, ,

Γενναίος oυρακοτάγκος υπερασπίζεται το σπίτι του απέναντι σε μια μπουλντόζα! (βίντεο)

Ο πλανήτης και η φύση απειλούνται και ο άνθρωπος φέρει βασικό μερίδιο ευθύνης γι’ αυτό. Τα ζώα, παρά το γεγονός ότι είναι ανυπεράσπιστα μπροστά

Ουρακοτάγκος προσπαθεί να υπερασπιστεί το σπίτι του απέναντι σε μια μπουλντόζα

Ο πλανήτης και η φύση απειλούνται και ο άνθρωπος φέρει βασικό μερίδιο ευθύνης γι’ αυτό. Τα ζώα, παρά το γεγονός ότι είναι ανυπεράσπιστα μπροστά στην καταστροφική μας τάση, προσπαθούν να σώσουν τη ζωή και το σπίτι τους. Αυτό έκανε και ένας ουρακοτάγκος στην Ινδονησία, όταν είδε μια μπουλντόζα να εισβάλει στο φυσικό του περιβάλλον, για να κόψει τα δέντρα.

Στο βίντεο που αναρτήθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Διάσωσης Ζώων, το ζώο εμφανίζεται ανεβασμένο σε ένα δέντρο να προσπαθεί να σταματήσει μια μπουλντόζα που ρίχνει δέντρα στο νησί Βόρνεο. Παρά τη μεγάλη του προσπάθεια, ο ουρακοτάγκος δεν τα καταφέρνει και πέφτει ενώ ένα μέλος της Ένωσης Προστασίας Ουρακοτάγκων φαίνεται να βρίσκεται στο σημείο και να ρίχνει ένας ένα βέλος προς το ζώο. Όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός, ο ουρακοτάγκος μεταφέρθηκε σε προστατευόμενη περιοχή του δάσους.

Advertisment

Περισσότεροι από 1.000 ουρακοτάγκοι ζουν στο δάσος Sungai Putri, που αποτελεί έναν από τους τελευταίους βιότοπους στον κόσμο που φιλοξενεί το συγκεκριμένο είδος και η κυβέρνηση της Ινδονησίας δεσμεύθηκε να προστατεύσει την περιοχή από την εμπορική εκμετάλλευση. Ωστόσο, πρόσφατη έρευνα διαπίστωσε ότι υπάρχουν τουλάχιστον έξι παράνομα εργοστάσια εξόρυξης που λειτουργούσαν στην περιοχή το περασμένο έτος κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Σημειώνεται, ότι πάνω από 100.000 ουρακοτάγκοι σκοτώθηκαν στο νησί Βόρνεο από το 1999 έως το 2016, καθώς το κυνήγι και η αποψίλωση δασών τους κατέστησε απειλούμενο είδος. Και μπορεί ο συγκεκριμένος ουρακοτάγκος να σώθηκε, αλλά πολλοί άλλοι δεν έχουν την ίδια τύχη.

https://www.facebook.com/internationalanimalrescue/videos/10156426920389910/

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Minerva Red: H επέλαση της αφρικανικής σκόνης όπως αποτυπώθηκε από τον δορυφόρο
Γιατί έχουν αλλάξει χρώμα οι ωκεανοί τα τελευταία 20 χρόνια;
Explainer video: Τι είναι οι πόλεις των 15 λεπτών και πώς μπορούν να αλλάξουν τη ζωή μας
Ημέρα της Γης 2024 | Πρόοδος σχετικά με την κλιματική αλλαγή

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση