Νεκρό άλογο στην Κέρκυρα: Απαγορεύτηκε μετά το περιστατικό η εργασία ιπποειδών στον ήλιο

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης απαγόρευσε την εργασία των ιπποειδών σε υψηλές θερμοκρασίες.

Νεκρό άλογο στην Κέρκυρα: Απαγορεύτηκε μετά το περιστατικό η εργασία ιπποειδών στον ήλιο

Λίγες ημέρες μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε ο θάνατος ενός αλόγου που πέθανε καταμεσήμερο στην Κέρκυρα μπροστά σε τουριστική άμαξα, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης απαγόρευσε την εργασία των ιπποειδών σε υψηλές θερμοκρασίες, καθώς και τη μεταφορά των ζώων χωρίς κλιματισμό σε φορτηγά πλοία. Η απαγόρευση της έκθεσης ζώων στη ζέστη, φαινομένου που παίρνει βάρβαρες διαστάσεις σε μέρες καύσωνα, ήταν αίτημα των οργανώσεων που προχώρησαν σε διαμαρτυρία μπροστά από την είσοδο του Παλαιού Φρουρίου της Κέρκυρας μετά το τελευταίο περιστατικό.

Ο δε Πανελλήνιος Σύλλογος Προστασίας Ιπποειδών «Ιππόθεσις» υποστηρίζει ότι είχε προειδοποιήσει το υπουργείο για την ανάγκη προστασίας αλόγων, μουλαριών και γαϊδουριών τους καλοκαιρινούς μήνες. Εκτός από τα άλογα η εγκύκλιος του υπουργείου καλύπτει και τα γαΐδούρια που μεταφέρουν τουρίστες στη Σαντορίνη. Ο 76χρονος ιδιοκτήτης της άμαξας και του αλόγου που πέθανε στην Κέρκυρα συνελήφθη και καλείται να πληρώσει πρόστιμο 30.000 ευρώ.

Advertisment

Τι προβλέπει η νέα απόφαση

Η εγκύκλιος του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης εστάλη σε όλες τις διευθύνσεις Κτηνιατρικής και τις λιμενικές αρχές της χώρας και προβλέπεται ότι: Τις ημέρες με θερμοκρασίες από 35 έως 39 βαθμών υπό σκιά, τα ζώα εργασίας δεν θα εργάζονται σε ώρες υψηλού θερμικού φορτίου, και ιδιαίτερα κατά τις ώρες από 12.00-17.00.

Τις ημέρες ακραίου καύσωνα με θερμοκρασία άνω των 39οC απαγορεύεται η εργασία των ζώων καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Επίσης απαιτείται η ελεύθερη πρόσβαση των ζώων αυτών σε φυσική σκιά ή υπόστεγο και η ελεύθερη παροχή νερού κατά τη διάρκεια του 24ωρου. Σε ό,τι αφορά στη μεταφορά των ζώων, γίνεται υπό πλήρη προστασία στις ακραίες καιρικές συνθήκες και όταν οι θερμοκρασίες στα γκαράζ των επιβατηγών και φορτηγών πλοίων Ro Ro είναι ανώτερες των 35οC, δεν επιτρέπεται η μεταφορά ζώων χωρίς κλιματισμό.

Με πληροφορίες από in.gr

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Default_Create_a_picture_with_a_summer_drssed_woman_with_close_0
Η "Θεωρία του κουταλιού" | Μια απλή προσέγγιση που αλλάζει τον τρόπο που βλέπουμε την ψυχική υγεία
Ο πρώτος και μοναδικός άνθρωπος που είναι υποχρεωμένος να καλύψει τις ανάγκες μου, είμαι εγώ!
Σαμ Άλτμαν: Ο «μίστερ ChatGPT» πειραματίζεται στον… επαναπρογραμματισμό του ανθρώπινου σώματος!

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση