Η Barbie γράφει ιστορία λανσάροντας την πρώτη κούκλα με σκολίωση!

Η εταιρεία παιχνιδιών Mattel λάνσαρε τη νέα της κούκλα Chelsea, την πρώτη της κούκλα με σκολίωση.

Η Barbie γράφει ιστορία λανσάροντας την πρώτη κούκλα με σκολίωση!

Για πολλούς από εμάς, η Barbie ήταν πιθανότατα ένα μεγάλο μέρος της παιδικής μας ηλικίας. Τα τελευταία 60 χρόνια, η μάρκα κινήθηκε με την εποχή για να γίνει πιο διαφοροποιημένη, σχεδιάζοντας νέες κούκλες διαφορετικών σχημάτων και μεγεθών, αποχρώσεων δέρματος και ικανοτήτων.

Η εταιρεία παιχνιδιών Mattel λάνσαρε τη νέα της κούκλα Chelsea, την πρώτη της κούκλα με σκολίωση, η οποία είναι η μικρή αδερφή της Barbie, με κυρτή σπονδυλική στήλη και αφαιρούμενο στήριγμα πλάτης.

Advertisment

Η κούκλα 15 εκατοστών φοράει ένα ροζ φόρεμα και έχει αφαιρούμενο στήριγμα πλάτης, λευκά παπούτσια και  καστανά μαλλιά.

 

Πώς δημιουργείται η νέα κούκλα

Η ομάδα της Mattel συνεργάστηκε στενά με έναν πιστοποιημένο από το διοικητικό συμβούλιο νευροχειρουργό και ειδικό στις περίπλοκες παθήσεις της σπονδυλικής στήλης των παιδιών, τον Dr Luke Macyszyn, ο οποίος συμβούλεψε τους σχεδιαστές σε όλη την ανάπτυξη της κούκλας.

100 χιλ. παιδιά στις ΗΠΑ με σκολίωση

Όπως τονίζει η εταιρεία, περισσότερα από 100.000 παιδιά διαγιγνώσκονται με σκολίωση κάθε χρόνο στις ΗΠΑ. Στο πλαίσιο αυτό, με τη δημιουργία της Chelsea με σκολίωση, μιας κούκλας με καμπυλότητα στη σπονδυλική στήλη και με αποσπώμενο κηδεμόνα, η Barbie συνεχίζει να ενθαρρύνει τα παιδιά να παίζουν με κούκλες που αντικατοπτρίζουν στοιχεία του εαυτού τους και εξοικειώνονται με τη χρήση ορθοπεδικού εξοπλισμού, όπως είναι ο κηδεμόνας σπονδυλικής στήλης ή σκολίωσης.

 Η Lisa McKnight, εκτελεστική αντιπρόεδρος και παγκόσμιος επικεφαλής της Barbie and Dolls στη Mattel, δήλωσε:
«Πιστεύουμε στη δύναμη της εκπροσώπησης και δεσμευόμαστε να δημιουργούμε κούκλες με ποικιλία στην εμφάνιση, ώστε τα παιδιά να μπορούν να δουν τον εαυτό τους στην Barbie. Αυτό γιορτάζουμε σήμερα, με τη μικρή αδερφή της Barbie, την Chelsea. Είμαστε περήφανοι που παρουσιάζουμε την πρώτη κούκλα με αποσπώμενο κηδεμόνα πλάτης, αντικατοπτρίζοντας έτσι τον κόσμο που βλέπουν τα παιδιά γύρω τους. Η κούκλα Chelsea δημιουργεί ακόμα περισσότερους τρόπους για να εξάψει τη φαντασία των παιδιών ενώ παράλληλα τα βοηθάει να αναπτύξουν κοινωνικές δεξιότητες και ιδίως την ενσυναίσθηση, μέσω του παιχνιδιού με κούκλες».


Η σκολίωση χαρακτηρίζεται από την ανώμαλη συστροφή και καμπυλότητα της σπονδυλικής στήλης. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν μια εμφανώς καμπυλωμένη σπονδυλική στήλη, ο ένας ώμος είναι ψηλότερος από τον άλλο ή ο ένας ώμος ή το ισχίο είναι πιο προεξέχον από τον άλλο, ένα προεξέχον πλευρό και μια διαφορά στα μήκη των ποδιών.

Η πάθηση μπορεί να αναπτυχθεί σε οποιαδήποτε ηλικία, αλλά είναι πιο συχνή σε παιδιά ηλικίας 10 έως 15 ετών, σύμφωνα με το NHS. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, περίπου τρία ή τέσσερα στα 1.000 παιδιά χρειάζονται θεραπεία για τη σκολίωση.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ο Σκαντζόχοιρος που ήθελε | Ένα βιβλίο για την ανακάλυψη του εαυτού και την αναμέτρηση με τη μοναξιά
Ανάμεσα σε βαμπίρ: Ποιοι σας κλέβουν την ενέργεια; Αναγνωρίστε τους και νικήστε τους
Να ακούτε δύο φορές περισσότερο απ’ ό,τι μιλάτε
Τι είναι τελικά οι πεποιθήσεις και πως επηρεάζουν τη ζωή μας;

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση