Θετικότητα σημαίνει να αγαπώ όλα μου τα συναισθήματα!

Θετικότητα σημαίνει να βιώνω όποιο δύσκολο συναίσθημα έρχεται στην πορεία μου, να το αποδέχομαι, και να ανακαλύπτω τι με δίδαξε.

Θετικότητα σημαίνει να αγαπώ όλα μου τα συναισθήματα!

Τα τελευταία χρόνια η καθημερινότητά μας έχει πάρει νέα όψη με τη χρήση της θετικής σκέψης. Μας βοηθάει να συνειδητοποιήσουμε ό,τι διδάγματα έχεις να μας δώσει η ζωή και να αποφύγουμε την παγίδα της μοιρολατρίας.

Ωστόσο, επειδή, όπου σταθούμε και όπου βρεθούμε ακούμε για την σημαντικότητα του να βλέπεις θετικά τα πράγματα και για τα οφέλη που μπορεί να παρέχει στη ζωή μας αυτή η στάση, η θετική σκέψη καταλήγει να γίνεται έμμονη ιδέα και να μην μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε ορθά, ναι ακόμα και αυτή χρειάζεται σωστή διαχείριση. Φαίνεται παράλογο όμως αρκετά συχνά η χρήση της θετικής σκέψης γίνεται τοξική για εμάς και την ψυχολογία μας.

Advertisment

Αγκιστρωνόμαστε στην προσπάθεια μας να βλέπουμε τα πράγματα με θετική χροιά και αρνούμαστε να ζήσουμε και να βιώσουμε τα συναισθήματα μας, με απόρροια να τα κρατάμε μέσα μας και να μας δημιουργούν σημαντικά προβλήματα. Σε καμία περίπτωση δεν αφορίζω την θετική σκέψη και την θετική αντιμετώπιση των πραγμάτων. Όμως η έννοια της θετικότητας διαστρεβλώνεται συνεχώς και όλο και περισσότεροι άνθρωποι μπαίνουν σε διαδικασία άρνησης των δύσκολων συναισθημάτων τους με την πρόφαση του « Βλέπω τα πράγματα θετικά».

Το βλέπω τα πράγματα θετικά δεν σημαίνει αρνούμαι να βιώσω άσχημα συναισθήματα, δεν σημαίνει εθελοτυφλώ και αφήνω μια καταιγίδα να πλημμυρίζει τα σωθικά μου, δεν σημαίνει αρνούμαι τον πόνο μου. Τα συναισθήματα μας είναι η απάντηση της ψυχής μας στα γεγονότα που την επηρεάζουν, όταν τα αρνούμαστε, αρνούμαστε ταυτόχρονά και ένα κομμάτι της ψυχής μας, ένα κομμάτι του εαυτού μας. Βλέπω τα πράγματα θετικά σημαίνει αποδέχομαι το δύσκολο συναίσθημα, το εκφράζω, το βιώνω, το βγάζω από μέσα μου και το αγκαλιάζω, το αποδέχομαι. Εν συνεχεία ψάχνω να βρω το θετικό στοιχείο, τι διδάχθηκα από όλο αυτό, τι μου πρόσφερε, πως βοήθησε στην εξέλιξη μου, πως οδήγησε την πορεία μου.

Με λίγα λόγια θετικότητα σημαίνει να βιώνω όποιο δύσκολο συναίσθημα έρχεται στην πορεία μου, να το αποδέχομαι, και να ανακαλύπτω τι με δίδαξε. Να μην αγγιστρώνομαι σε ένα δυσάρεστο συναίσθημα να το αγκαλιάζω να το αφήνω να φύγει και να απολαμβάνω τα δώρα του.
Θετικότητα σημαίνει να αγαπώ όλα μου τα συναισθήματα!

Advertisment

Δήμητρα Χρόνη

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Βράζετε από θυμό; Η κίνηση που θα εκτονώσει τα νεύρα σας αμέσως
Τι στο καλό είναι η επιτυχία τέλος πάντων;
Χειραγώγηση: Τι κάνουν όσοι επιλέγουν να μην πέσουν θύματα
Μαθαίνοντας να επιθυμούμε τα πράγματα όπως συμβαίνουν

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση