,

Δημιουργείται το πρώτο Κέντρο Ψυχικής Υγείας στην Αττική για επαγγελματίες και εργαζόμενους

Το Κέντρο θα μπορούν να επισκέπτονται δωρεάν επιχειρηματίες, εργαζόμενοι και τα μέλη των οικογενειών τους.

Σε εκδήλωση του Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών ανακοινώθηκε επίσημα πριν από λίγες ημέρες, ότι θα λειτουργήσει στην Αθήνα το πρώτο Κέντρο Ψυχικής Υγείας

Την ανακοίνωση γνωστοποίησε η υφυπουργός Υγείας, αρμόδια για θέματα Ψυχικής Υγείας, κα Ζωή Ράπτη, η οποία και συνεχάρη τη διοίκηση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών για την συμμετοχή του στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Advertisment

Το Κέντρο Ψυχικής Υγείας θα λειτουργήσει υπό το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών μαζί με τον φορέα «Θάλπος-Ψυχική Υγεία», το οποίο θα μπορούν να επισκέπτονται δωρεάν επιχειρηματίες, εργαζόμενοι και τα μέλη των οικογενειών τους

«Θα κάνουμε τα πάντα για να ανταποκριθούμε», τόνισε στην τοποθέτηση του ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α., Γιάννης Χατζηθεοδοσίου. Όπως είπε, το θέμα της ψυχικής υγείας στο επιχειρείν είναι πολύ σοβαρό και για αυτό απαιτούνται και δραστικές παρεμβάσεις ενώ εστίασε στην ανάγκη αλλαγής νοοτροπίας της κοινωνίας και στην ενθάρρυνση της επίσκεψης ανθρώπων σε ειδικούς προκειμένου να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τυχόν προβλήματα. Ο κ. Χατζηθεοδοσίου αναφέρθηκε στις σοβαρές κρίσεις που έπληξαν την οικονομία και το επιχειρείν, με αποτέλεσμα να ενταθεί η πίεση προς επαγγελματίες και εργαζόμενους.
Η Πρόεδρος του φορέα «Θάλπος-Ψυχική Υγεία», Αθηνά Πάσσιου, εξήγησε ότι στο Κέντρο Ημέρας θα υπάρχει η δυνατότητα δωρεάν ψυχολογικής υποστήριξης, ψυχιατρικής, θα δίνεται βαρύτητα στην πρόληψη και την συμβουλευτική και υπογράμμισε την εξαιρετική συνεργασία του Φορέα με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Στην εκδήλωση μίλησε και το διευθυντικό στέλεχος του υπουργείου Υγείας, Παναγιώτης Τσίγγανος, εκτιμώντας ότι, εφόσον τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα, η έναρξη της λειτουργίας του Κέντρου Ημέρας θα μπορούσε να λειτουργήσει και μέσα στην άνοιξη.

Advertisment

Ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Γιάννης Χατζηθεοδοσίου τόνισε ότι, το θέμα της ψυχικής υγείας στο επιχειρείν είναι πολύ σοβαρό και για αυτό απαιτούνται και δραστικές παρεμβάσεις. Επίσης, εστίασε στην ανάγκη αλλαγής νοοτροπίας της κοινωνίας και στην ενθάρρυνση της επίσκεψης ανθρώπων σε ειδικούς προκειμένου να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τυχόν προβλήματα. Επιπλέον, αναφέρθηκε στις σοβαρές κρίσεις που έπληξαν την οικονομία και το επιχειρείν, με αποτέλεσμα να ενταθεί η πίεση προς επαγγελματίες και εργαζόμενους.

Η πρόεδρος του φορέα «Θάλπος-Ψυχική Υγεία», Αθηνά Πάσσιου, εξήγησε ότι στο Κέντρο Ημέρας θα υπάρχει η δυνατότητα δωρεάν ψυχολογικής υποστήριξης, ψυχιατρικής, θα δίνεται βαρύτητα στην πρόληψη και την συμβουλευτική.

Στην εκδήλωση μίλησε για το πρόγραμμα και για την πρωτοβουλία του Ε.Ε.Α. και το διευθυντικό στέλεχος του Υπουργείου Υγείας, Παναγιώτης Τσίγγανος, εκτιμώντας ότι, εφόσον τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα, η έναρξη της λειτουργίας του Κέντρου Ημέρας θα μπορούσε να γίνει και μέσα στην άνοιξη.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έλαβαν το λόγο μέλη της Διοικητικής Επιτροπής και του Διοικητικού Συμβουλίου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, εστιάζοντας στην ανάγκη καταπολέμησης του στίγματος που μπορεί να προκαλέσει ένα περιστατικό που σχετίζεται με πρόβλημα στην ψυχική υγεία.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

ifs-interview
Ανησυχείτε όταν βλέπετε τα παιδιά σας να παίζουν για πολλές ώρες ηλεκτρονικά παιχνίδια; Πότε κινδυνεύουν πραγματικά;
Αιμορροΐδες: Γαστρεντερολόγος δίνει 5 σωτήρια tips που ανακουφίζουν | Οι συνήθειες που πρέπει να «κόψετε»
Ύπνος: Το κοινό λάθος που κάνουμε όταν κοιμόμαστε στο πλάι

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση