Transableism | Υγιή άτομα ακρωτηριάζονται εθελοντικά και αυτοπροσδιορίζονται ως άτομα με αναπηρία! (βίντεο)

Είναι ένας νεότερος όρος για τη BIID, ή "Διαταραχή Ταυτότητας Ακεραιότητας Σώματος".

Transableism | Υγιή άτομα ακρωτηριάζονται εθελοντικά και αυτοπροσδιορίζονται ως άτομα με αναπηρία!

Ένα ανησυχητικό κοινωνικό ζήτημα που ονομάζεται “Transableism” προσελκύει την προσοχή το τελευταίο διάστημα. Είναι ένας νεότερος όρος για τη BIID, ή “Διαταραχή Ταυτότητας Ακεραιότητας Σώματος”, κατά την οποία ένα άτομο στην πραγματικότητα “ταυτοποιείται” ως άτομο με αναπηρία.

Η BIID έχει μετονομαστεί σε Transableism για να ευθυγραμμιστεί με τη σημερινή τρανς κοινότητα, σύμφωνα με ορισμένους.

Advertisment

Το νόημα της “αλλαγής του αναγνωριστικού” από μια ψυχιατρική πάθηση (BIID) σε έναν όρο συνηγορίας (transableism) είναι να “αξιοποιηθεί η δύναμη της ιδεολογίας του φύλου” για τον σκοπό που επιτρέπει στους γιατρούς να “θεραπεύουν” τους ασθενείς με BIID “ακρωτηριάζοντας υγιή άκρα, κόβοντας νωτιαίες χορδές ή καταστρέφοντας την όραση”, σύμφωνα με το Evolution News and Science Today (EN), το οποίο αναφέρει και αναλύει την εξέλιξη, τις νευροεπιστήμες, τη βιοηθική, τον ευφυή σχεδιασμό και άλλα θέματα που σχετίζονται με την επιστήμη.

Πολιτισμικά, η τάση αυτή είναι “η επόμενη άβυσσος”, σημειώνει επίσης ο εν λόγω ιστότοπος. Γιατί;

Advertisment

Επειδή ορισμένα από αυτά τα άτομα ακρωτηριάζονται- άλλα ζητούν από τους χειρουργούς ακρωτηριασμό ή διατομή του νωτιαίου μυελού τους”, προσθέτει ο εν λόγω ιστότοπος για τα σοκαριστικά βήματα που κάνουν κάποιοι.

Το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας (NIH) σημειώνει στην ιστοσελίδα του: “Τα άτομα με BIID επιθυμούν τον ακρωτηριασμό ενός ή περισσότερων υγιών άκρων ή επιθυμούν παράλυση”.

Ένας φοιτητής του κολεγίου της Βόρειας Καρολίνας αποκάλεσε τον όρο Transableism “κραυγή για προσοχή”.

Ο 24χρονος δήλωσε στο Fox News Digital:

“Είναι προσβλητικό για τους ανθρώπους που πραγματικά πάσχουν από την πάθηση που λέτε ότι χρειάζεστε, προκειμένου να είστε ο πραγματικός σας εαυτός”.

Και συνέχισε:

“Είναι ντροπιαστικό και δεν ξέρω αν μπορείς να θεωρηθείς σοβαρός άνθρωπος αν αλλάζεις το σώμα σου με αυτόν τον τρόπο, αντί να λάβεις την κατάλληλη ψυχική βοήθεια που χρειάζεσαι”.

Σε μια περίπτωση BIID, η Jørund Viktoria Alme, 53 ετών, ανώτερη πιστωτική αναλύτρια στο Όσλο της Νορβηγίας, ταυτοποιείται ως ανάπηρη και χρησιμοποιεί αναπηρικό αμαξίδιο, παρόλο που δεν έχει καμία σωματική αναπηρία.

Transableism | Υγιή άτομα ακρωτηριάζονται εθελοντικά και αυτοπροσδιορίζονται ως άτομα με αναπηρία!

Η Alme είναι επίσης τρανσέξουαλ, σύμφωνα με την Heraldscotland.com. Η Alme δήλωσε στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή “Good Morning Norway” το 2022 ότι ήταν μια “επιθυμία ζωής” να είχε γεννηθεί “μια γυναίκα παράλυτη από τη μέση και κάτω”, σημειώνει η ίδια πηγή.

Σε μια ακόμη πιο σοκαριστική περίπτωση, μια 21χρονη γυναίκα από τη Βόρεια Καρολίνα που αναγνωριζόταν ως τυφλή, έλαβε πράγματι μέτρα για να καταστρέψει την όρασή της, σύμφωνα με πολλαπλές αναφορές πριν από μερικά χρόνια.

Ένας παθολόγος από την Αριζόνα αποκάλεσε την τάση του Transableism “παραληρηματική διαταραχή”.

“Ο όρκος του Ιπποκράτη ορκίζει τους γιατρούς να μην κάνουν κακό”, δήλωσε η Orient.

“Ο ακρωτηριασμός του σώματος αποτελεί αντικειμενική βλάβη, ακόμη και αν κάνει τον ασθενή να αισθάνεται υποκειμενικά καλύτερα”, πρόσθεσε.

“Η αναπηρία είναι δια βίου και επιβάλλει βάρη σε άλλους – και ούτε οι ασθενείς ούτε οι γιατροί μπορούν να αποφύγουν την ευθύνη γι’ αυτό”.

“Η δικαιολογία “δεν υπάρχει άλλος τρόπος” [για την αντιμετώπιση της πάθησης] είναι μια δικαιολογία απόκρουσης- πρέπει να βρούμε άλλους τρόπους”, είπε επίσης. “Η άρνηση της πραγματικότητας είναι αντιεπιστημονική”.

Ο Dr. Marc Siegel, κλινικός καθηγητής ιατρικής και ασκούμενος παθολόγος στο NYU Langone Medical Center στη Νέα Υόρκη – καθώς και ιατρικός συνεργάτης του Fox News – δήλωσε στο Fox News Digital ότι οι περισσότεροι γιατροί “εκτελούν μόνο τις διαδικασίες που θεωρούν ότι είναι ιατρικά ενδεδειγμένες”.

Το BIID έχει μετονομαστεί σε Transableism για να ευθυγραμμιστεί με τη σημερινή τρανς κοινότητα, σύμφωνα με ορισμένους.

Ο Siegel αναφέρθηκε στο σύνδρομο Μινχάουζεν, το οποίο είναι μια “πλασματική διαταραχή” κατά την οποία ένα άτομο “επανειλημμένα και σκόπιμα ενεργεί σαν να έχει μια σωματική ή ψυχική ασθένεια”, ενώ δεν είναι πραγματικά άρρωστο, σύμφωνα με το WebMd.com.

Ο Δρ Siegel συνέχισε: “Ασχολούμαστε με το σύνδρομο Μινχάουζεν και το Μινχάουζεν δι’ αντιπροσώπου, όπου οι ασθενείς μπορούν να είναι αρκετά πειστικοί για ασθένειες που δεν έχουν στην πραγματικότητα – και πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή γι’ αυτό”.

Χαρακτηρίζοντας τις επεμβάσεις αισθητικής πλαστικής χειρουργικής “γκρίζα ζώνη”, ο Siegel σημείωσε ότι “ως παθολόγος που εγκρίνει ανθρώπους για κάθε είδους χειρουργικές επεμβάσεις, βρίσκομαι σε μακρές συζητήσεις με ασθενείς για το αν χρειάζονται πραγματικά λίφτινγκ προσώπου, κοιλιοπλαστική κ.λπ.”.

Πρόσθεσε σχετικά με τον Transableism:

“Δεν θα έδινα ποτέ άδεια σε κανέναν για χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης ενός μέλους που δεν χρειάζεται αφαίρεση”.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ανατριχιαστικοί «οδηγοί για sextortion» διαθέσιμοι προς πώληση στα social media | Tι αποκάλυψε έρευνα του BBC
Δ. Αθηναίων: Γλυπτό με τίτλο «Δέντρο των Ψυχών» για τα θύματα της τραγωδίας των Τεμπών
Νομίζεις ότι χρειάζεσαι ένα “bikini body” για να απολαύσεις το καλοκαίρι; Ξανασκέψου το!
Ενδοοικογενειακή βία: 315 συλλήψεις πραγματοποίησε η αστυνομία την εβδομάδα από 13 έως 19 Μαΐου!

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση