Όταν η διαίσθηση και το σώμα σου μιλάνε, άκουσέ τα!

Οι αισθήσεις μας, δεν πρέπει να αγνοούνται, ειδικά όταν πρόκειται για κατανόηση των συναισθημάτων και των αντιδράσεων μας στους άλλους.

Όταν η διαίσθηση και το σώμα σου μιλάνε, άκουσέ τα!

Από τα πέντε πρώτα λεπτά που θα γνωρίσουμε κάποιον άνθρωπο, μπορούμε να καταλάβουμε πολλά στοιχεία για τον χαρακτήρα του αν όχι τόσο κάνοντας κάποιες συζητήσεις μαζί του, αλλά έστω από τις εκφράσεις του προσώπου του. Αλλά το πιο σημαντικό από όλα είναι να καταλάβουμε πώς νιώθουμε για αυτό το άτομο.

Πώς αισθανόμαστε όταν είμαστε κοντά του; Νιώθουμε άνεση σε σημείο που μπορούμε, να του εμπιστευθούμε και κάποια ποιο προσωπικά μας ζητήματα γιατί αισθανόμαστε μια οικειότητα με το συγκεκριμένο άνθρωπο και μπορούμε να βασιστούμε και πάνω του; Η από την άλλη άποψη νιώθουμε σαν κάτι να μας κρατάει πίσω και να νιώθουμε μπλοκαρισμένοι σε σημείο να μην μπορούμε να μιλήσουμε.

Advertisment

Μερικές φορές, είναι παρά πολύ σημαντικό να ακούμε το σώμα μας και τις αισθήσεις αλλά και την πιο βασική μας αίσθηση και αυτή είναι η διαίσθηση που μας δίνει κάποιες βασικές πληροφορίες για τον άνθρωπο που έχουμε απέναντι μας ,συνήθως όμως έχουμε μερικές φορές και την τάση σαν άνθρωποι να την αγνοούμε ενώ βλέπουμε από την αρχή κάποια σημάδια.

Και ο λόγος, είναι γιατί στην πραγματικότητα νιώθουμε έναν φόβο στο πόσο μέσα έχουμε πέσει στις προβλέψεις μας, τόσο για αυτό το άτομο γιατί ενώ αρχικά βλέπαμε κάποια σημάδια απλά τα αγνοούσαμε και ο λόγος ήταν επειδή δεν θέλαμε να το πιστέψουμε, όμως όσο περνάει ο καιρός και γνωρίσουμε το συγκεκριμένο άτομο ,βλέπαμε ότι έπρεπε να ακούσουμε την φωνή που υπάρχει μέσα μας.

Οι αισθήσεις μας, δεν πρέπει να αγνοούνται, ειδικά όταν πρόκειται για κατανόηση των συναισθημάτων και των αντιδράσεων μας στους άλλους. Πολλές φορές η διαίσθηση μας μας δίνει σημαντικές πληροφορίες για τους ανθρώπους γύρω μας, που δεν μπορούν να εκφραστούν με λόγια.

Advertisment

Συχνά αγνοούμε τις αισθήσεις μας, επειδή δεν είμαστε συνηθισμένοι να τις παίρνουμε στα σοβαρά, ή επειδή έχουμε μάθει να αγνοούμε τα σημάδια που μας δίνουν οι άλλοι. Ωστόσο, εάν μάθουμε να ακούμε τις αισθήσεις μας, μπορούμε να βελτιώσουμε την επικοινωνία μας με τους άλλους και να αποφύγουμε αρκετά προβλήματα.

Επιπλέον, οι αισθήσεις μας μπορούν να μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε καλύτερα τον εαυτό μας και τις ανάγκες μας. Μπορούμε να ακολουθήσουμε τα σημάδια που μας δείχνουν τι μας κάνει ευτυχισμένους και να αποφύγουμε τις καταστάσεις που μας κάνουν να αισθανόμαστε άβολαΕπιπλέον, ο σεβασμός στα συναισθήματά μας είναι εξίσου σημαντικός με το να ακούμε το σώμα μας. Αν νιώθουμε ότι κάτι δεν πάει καλά ή ότι κάτι μας ενοχλεί, τότε πρέπει να το λέμε και να το εκφράζουμε. Δεν πρέπει να επιτρέπουμε σε κανέναν να μας καταπιέζει ή να μας αγνοεί.

Τέλος, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι ο σεβασμός στον εαυτό μας είναι εξίσου σημαντικός με το σεβασμό στους άλλους. Πρέπει να μάθουμε να λέμε όχι όταν χρειάζεται και να μην αφήνουμε τους άλλους να μας εκμεταλλευτούν ή να μας επηρεάσουν αρνητικά.

Σε γενικές γραμμές, όταν η διαίσθηση και το σώμα μας μιλάνε, πρέπει να τα ακούμε και να τα σεβόμαστε. Είναι σημαντικό να αναγνωρίζουμε τα σημάδια που μας δίνει ο εαυτός μας και να μην τα αγνοούμε. Αυτό μπορεί να μας βοηθήσει να προστατευόμαστε από αρνητικές καταστάσεις και να δημιουργούμε υγιείς σχέσεις με τους άλλους.

Γεωργία Λευκοφρύδη

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Η "Θεωρία του κουταλιού" | Μια απλή προσέγγιση που αλλάζει τον τρόπο που βλέπουμε την ψυχική υγεία
Ν' αγαπάς, για να φωτίζεται ο κόσμος σου…
Αγάπη Εαυτού: Το μεγάλο άλμα προς μια ζωή γεμάτη Φως
«Υπάρχω σημαίνει είμαι ευάλωτος» | Νόρμαν Ο. Μπράουν

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση