση του σώματος μας.

Βελτίωση στην πέψη

Το περπάτημα μπορεί να βελτιώσει την πέψη και τη δυσκοιλιότητα, βοηθώντας τις κινήσεις του εντέρου.

Υγεία στους πνεύμονες

Το περπάτημα στην ουσία είναι αερόβια άσκηση, αυξάνει την ροή του οξυγόνου στη κυκλοφορία του αίματος, στην εξάλειψη τοξινών και βοηθάει στο να λαμβάνουμε καλύτερες και μεγαλύτερες αναπνοές.

Βελτίωση της λειτουργία του εγκεφάλου

Με το περπάτημα βελτιώνεται η συγκέντρωσή μας, μειώνει το ψυχικό άγχος και διατηρεί σε υψηλό επίπεδο της ενδορφίνες

Αυξάνεται η αντοχή

Με ένα σταθερό καθημερινό 10λεπτο περπάτημα, θα διαπιστώσετε ότι μπορείτε να περπατήσετε περισσότερο χωρίς να κουράζεστε. Μεγαλώνουν οι αντοχές σας πράγμα χρήσιμο και στην καθημερινές δουλείες σας.

Αδυνατίζει

Το καθημερινό περπάτημα αργά ή γρήγορα αδυνατίζει, ακόμα και η ζυγαριά να μην δείχνει μεγάλη διαφορά, βελτιώνεται η ανταπόκριση του οργανισμού στην ινσουλίνη, η οποία παίζει ρόλο στη μείωση του λίπους στην περιοχή της κοιλιάς. Επίσης επιτυγχάνεται λόγω καύσης θερμίδων τον μεταβολισμό.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Οι 4 νέες εξετάσεις που θα αλλάξουν το μέλλον της υγείας
Πρώιμη ήβη: Ο ρόλος των γονιδίων και οι επιπτώσεις στην υγεία των κοριτσιών
Έτοιμο το Google Earth της ανθρώπινης καρδιάς που εντοπίζει την πρώτη αιτία θανάτου (βίντεο)
Μαστογραφία: Πότε πρέπει να γίνεται ανάλογα με την ηλικία της γυναίκας

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση