Αντάρα Πέρεζ: H 11χρονη με σύνδρομο Αζμπεργκερ που έχει υψηλότερο IQ από τον Αϊνστάιν!

Στην ηλικία των 11 ετών έχει ήδη σπουδάσει μηχανική και αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο CNCI!

Αντάρα Πέρεζ: H 11χρονη με σύνδρομο Αζμπεργκερ που έχει υψηλότερο IQ από τον Αϊνστάιν!

Με καταγωγή από το Μεξικό, η Αντάρα Περέζ Σανσέζ είναι μια χαρισματική 11χρονη. Πάσχει από σύνδρομο Αζμπεργκερ, μια μορφή αυτισμού, ωστόσο έχει δείκτη νοημοσύνης 162, που είναι υψηλότερο από εκείνο του Άλμπερτ Αϊνστάιν και του Στίβεν Χόκινγκ.

Το κορίτσι – θαύμα ολοκλήρωσε το δημοτικό σχολείο σε ηλικία πέντε ετών και αποφοίτησε από το γυμνάσιο και το λύκειο τον επόμενο χρόνο.

Advertisment

Η μητέρα της αποκάλυψε επίσης ότι έμαθε μόνη της άλγεβρα σε πολύ μικρή ηλικία.

Στην ηλικία των 11 ετών έχει ήδη σπουδάσει μηχανική και αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο CNCI ενώ έχει επίσης πτυχίο βιομηχανικής μηχανικής με ειδίκευση στα μαθηματικά από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Μεξικού.

Είχε πέσει θύμα εκφοβισμού

Σε ηλικία τριών ετών διαγνώστηκε με αυτισμό, καθώς είχε πέσει θύμα εκφοβισμού. Η κακή συμπεριφορά από άλλα παιδιά, ακόμη και δασκάλους, έκανε τους γονείς της να αλλάξουν σχολείο τρεις φορές και αμέσως μετά άρχισε να απομονώνεται από τους άλλους, όπως είπαν οι γονείς της στο περιοδικό Marie Claire του Μεξικού.

Advertisment

Το κορίτσι δεν ήθελε να παίζει με τους συμμαθητές της και άρχισε να απομονώνεται είπε η μητέρα της, Ναγιελί. Η ζωή της δεν ήταν εύκολη, πρόσθεσε αποκαλύπτοντας ότι όταν η κόρη της έπεσε σε κατάθλιψη, αποφάσισε να την πάει σε ψυχολόγο. Ωστόσο, ο γιατρός αναγνωρίζοντας την ασυνήθιστη εξυπνάδα της, της συνέστησε να την πάει σε κέντρο ταλέντων.

Σήμερα, ελπίζει στο μέλλον να εργαστεί στη NASA και ήδη συνεργάζεται με τη Μεξικανική Διαστημική Υπηρεσία βοηθώντας μικρούς μαθητές στην εξερεύνηση του διαστήματος και στα μαθηματικά. Φιλοδοξεί να σπουδάσει αστροφυσική στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα και όταν περάσει τα τεστ θα είναι το πρώτο άτομο με αυτισμό στο οποίο θα ανοίξουν οι πόρτες για να μπει στη NASA ως νεαρή επιστήμονας.

Με πληροφορίες από cnn.gr

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Η ζωή στο Matrix | Το σύμπαν ως προσομοίωση
Το Πάσχα ως ένα εξελικτικό πέρασμα σε αλλαγές με διεύρυνση αγάπης
Η θλιβερή ιστορία της βρεφοδόχου που υπήρχε στο κέντρο της Αθήνας
Οι άνθρωποί μας φεύγουν, αλλά ζουν παντοτινά μέσα μας

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση