,

64χρονος γίνεται viral δημιουργώντας εκπληκτικά έργα τέχνης στο χιόνι με… τα πόδια του! (βίντεο)

Πιθανότατα όλοι έχουμε φτιάξει έναν χιονάνθρωπο στη ζωή μας, αλλά έχετε δει ποτέ τέχνη του χιονιού;

60χρονος γίνεται viral δημιουργώντας εκπληκτικά έργα τέχνης στο χιόνι με... τα πόδια του! (βίντεο)

Ο Σάιμον Μπεκ δεν δημιουργεί μόνο εκπληκτικά, τεράστια έργα τέχνης, αλλά έχει δημιουργήσει αναμφισβήτητα και μια εντελώς νέα μορφή τέχνης.

Πιθανότατα όλοι έχουμε φτιάξει έναν χιονάνθρωπο στη ζωή μας, αλλά έχετε δει ποτέ τέχνη του χιονιού;

Advertisment

Ναι, υπάρχει.

Για να βρείτε κάτι παρόμοιο με τα εκπληκτικά έργα τέχνης που δημιούργησε ένας 64χρονος Βρετανός, ο Simon Beck, θα πρέπει να εξετάσετε διάφορα άλλα είδη τέχνης που αναμειγνύονται μαζί.

Μπορείτε να θεωρήσετε ένα μάνταλα από άμμο, όπου μέρος της ομορφιάς του είναι το εγγενές εφήμερο. Μπορείτε να θεωρήσετε τη γεωμετρική τέχνη σε στυλ Bauhaus, που άνθισε για λίγο στις αρχές της δεκαετίας του 1900. Μπορείτε ακόμη και να σκεφτείτε τους κύκλους των αγροτεμαχίων.

Advertisment

Εν ολίγοις, είναι πολύ δύσκολο να συνοψίσουμε το έργο του Beck συγκρίνοντας το με άλλη τέχνη, επειδή έχει ουσιαστικά δημιουργήσει μια νέα μορφή τέχνης: την τέχνη του χιονιού.

Γεννημένος στο Λονδίνο το 1958, ο Beck θα εγκατασταθεί τελικά στις Γαλλικές Άλπεις, το τοπίο που θα γίνει ο “καμβάς” για μεγάλο μέρος του έργου του.

Πριν ξεκινήσει αυτό το έργο, ωστόσο, ο Beck απέκτησε πτυχίο πολιτικού μηχανικού από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και εργάστηκε για πολλά χρόνια ως χαρτογράφος.

Τόσο η εκπαίδευσή του όσο και η εργασιακή του εμπειρία θα αποδειχθούν το τέλειο υπόβαθρο για έναν άνθρωπο που έμελλε να δημιουργήσει μερικά από τα πιο μοναδικά έργα τέχνης της εποχής μας, γιατί πράγματι η τέχνη του Beck στο χιόνι συνδυάζει τον σχεδιασμό και τα μαθηματικά της μηχανικής με τη γεωγραφική οξύτητα ενός χαρτογράφου.

Η τέχνη του απαιτεί επίσης την ικανότητα να κινείται πάνω από χιονισμένα πεδία επί ώρες, κάτι που απαιτεί να βρίσκεται ο ίδιος σε τρομερή φυσική κατάσταση

Περίπου την εποχή που έγινε 50 ετών, ο Σάιμον Μπεκ έκανε μια αλλαγή στη ζωή του που σύντομα θα προκαλούσε το δέος των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.

Άρχισε να φτιάχνει την τέχνη του χιονιού.

Για να δημιουργήσει τα ογκώδη έργα του, ο Beck κάνει πρώτα πολύ σχεδιασμό, χρησιμοποιώντας τα ίδια είδη εργαλείων που θα χρησιμοποιούσε στη χαρτογραφία.

Στη συνέχεια, δένει ένα ζευγάρι χιονοπέδιλα και βγαίνει στο πεδίο.

Για να δημιουργήσει ένα μόνο κομμάτι της εκπληκτικής τέχνης του στο χιόνι, ο Σάιμον Μπεκ μπορεί να καταλήξει να διανύσει έως και 30 μίλια σε μια δεδομένη ημέρα, κάνοντας περίπου 40.000 βήματα για ορισμένα από τα έργα του. Ορισμένες από τις φυσικές εγκαταστάσεις έχουν διάμετρο ένα μίλι, και όλες είναι εκπληκτικά περίπλοκες και πολύπλοκες, και φαίνονται να έχουν δημιουργηθεί με ακρίβεια που μοιάζει με υπολογιστή όταν τις βλέπει κανείς από μακριά.

Δεδομένου του πόσος χρόνος χρειάζεται για να φτιαχτεί ένα και μόνο έργο τέχνης στο χιόνι, είναι εντυπωσιακό ότι ο Beck καταφέρνει να δημιουργεί μερικές δεκάδες από αυτά κάθε χρόνο.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ίος: Μαθητές γύρισαν τη δική τους ταινία στο πλαίσιο προγράμματος της Cinemathesis
Φλώρινα: Έργα τέχνης κοσμούν τις στάσεις των λεωφορείων
Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης | Μαραθώνιος ποίησης στα Προπύλαια του ΕΚΠΑ
26ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης: Απονεμήθηκαν τα βραβεία

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση