,

Η δωρεάν εφαρμογή για να γνωρίσουν τα παιδιά “Tα Μυστήρια του Μηχανισμού των Αντικυθήρων”

Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων ανασύρθηκε πριν από 122 χρόνια και ακόμη και σήμερα συναρπάζει με τα μυστικά του!

Η δωρεάν εφαρμογή για να γνωρίσουν τα παιδιά “Tα Μυστήρια του Μηχανισμού των Αντικυθήρων”

Η καλή είδηση της ημέρας μας έρχεται από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο που δημιούργησε μια νέα και συναρπαστική ψηφιακή εφαρμογή για να γνωρίσουμε μικροί και μεγάλοι “Tα Μυστήρια του Μηχανισμού των Αντικυθήρων”.

Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων ανασύρθηκε από το βυθό της Μεσογείου πριν από 122 χρόνια και ακόμη και σήμερα συναρπάζει με τα μυστικά του και την πολύπλοκη δομή και λειτουργία του επιστήμονες πολλών ειδικοτήτων και όχι μόνο. Ο Μηχανισμός αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα εκθέματα του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, που κάθε επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να παρατηρήσει και να θαυμάσει από κοντά.

Advertisment

Σκοπός της νέας ψηφιακής εφαρμογής είναι να προσπαθήσετε και εσείς να μελετήσετε και να ανακαλύψετε τα μυστήρια του Μηχανισμού επιλέγοντας μια ή περισσότερες από τις παρακάτω επιστημονικές ειδικότητες, που εργάζονται συντονισμένα για την κατανόηση του σπάνιου ευρήματος, εδώ και πάνω από έναν αιώνα.

Μπείτε στην πιο συναρπαστική αρχαιολογική εφαρμογή και βοηθήστε στην επίλυση του αρχαιότερου αινίγματος της Μεσογείου εδώ

Με πληροφορίες από infokids.gr

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Οι άνθρωποί μας φεύγουν, αλλά ζουν παντοτινά μέσα μας
«Το αγέννητο παιδί μου…»
Θυμάμαι πράγματα που δεν έζησα... Θυμάμαι και πράγματα που έζησα, αν είναι αλήθεια...
Ρώσος blogger καταδικάστηκε σε 8 χρόνια για τον θάνατο από πείνα του νεογέννητου γιου του επειδή ζητούσε «να τρέφεται με φως»

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση