,

Τι θα συμβεί στον οργανισμό σας αν κάνετε σανίδα κάθε μέρα για 1 λεπτό (βίντεο)

Η σανίδα είναι μια σύνθετη άσκηση, επομένως, ενεργοποιεί αρκετούς μυς ταυτόχρονα.

Τι θα συμβεί στον οργανισμό σας αν κάνετε σανίδα κάθε μέρα για 1 λεπτό (βίντεο)

1. Μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο τραυματισμού της πλάτης και της σπονδυλικής στήλης

Όταν ασκείστε, υπάρχει και ο κίνδυνος να πάθετε τραυματισμούς στην πλάτη και τη σπονδυλική στήλη. Με τη σανίδα, όταν γίνεται σωστά, θα ενισχύσετε τους μυς της πλάτης σας, χωρίς να χρειάζεται να ασκήσετε υπερβολική πίεση στους γοφούς και τη σπονδυλική σας στήλη. Ως αποτέλεσμα, συμβάλλει στην ανακούφιση του πόνου της πλάτης, ενώ παράλληλα σας βοηθά να έχετε μια εξαιρετική στάση του σώματος όταν κάθεστε και περπατάτε.

2. Καθορίζει τους κοιλιακούς μυς

Η σανίδα στοχεύει σε κάθε σημαντικό μυ του κορμού. Με τον όρο μείζονες μύες του κορμού, εννοούμε όλους τους πλάγιους και τους κοιλιακούς σας. Επιπλέον, καθώς γίνεστε καλύτεροι και πιο δυνατοί στις σανίδες σας, θα γίνετε και πιο δυνατοί όταν πρόκειται να εκτελέσετε άλλες ασκήσεις. Για παράδειγμα, αν επισκέπτεστε συχνά το γυμναστήριο, θα παρατηρήσετε μια τεράστια αύξηση της δύναμης σε διάφορες ενώσεις ανυψώσεων, όπως τα squats και το deadlift.

Advertisment

3. Ενισχύει το μεταβολισμό

Η σανίδα είναι μια σύνθετη άσκηση, επομένως, ενεργοποιεί αρκετούς μυς ταυτόχρονα. Τώρα, τι συνεπάγεται αυτό; Στην ουσία, θα καίτε περισσότερες θερμίδες στον ίδιο χρόνο που θα χρειαζόταν για να εκτελέσετε άλλες ασκήσεις κοιλιακών, ας πούμε κοιλιακούς ή καθίσματα. Επιπλέον, η ανάπτυξη των μυών σας οδηγεί επίσης στην καύση περισσότερων θερμίδων. Αυτό συμβαίνει επειδή όσο περισσότερους μυς έχετε, τόσο πιο γρήγορος θα είναι ο μεταβολισμός σας.

4. Ενισχύει τη συνολική ισορροπία

Έχετε δοκιμάσει να σταθείτε στο ένα πόδι, αλλά μετά δεν μπορούσατε να σταθείτε όρθιοι ή περισσότερο από μερικά δευτερόλεπτα; Αν σκοντάψατε ακόμα και όταν είστε εντελώς νηφάλιοι και αισθάνεστε καλά, τότε είναι επειδή οι κοιλιακοί σας μύες δεν ήταν αρκετά δυνατοί για να διατηρήσουν την ισορροπία που χρειαζόσασταν.
Η σανίδα για ένα λεπτό κάθε μέρα βελτιώνει τη συνολική σας ισορροπία. Τελικά, θα βελτιώσει την απόδοσή σας σε οποιαδήποτε αθλητική δραστηριότητα.

Advertisment

5. Σας ωφελεί διανοητικά

Γνωρίζατε ότι οι ασκήσεις με σανίδα έχουν μια συγκεκριμένη επίδραση στα νεύρα μας; Κατά συνέπεια, αυτό τις καθιστά μια καταπληκτική μέθοδο βελτίωσης της συνολικής διάθεσης ενός ατόμου.

Για αρχή, η σανίδα τεντώνει τις μυϊκές ομάδες που επηρεάζουν το στρες και την ένταση στο σώμα. Όταν κάθεστε ή στέκεστε όρθιοι όλη την ημέρα, οι μύες σας σφίγγονται και σχηματίζεται ένταση στους ώμους σας με αποτέλεσμα να γέρνετε προς τα εμπρός όλη την ημέρα. Καταστάσεις όπως αυτές στρεσάρουν τους μύες και τα νεύρα. Μέσω των σανίδων, μπορείτε να ηρεμήσετε τον εγκέφαλό σας, ενώ παράλληλα σας βοηθά να αντιμετωπίσετε το άγχος ή ακόμα και τα συμπτώματα κατάθλιψης.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Pilates Reformer: Τι να προσέξετε για να μην τραυματιστείτε
«Καίμε» θερμίδες και λίπος: Οι αλλαγές στο περπάτημα για να τα καταφέρουμε
Από ποια ηλικία μπορεί να ξεκινήσει κανείς pilates;
Πόσα βήματα την ημέρα χρειάζονται για να χάσει κανείς βάρος;

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση