,

Αίγυπτος: Απόκοσμες εικόνες από την αμμοθύελλα που έχει «σκεπάσει» το Κάιρο

Eνας άνθρωπος σκοτώθηκε και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν όταν κατέρρευσε διαφημιστική πινακίδα στα περίχωρα του Καΐρου.

Αίγυπτος: Απόκοσμες εικόνες από την αμμοθύελλα που έχει «σκεπάσει» το Κάιρο

Απόκοσμες είναι οι εικόνες που έχουν αναρτηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από την αμμοθύελα που χτυπά το Κάιρο, όπου έχασε τη ζωή του ένας άνθρωπος και τραυματίστηκαν άλλοι πέντε. Eνας άνθρωπος σκοτώθηκε και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν όταν κατέρρευσε διαφημιστική πινακίδα (φωτογραφία, κάτω) στα περίχωρα του Καΐρου.

Αρκετά τροχαία

Το δυστύχημα σημειώθηκε το απόγευμα χθες Πέμπτη στη γέφυρα της 6ης Οκτωβρίου εν μέσω αμμοθύελλας (φωτογραφία από το Twitter, επάνω, και βίντεο, κάτω) που έπληξε αρκετές περιοχές της Αιγύπτου. Η περιορισμένη ορατότητα έγινε αιτία να προκληθούν αρκετά τροχαία ατυχήματα, χωρίς να υπάρχουν αναφορές για θύματα.

Advertisment

«Η αμμοθύελλα περιόρισε σημαντικά την ορατότητα σε ορισμένα σημεία. Οι περιοχές που επλήγησαν περισσότερο ήταν το Κάιρο, το Σουέζ, η Ισμαηλία και η χερσόνησος του Σινά», δήλωσε η Ιμάν Σάκερ, εκπρόσωπος της αιγυπτιακής μετεωρολογικής υπηρεσίας.

Θα συνεχιστούν οι αμμοθύελες

Οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης κοινοποίησαν φωτογραφίες από διαφημιστικές πινακίδες που κατέρρευσαν σε μεγάλους δρόμους στο Νέο Κάιρο και στον δρόμο Σουέζ – Καΐρου.

Η Αιγυπτιακή Μετεωρολογική Αρχή (EMA) προειδοποίησε πως οι αμμοθύελλες θα συνεχιστούν και σήμερα Παρασκευή, ενώ ο υδράργυρος θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου. Συμβούλεψε, επίσης, το κοινό να αποφεύγει την άμεση επαφή με το ηλιακό φως και να φορά μάσκες προσώπου σε εξωτερικούς χώρους τις επόμενες δύο ημέρες λόγω ισχυρών ανέμων, αμμοθύελλας και καύσωνα.

Advertisment

Με πληροφορίες από in.gr

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ισλανδία: Το ηφαίστειο του Γκρένταβικ «βρυχάται» ξανά | Δείτε live εικόνα
Ξεκινά στην Χίο πρωτοποριακό πρόγραμμα για την κλιματική αλλαγή
Ηλεκτρικά λεωφορεία: Έφτασαν στην Αθήνα τα πρώτα 140 οχήματα
Γιβραλτάρ: Μια ολόκληρη τεκτονική πλάκα έχει αναποδογυρίσει εντελώς

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση